Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne dec 13, 2009 12:04 pm

Si šel vsaj zdravniku?

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne dec 13, 2009 12:18 pm

Ja, seveda ! Šel sem na urgenco in kirurgijo na slikanje pol ure po nesreči, ko sem opravil s policisti.
Ta teden sem imel priporočeno ležanje in obkladke, v ponedeljek pa začnem s fizioterapijami in čaka me še travmatološki pregled. Vglavnem pa sem cel prebunkan in v kar hudih bolečinah..

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne dec 13, 2009 12:22 pm

no boš pa še za bolečine nekaj potegnil in kupil drug avto.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne dec 13, 2009 12:46 pm

B|ind je napisal/-a:Ja, seveda ! Šel sem na urgenco in kirurgijo na slikanje pol ure po nesreči, ko sem opravil s policisti.
Ta teden sem imel priporočeno ležanje in obkladke, v ponedeljek pa začnem s fizioterapijami in čaka me še travmatološki pregled. Vglavnem pa sem cel prebunkan in v kar hudih bolečinah..

En namig > Poravnava d.o.o.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne dec 13, 2009 12:59 pm

Delaj se, da si preslišal tale namig... ;)

Noben problem ni, da sm rešiš tole zbrko, če pa že nisi za te papirnate vojne, pa predaj zadevo odvetniku.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne dec 13, 2009 1:12 pm

Ja, glede Poravnave dobivam mešane informacije, nekatere pozitivne, druge negativne.

Tako da sem se odločil za odvetnika kateri mi je naročil da se po končanem zdravljenju z vsemi fotokopijami vseh izvidov in napotnic oglasim na posvet.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 13, 2009 8:44 pm

B|ind je napisal/-a:Ja, glede Poravnave dobivam mešane informacije, nekatere pozitivne, druge negativne.

Tako da sem se odločil za odvetnika kateri mi je naročil da se po končanem zdravljenju z vsemi fotokopijami vseh izvidov in napotnic oglasim na posvet.

Glede raznih Poravnav d.o.o. in Odškodnin d.o.o. in podobno imam tudi sam precej mešane občutke. Če je to odvetniška pisarna močno krši pravila odvetnikov glede oglaševanja njihovih storitev. In dvomim da bi to lahko nekdo počel nekaj let povsem nekaznovano.

Druga možnost je, da je to podjetje ki zate sklene poravnavo z zavarovalnico. Brez odvetnika si ne predstavljam kako so lahko uspešni.

Kot tretja možnost (zgolj moja špekulacija) nekdo je z zavarovalnicami sklenil sporazum, da bo sklepal poravnave za naivne oškodovance. Seveda se v tem primeru mora zgodba razviti v korist vseh. Ti dobiš zmerno odškodnino, zavarovalnica plača nekoliko manj kot bi bil maksimum, posrednik pa zasluži provizijo. Vse ok, dokler dobiš preko posrednika višjo odškodnino kot direktno.

Na tvojem mestu bi raje poiskal kakšnega znanega odvetnika ki se ukvarja z odškodninami.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

TDIBORIS
Nov uporabnik

Napisal/-a TDIBORIS Ne dec 13, 2009 9:45 pm

zakaj bi prodajal, raje ga popravi, kje pri kašnem popoldancu ali ličarju, pa ti bo ostalo nekaj denrja, avto pa ni tako močno razbit da es ga nebi dalo nekje za dobre 3 jurje popravit.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne dec 13, 2009 9:54 pm

samo na avto-net ti je pa poskočla cena v višave :roll:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne dec 13, 2009 10:28 pm

LukL je napisal/-a:samo na avto-net ti je pa poskočla cena v višave :roll:

Čestitam da si prvi ki se je spotaknil :D
Ja, cena je visoka, ne pričakujem da bom toliko dobil, ampak če se najde kak interesent bo poklical in se bomo dogovorili za primerno ceno.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne dec 13, 2009 10:52 pm

Ali misliš potem kupiti čisto novo vozilo? Sicer to popraviš in voziš dalje, po možnosti pri kakšnem dobrem mojstru.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Ne dec 13, 2009 11:10 pm

Citroenov vodja delavnice mi bo šel vozilo pogledat in ocenit če se splača popravilo.
Ker raznorani mehaniki vsi gledajo na svoj profit.. on pa je neodvisen in nima niti profita niti minusa pa če bodo avto popravljali ali ne.

Ker ČE se bo avto popravljal zame, se bo na Citroenu, tako da bo popravljen kot treba z originalnimi deli.
Če pa bo šou v prodajo, potem na to js pač nemorem vplivat kdo in kako ga bo popravljal.

Če pa se proda in bom kupoval drugo vozilo, nebom kupil novega, nekaj rabljenega.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne dec 13, 2009 11:43 pm

pol bo še sigurno kakega jurja za doplačat če boš hotu met zrihtanga pa vse novo-
vsaj airbage se da rablene dobit če že hočeš met ostalo vse novo

ampak sej maš prav avto je tvoj, denar tud, si čist s pravico lahk do pike natančn

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po dec 14, 2009 12:20 am

Prodaj..! Nekaj dobiš od zavarovalnice, + nekaj €€ za razbitine, dodaš k temu še odškodnino in maš ponovno lep, soliden avto.

Avta tako razbitega ki se nebi dal popravit ni...! Vprašanje je le, kako se bo potem peljal, oz v kakšni meri je zadeva še varna..

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po dec 14, 2009 1:11 am

Blind, glede na to, da vidiš samo citroenov servis popravilo tega vozila ni smiselno, ker te bo prišlo predrago. Z rabljenimi deli in cenejšimi urnimi postavkami bi še šlo skozi, tako da verjemi, da bo končna cena visoka ti pa ne boš zadovoljen, ker enkrat delan avto ni več nov.
Priporočam ti da prodaš za kakšna 2k euro bi bila dobra cena, dobiš denar iz zav. in greš po novega, razliko pa doplačaš,kredit ali podobno. Še boš dobil denar iz "poravnave" tako da na koncu se bo zglihalo.
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po dec 14, 2009 7:50 am

Še stalno ti ostane civilna tožba za denarno škodo, Sam sem ob prometni dobil premalo za avto, saj mi niso upoštevali vse dodatne opreme. Na sodišču sem iztržo še nekaj dodatnih €, saj je bil voznik ki je povzročil nesrečo pijan in sploh ni blo dvoma če bom dobil zahtevan znesek ali ne !
Lp by Mare

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Po dec 14, 2009 10:23 am

Glede Poravnava in Odškodnina d.o.o meni tudi smrdi, ker smo enkrat za foro šli k njim in smo nenormalno majhno vsoto od zavarovalnice dobili. Pri drugemu odvetniku, pa je bila ponudba vsaj 2x višja.
Nonstop se oglašujejo po medijih, pa tudi odvetniki so bolj mladi, očitno končali fax brez izkušenj pa v to firmo delat.
Pa po vsej verjetnosti imajo nekakšno sodelovanje z zavarovalnico, da se hitro konča, seveda z manjšo vsoto. Naivnega folka je pa velik, zato se tko ''nenormalno'' reklamirajo po radijski postajah itd.

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Po dec 14, 2009 10:39 am

ManIAK je napisal/-a:Prodaj..! Nekaj dobiš od zavarovalnice, + nekaj €€ za razbitine, dodaš k temu še odškodnino in maš ponovno lep, soliden avto.

Avta tako razbitega ki se nebi dal popravit ni...! Vprašanje je le, kako se bo potem peljal, oz v kakšni meri je zadeva še varna..

x2

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po dec 14, 2009 10:41 am

B|ind je napisal/-a:Citroenov vodja delavnice mi bo šel vozilo pogledat in ocenit če se splača popravilo.
Ker raznorani mehaniki vsi gledajo na svoj profit.. on pa je neodvisen in nima niti profita niti minusa pa če bodo avto popravljali ali ne.

Ker ČE se bo avto popravljal zame, se bo na Citroenu, tako da bo popravljen kot treba z originalnimi deli.
Če pa bo šou v prodajo, potem na to js pač nemorem vplivat kdo in kako ga bo popravljal.

Če pa se proda in bom kupoval drugo vozilo, nebom kupil novega, nekaj rabljenega.

O tudi njim se gre za profit, verjemi mi... konec koncev servisi živijo od tega... Še nekaj te opozarjam, ni rečeno, če ga boš popravljal na pooblaščenem servisu, da bo avto tudi ok popravljen... original deli že, kvaliteta dela je pa vprašljiva. Jaz sem od manjšega trka dal popravit avto na pooblaščen servis, februarja 2 leti nazaj, z popravilom se je mudilo, ker je bilo kar nekaj kovine brez barve, pa sem šele čez nekaj časa na soncu opazil, da ta črna ni enaka kot tovarniško črna... Za reklamacijo je bilo pa že prepozno....

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po dec 14, 2009 11:42 am

B|ind je napisal/-a:Citroenov vodja delavnice mi bo šel vozilo pogledat in ocenit če se splača popravilo.

Dei ne nori :lol: :roll: Avto prodaj za malo vec, kokr ti ponuja zavarovalnica-kar je tudi realno, saj oni ocenijo avto, da ne bojo imeli izgube in kupi drug avto. Ne dajaj to popravljati-ne vem no, jaz osebno se s tem ne bi vec vozil in to ni vec to od avta-vsaj za mene. Pomoje tudi za tebe ne.
Prodaj, resi se ga in pejt z novo zgodbo naprej....
:)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov