Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Po dec 07, 2009 8:18 pm

Je blo olje menjavano na 30k km? Ker pomojem se takšne neverjetne stvari dogajajo glih zaradi tega.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po dec 07, 2009 8:19 pm

GoGo je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Ja če so ležaji šli je treba motor ven vzet,karter dol,jermene dol ,skloko in vztrajnik dol,glavno gred ven in na brušenje,molit boga da se ležaj ni obrnil in poškodoval še oojnice,nabavt nove ležaje in zadevo sestavt,zalavfat,peljat potem pa tistemu kretenu na Servisu ki bi motor menjal gobec razbit in od samega veselja it v prvi bife na pir pa babo premlatit,ker je avto zaribala...

Ja, čare...

Bom jutri malo prveril znanje teh šalabajzarjev na renaultovem servisu...
Babe pa ne bom tepu, mi v 1o letih še nobenga ni zaribala...je pa res, da ma prvič
renoja v uporabi...
najraj bi zakuru to garo frdamano fran.... :x

Upaj da to nebo prebral kateri izmed uporabnikov ki se ne more sprijaznit z kvaliteto renoja, te te bojo popluvali vse povprek :lol: Daj poročaj kaj bojo mojstri ugotovili na servisu, me res zanima ;)
Lp by Mare

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 9:28 pm

Jože20 je napisal/-a:Je blo olje menjavano na 30k km? Ker pomojem se takšne neverjetne stvari dogajajo glih zaradi tega.
E to jaz skoz tupim folku u glavo da ne more filter ki je še vedno velik kot pri katri filtrirat olja 30000 km.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 07, 2009 9:45 pm

čare je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:Je blo olje menjavano na 30k km? Ker pomojem se takšne neverjetne stvari dogajajo glih zaradi tega.
E to jaz skoz tupim folku u glavo da ne more filter ki je še vedno velik kot pri katri filtrirat olja 30000 km.

Pa še po možnosti elfa.....Sem ga mel not....nikoli več.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po dec 07, 2009 9:46 pm

čare je napisal/-a:

ma tut ce je filter 3x vecji je ze olje tok zanic po 30.000 km da..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Po dec 07, 2009 10:00 pm

Ponavadi je motorno olje sestavljeno iz 95% osnove in 5% aditivov. Ti aditivi so različnih vrst. Tisti, ki preprečujejo obrabo v najhujših razmerah ponavadi delujejo po naslednjem principu:

1. na površini tvorijo zaščitno plast
2. nasprotna površina poškoduje to plast vendar ne površine pod njo (aditiv se ''žrtvuje'')
3. kjer je izpostavljena kovina se takoj tvori nova zaščitna plast

Po določenem času teh aditivov preprosto zmanjka... takrat je pa štala, ne takoj, je pa kasneje.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Po dec 07, 2009 10:02 pm

lisko je napisal/-a:
čare je napisal/-a:

Pa še po možnosti elfa.....Sem ga mel not....nikoli več.

Jaz imam glih z Elfom najboljše iskušnje. Pa sem probal marsikaj.

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Po dec 07, 2009 10:03 pm

malo off
lisko, glede elfa se pa ne morem strinjat, meni recimo v vectri 2.0i se je odlično pokazal in z njim mi tud manj papca olje 1dcl na 4000km, uporablam pa elf competition 10w/40

meni tudi na isti sistem ropota na passatu 1.8 in tudi sumim na oljne ležaje, za povrh usega pa še piska.

upam da se uspešno pa ugodno zrihta:)
Power is nothing without control!!!!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 10:05 pm

Naj me nekdo pouči kaj so to oljni ležaji??Ti ležaji ne obstajajo!Obstajajo glavni in ojnični ležaji.OJNIČNI in ne OLJNI!

Uporabniški avatar
sacrifice
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a sacrifice Po dec 07, 2009 10:06 pm

moja napaka ojnični, narobe napisal se opravičujem
Power is nothing without control!!!!!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 10:14 pm

sacrifice je napisal/-a:moja napaka ojnični, narobe napisal se opravičujem

že večkrat.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po dec 07, 2009 10:15 pm

@gogo; imel skoraj enak problem. Kupil novega (za punco) in avto riknil po tednu dni, imel 32 dni na servisu, potem pa takoj prodal. Zamenal pol mašine. Enaka zgodba pri tastu, sosedu,...

The best business ever, renault forever

Pa prosim izogibajte se trenj na moj post, ker mojega mišljenja ne spremeni nihče

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 07, 2009 10:16 pm

Kot vsi na tem forumu pač tud sam povem svoje izkušnje.....mogoč pač elf ni za stare motorje ampak je pa že od začetka renoja v renoju....

Torej v dizlko petko je skoz letelo olje elf 15w40 (kot po knjižici) na 5000 tisoč ga je spil liter....potem sem dal notri valvoline in lej ga zlomka na 10000 je bilo še skoraj enako stanje....

Na jeepu sem nardil generalko in mu privoščil elf competion STI 10w40(po specifikacijah je dovoljeno). Vse lepo in prav ampak po prevoženih 2 tisoč km (DVA TISOČ) je zjutraj ob hladnem zagonu veselo prižigal lučko(rabil je kake 30 sekund da je dobil pritisk)....tudi pritisk pri ogretem motorju pod polnim plinom ni presegel 3 bare....Ok sem si rekel pač po generalki in je pač pobralo razne opilke in podobno.....menjam olje in filter (spet enako olje) ...prevozim 3000km ( TRI TISOČ) km in spet se zgodba ponovi....
Kupim schell 10w40 in menjam....olje ki sem ga iztočil je bilo redkejše ko voda....nekateri ki že 20 let popravljajo avte in motorje so rekli da tako zdelanega olja po par tisoč km še niso videli.....da o mazalnih lastnostih ne govorim....Schell zdej pri 5 tidsoč km nima problema....zjutraj nabije pritisk predenj se motor sploh zavrti v prosti tek....topel pa ima lepo 4 bare pritiska nad 2 tisoč obrati....

V 1.4 bencinarko petko sem od začetka tudi veselo vlival elfa ( kao original reno) , olja sicer ne pije.....ampak po prevoženih 10 tisoč km je imel motor ob prvem zagonu zjutraj nežen kovinski zvok ( udarjanje kovine) olje seveda zelo redko....po menjavi je ta zvok izginil....čez 8 tisoč se je spet pojavil ( pa ima motor realnih 80 tisoč). Sedaj je že 12 tisoč not olje schell 10w40 in le tega zvoka ni zasledit....

Ne rečem da je slabo olje ampak po mojih izkušnjah rata prehitro preredko oz. prehitro odteče iz mazalnih kanalov in motor ob prvem zagonu zalaufa na "suho"

Aja pa kot zanimivost....zakaj lih renoji crkujejo ? in zakaj lih renoji letijo na Elf-a?
Zadnjič spremenil lisko, dne Po dec 07, 2009 10:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po dec 07, 2009 10:17 pm

GoGo je napisal/-a:najraj bi zakuru to garo frdamano fran.... :x

Žal se je še nekdo moral iz prve roke prepričat o superduper renojih.

Če potrebuješ mehanika, vem za enega, ki je teh renojevih dizlov prešraufal ogromno (pri teh mu dela nikoli ne zmanjka), je dober in je poceni. Je pa iz okolice Sevnice.

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Po dec 07, 2009 10:18 pm

mihaing je napisal/-a:@gogo; imel skoraj enak problem. Kupil novega (za punco) in avto riknil po tednu dni, imel 32 dni na servisu, potem pa takoj prodal. Zamenal pol mašine. Enaka zgodba pri tastu, sosedu,...

Ja pri mojem sosedu tudi, pa od kolegovega botra tast, pa od svetega petra mama, pa od janeza svetokriškega tudi.

Ti kr furaj svojega Hyundai-a in sanjaj o VW.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po dec 07, 2009 10:21 pm

Jože20 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:@gogo; imel skoraj enak problem. Kupil novega (za punco) in avto riknil po tednu dni, imel 32 dni na servisu, potem pa takoj prodal. Zamenal pol mašine. Enaka zgodba pri tastu, sosedu,...

Ja pri mojem sosedu tudi, pa od kolegovega botra tast, pa od svetega petra mama, pa od janeza svetokriškega tudi.

Ti kr furaj svojega Hyundai-a in sanjaj o VW.

:rofl

Se ne spuščam na tak nivo, sem malo prestar za take hece.

@gogo, svetujem da se avta rešiš kolikor hitro moreš

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 07, 2009 10:24 pm

E vidte moj šef pa od 40000km ko ga je kupil in do 140000 ni mel nobenih ampak res nobenih problemov no zdaj je v 3 mescih menjal turbino in pa sedaj končnike,pa en čas nazaj zadnje diske,kar je potrošni material sicer ampak so malo dragi ,ker so komplet z ležajem na žalost.

Uporabniški avatar
Northary
Nov uporabnik

Napisal/-a Northary Po dec 07, 2009 10:27 pm

off: mihaing save the drama for your mama
Slika
Every day for us something new

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po dec 07, 2009 10:34 pm

poznam ene par junakov ko te renoje gonjo do konca, in delajo z avti ko svinja z mehom, pa avti ČUDEŽNO še kar grejo, niti turbina ne nič; še moj ata se čudi kak jim tak rata

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po dec 07, 2009 10:46 pm

Jap, dci rada ribne spodaj..
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov