Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Negdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Negdo Sr dec 30, 2009 8:58 pm

Danes sem imel avto še enkrat na Suzukijevem servisu, kar nekaj ur. Dali so ga na tester, prekontrolirali vse mogoče in na koncu menjali senzor temperature, ker je bil zanič. Prej mi je števec cel čas kazal, da je avto mrzel, sedaj se pa termometer premika bolj na toplo. Se pravi, da je le bil termostat pokvarjen.

Pa še enkrat so mi rekli, da je števec pokvarjen, kaže vse dobro, ne vpliva na nič, le lučka sveti. Zato bom ob priliki sprobal še od nekoga drugega števec in če lučka ugasne, bom nabavil drugega (rabljeni se prodajajo tudi za 20 eur).

V nedeljo grem nazaj v Portorož in takrat bom vedel, koliko se pozna razlika pri porabi z novim termostatom.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 30, 2009 9:47 pm

Kje dobiš rabljen števec za 20 evrov? Če ga dobiš, pa da je delujoč ga takoj kupim? dobri števci za ta avto so od 180 evrov dalje, pa do 250 evrov, medtem ko novi naj bi bili čez 300.

Na najinem namreč števec temperature ne dela normalno - pokvarjena vzmet. Premika se, a se premakne samo za par mm. Sem probal segrevat senzor v vodi in ko je bilo prevroče (voda zavrela) se je premaknil višje kot normalno, tako da veva kdaj bi bila temperatura previsoka.
Senzorjev sem že več zamenjal, pa je vedno isto, tako da vem, da je števec.

Negdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Negdo Če dec 31, 2009 2:41 pm

Si siguren da je števec? Ker meni je pred včerajšnjo zamenjavo termostata kazal isto. Kazalec se je premaknil samo za nekaj milimetrov, ko pa so mi zamenjali termostat, pa kaže dobro.

Na zs ti pošljem link od tipa, ki je še pred kratkim imel 2 števca za 20 eur. Pokliči ga in vprašaj, ker sam predeluje in popravlja terence.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 31, 2009 11:09 pm

Ja siguren sem, ker sem zamenjal že več termostatov in več senzorjev, pa je vedno isto.

Negdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Negdo Po feb 01, 2010 10:22 pm

Pa ti sveti lučka Check Engine? Ker sem ugotovil, da tudi meni ne kaže dobro kazalec za temperaturo na števcu, čeprav sem mislo da je dober.. Premakne se za nekaj mm, nato se pa ustavi in se vklopi lučka Check Engine..

Negdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Negdo Ne feb 07, 2010 5:12 pm

Mi lahko kdo pomaga?

Torej, na servisu so mi zamenjali senzor temperature (stari je bil pokvarjen), ampak kazalec na števcu še vedno kaže, da je avto mrzel. Ko se avto segreje po nekaj km, se kazalec pomakne za 3-4 milimetre, nato se ustavi in se vklopi lučka Check Engine...
Na servisu so mi rekli, da moram kupit nov števec. Ampak zakaj kaže da je avto mrzel, če pa je nov senzor? Pa zakaj mi zasveti lučka Check Engine, ko se avto segreje? Tudi potrošnja je ista -prekomerna..

Prosim za pomoč!

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne feb 07, 2010 5:15 pm

vitara ja pije ko zmešana
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Negdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Negdo Ne feb 07, 2010 5:47 pm

Pije, če maš težko nogo res, ob zmerni vožnji pa niti ne.. Ampak moja pije nadpovprečno..

Pa mene zdaj zanima konkretno ta napaka, ki sem jo omenil.. Mi lahko kdo kaj svetuje, prosim?

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg To feb 09, 2010 2:45 pm

Pri tebi je treba narediti za začetek par meritev:
Najprej dejansko temperaturo hladilne tekočine, ko je motor ogret - če je prenizka zna bit težava s termostatom. Ko bo to ok pa še AFR (razmerje zrak - bencin), če je zmes prebogata je verjetno težava z lamda sondo.

Negdo
Nov uporabnik

Napisal/-a Negdo To feb 09, 2010 4:49 pm

Lambda sonda je nova. Lučka je svetila tudi pri prejšnji lambdi. Tudi injektorji so dobri. Senzor temperature je nov. Števec je drug (razen če je zopet z isto napako kot prejšnji).

Vse možno je pregledal moj mehanik. Celoten avto so pregledali in dali na tester tudi na Nissan-Suzuki servisu v Murski Soboti. Nihče ni našel nobene napake, tudi tester ni pokazal nobene napake, edino senzor temperature je bil zanič, zato so mi na servisu montirali novega. Vendar pa se lučka še vseeno prižge, ko se avto segreje po nekaj km.

Na servisu so mi rekli, da ima napako števec, da moram nabaviti novega. Kupil sem drugega (rabljenega) in tudi na tistem sveti lučka. Na servisu so mi rekli, da je spet pokvarjen števec. Skoraj nemogoče se mi zdi, da bi kupil števec z isto napako. Nimam pa nikogar v okolici, da bi mi posodil števec, da vidim če tudi na tistem kaže napako (če je že res števec). Tretjega števca pa res ne bom kupoval, če nisem siguren da je res števec kriv...

sg
Nov uporabnik

Napisal/-a sg To feb 09, 2010 7:52 pm

Ja tipično vsi nekaj menjajo na pamet, namesto da bi pomerili in sklepali po rezultatih...

Uporabniški avatar
wolfsburg
Nov uporabnik

Re: Suzuki Vitara - OGROMNA poraba + lučka CHECK ENGINE

Napisal/-a wolfsburg Ne feb 06, 2011 12:00 pm

Se bom kar še jst sem dodal :P
Podobna težava na samuraju, ki po določenem času trokira. če ga vgasneš in zopet vžgeš nekaj časa dela normalno. lučka pa sveti napako - 54 Fifth gear switch circuit. kaj bi blo to??
It's not a car...
It's a
VOLKSWAGEN
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov