Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr nov 25, 2009 7:54 am

upam da so na servisu tok agilni da se bojo to sami spomnal prvo pogledat, da jih mi ne bo treba meni učit kako pa kaj :D

ET je pa +35, potem pa spredaj še 15 in zadaj 20mm distančniki, slednji so samo poleti :D, guma še vedno pod robom blatnika :)

Prečno palico pod havbo si verjetno mislu tisti ''street bar'' al kako se mu že reče? Tudi tega vraga sem si hotel umisliti, vendar ga zaenkrat še nisem kje zasledil. Ma bravo tk smotan narjen tam notr spredaj, tak da se za ''domačo'' izdelavo nisem odloču

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr nov 25, 2009 8:07 am

Glede na dejstvo, da je original ET 31,5, pa še zraven distančniki, je avto bolj goden za hidravliko kot pa optiko. Pojdi do strokovnega kleparja, že ko boš zavijal na dvorišče, ti bo vse povedal. Večina sodobnih avtov ima 0,5 pozitivnega previsa ali vsaj nulo.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe nov 27, 2009 10:26 pm

danes dobil avto nazaj in so mi rekli da so preverli optiko in da je bila u nulo, mehanik mi reku da je to pač standardna tovarniška k so jo nastavl, pa da je on svojega punta tudi imel spuščenega in tovarniško optiko in ni bilo nič narobe, glede prekomerne obrabe gum, pregledal so mi pa tud vse roke in končnike, kateri so tudi bili vredu
hm hm, glede na to da optika u nulo kuker so mi rekl, in da so roke in končniki vredu, saj po mojem mišlenju bi bilo potemtakem potrebno optiko kaj drugače nastaviti, da ne bo spet prišlo do obrabljenih robov

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So nov 28, 2009 1:35 pm

pinny je napisal/-a:

hm hm, glede na to da optika u nulo kuker so mi rekl, in da so roke in končniki vredu, saj po mojem mišlenju bi bilo potemtakem potrebno optiko kaj drugače nastaviti, da ne bo spet prišlo do obrabljenih robov

tako je (smo ti že povedali)

čare je napisal/-a:skupno stekanje imaš -0,4 mm/m bilo pa bi bolje če bi imel +0,4 oz. najbolje 0,0.A to so zero nero gume??Če so so precej mehke in občutljive na obrabo,tako da če bo optika štimala si omisli neke druge gume.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 28, 2009 2:15 pm

sašo5 je napisal/-a:Napaka je, ker imajo v rač. nastavljene tovarniške vrednosti, ti pa imaš avto spuščen(pri vw/audi se vnese program za tovarniško podvozje) zato nimaš (tako kot je Čare napisal) dober stek koles; je v minus, moral bi bit 0

speedfreak je napisal/-a:Bom pa si malo sposodil temo ( sorry Pinny ), zakaj bi lahko volen treslo pri cca 90km/h pa pri 130kmh, gume so bile 2x centrirane in so nove.

niso "okrogle" - če na centrirki pogledaš ko se vrti, boš videl, da gredo(dost je samo ena) gor/dol (skačejo) znane po tem so Dunlop........Michelin, Bridgestone, Continental se "drejajo" zato so "u piko" in na teh gumah (pogoj dobra po možnosti original feltna)vidiš želo malo uteži...

P.S včasih so v Ihanu znali tako gumo "podrejat".........kot pravim_poglej na centrirki, kako se vrti...
Lahko se pa to malo omili z "obračanjem" gume na montirki; se pravi: spustiš zrak in gumo zasukneš za pol obrata in tako probavaš večkrat.....seveda rabiš vulkanizerja, ki ve "zakaj se gre".....

Moral boš pridet na :pivo da ti te naši to uredijo :P

Te vaši so mi jih montirali :D ..na :pivo se pa rade volje oglasim, sam a te ne bi bilo strah Celjana na veših cestah :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 28, 2009 2:15 pm

odprema je napisal/-a:@speedfreak: včasih vidim na cesti med vožnjo nekatere avtomobile z okrasnimi pokrvi na platiščih katera kar precej opletajo - niso v centru platišča. Če jih slučajno imaš, jih snemi pa probaj.

Nimam pokrov koles
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So nov 28, 2009 2:18 pm

speedfreak je napisal/-a:

Te vaši so mi jih montirali :D ..na :pivo se pa rade volje oglasim, sam a te ne bi bilo strah Celjana na veših cestah :P

drgič pa ne šparaj jezika oz. napiši "pridem ta in ta dan" pa te jaz peljem k pravemu "vulkiču"(tudi za kavo dam(piva itak ne smeš, ker voziš)............ 99% si bil pri Lašiču....(sicer pa napiši malo več....katere gume, dimenzije....)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 28, 2009 2:23 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

drgič pa ne šparaj jezika oz. napiši "pridem ta in ta dan" pa te jaz peljem k pravemu "vulkiču"(tudi za kavo dam(piva itak ne smeš, ker voziš)............ 99% si bil pri Lašiču....(sicer pa napiši malo več....katere gume, dimenzije....)

Lašič itak, fulda ta nova zimske ( neka 3 je v imenu ), 205 55 16. Piva itak ne pijem, kave pa tud ne, tak da bo kak sok padel... :D . Kdaj pridem pa ti javim preko p.s, trenutno sem precej zaseden, tako da morm najdit čas za izlet v posavje ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 So nov 28, 2009 2:38 pm

speedfreak je napisal/-a:Lašič itak...

letos se je "problem" pojavil pri njemu: je neke "čapce" zaposli in rezultat je tu....nisi edini, ki ni zadovoljen (tast je kupil za novega Cruza Savo S3- enako) smo doma s krokodilko dvignili avto in zavrteli na roko, je samo ena opletala, jo je za 1/4 obrata zasukal in je sedaj b.p.

tako mislim, da je tudi pri tebi: ena ali dve gumi delata "štalo" z malo "obračanja" se da "ulovit" in je o.k. (feltna je pa železna črna verjetno)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So nov 28, 2009 3:06 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Lašič itak...

letos se je "problem" pojavil pri njemu: je neke "čapce" zaposli in rezultat je tu....nisi edini, ki ni zadovoljen (tast je kupil za novega Cruza Savo S3- enako) smo doma s krokodilko dvignili avto in zavrteli na roko, je samo ena opletala, jo je za 1/4 obrata zasukal in je sedaj b.p.

tako mislim, da je tudi pri tebi: ena ali dve gumi delata "štalo" z malo "obračanja" se da "ulovit" in je o.k. (feltna je pa železna črna verjetno)

Jp, felge so navadne jeklenke za zimo, so bile še enkrat centrirane in ni bilo nič boljše, tako da se bom res oglasil malo v vaše konce, da majstri pogledajo kaj pa kako. Hvala za enkrat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Zodd in 1 gost