primozz je napisal/-a:Ta stare wv dvojke, trojke tud štirke, to gre vse s kurilcem!! Kdo bo to vse polovil??
Suljo20 je napisal/-a:Ja res velik folka voz na kurilca js poznam enga k ma bmw 7 pa daje to notr, pa razne audije, vw-je pa še velik ostalih. Važn je sam da se špara. Te novejši dizli že tko pokurjo več k polovico mn od bencinarjev (govorim za večje motorje), pol se pa še za to stiskajo (stiskate)![]()
LP
Patrik_A3 je napisal/-a:... nevem kaj to tebe briga če kdo tanka kurilno. sej pa mu ne primakneš niti cekina ...
crazydriver3 je napisal/-a:Suljo20 je napisal/-a:Jah kaj si pol ti pametn tankite zarad mene olje iz meka u te svoje smrdljivce js sm sam povedu da se mi to zdi dost žalostno
popolnoma se strinjam![]()
pa kak lep znakec sm dubu od moderatorja! ta je zihr pameten
![]()
:P
esem je napisal/-a:Se ti zdi to malo denarja? Se s tem ne bi dalo zgradit kakšne bolnice ali šole v tvojem kraju? Ali vsaj pomagati vsem brezposelnim Slovencem z enkratno pomočjo za Božič, npr za skromna darila in nekaj hrane?
esem je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:... nevem kaj to tebe briga če kdo tanka kurilno. sej pa mu ne primakneš niti cekina ...
Mene pa vsaj malo briga.
Ne vem, od kje tebi ideja, da mu ne primakneš niti cekina?
En čisto hipotetičen izračun
Če je v Slo npr 300.000 dizlov (avtomobilskih - kje so šele ostali z večjo porabo!) in če vsak deseti tanka kurilca ter nanj naredi povprečno recimo 20.000 km na leto ob povprečni porabi samo 6 litrov, je to 1200 l razlike na avto (v korist kurilcu). V ceni je (0,61 : 1,056) razlika skoraj izključno zaradi davka državi, ki se tako ali drugače vrne med državljane, torej vse nas (naši cekini!).
Vsak, ki tanka na kurilca (samo osebni avti), "ukrade" državi za povprečno 535 evrov na leto (pri takem hipotetičnem računu - morda so resnične številke še višje!) oz vsi skupaj (recimo 30000 samo "osebnih" dizlov na kurilca) čez 16 milijonov evrov - vsako leto!
Se ti zdi to malo denarja? Se s tem ne bi dalo zgradit kakšne bolnice ali šole v tvojem kraju? Ali vsaj pomagati vsem brezposelnim Slovencem z enkratno pomočjo za Božič, npr za skromna darila in nekaj hrane?
PS
Ob tem, da kurilca tankajo razni Q7 itd, pa sem mi želodec obrača
Ja seveda....sem bil v nedeljo s kolegom v mb ko je bilo -20 pa tanka že par let kurilca in nama ni nič zmrznilo tak da.....knuspi je napisal/-a:V prihodnjih dneh boste laho opazili, kako tisti ki vozijo na kurilca stojijo ob cesti, ker jim je "zmrznilo" gorivo. V primeru, da se niso ustrezno pripravili na nizke temparature, seveda.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov