Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če dec 17, 2009 2:51 pm

Ne vem no, v naših krajih so včasih ogromno vozili kurilca, sedaj pa ga načeloma ne več. Tudi golfi 2 - vsaj tisti, ki jih jst poznam - se vozijo na nafto (včasih je odtujena z gradbišč, ampak nima veze)

Kontrole sicer niso tako redke, enkrat so me ustavili z Audijem 80.

knuspi
Nov uporabnik

Napisal/-a knuspi Če dec 17, 2009 6:23 pm

V prihodnjih dneh boste laho opazili, kako tisti ki vozijo na kurilca stojijo ob cesti, ker jim je "zmrznilo" gorivo. V primeru, da se niso ustrezno pripravili na nizke temparature, seveda.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To dec 22, 2009 8:50 am

......Po pomoti tankal kurilca......
Hehe,negdo drug pa bo napisal ......pomotoma tankal regular nafto......
:lol:

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck To dec 22, 2009 10:15 am

primozz je napisal/-a:Ta stare wv dvojke, trojke tud štirke, to gre vse s kurilcem!! Kdo bo to vse polovil??

Še kaj novejšega se najde. Razni Audiji a4, a6 (01-05), bmw 5 (akutalni model), q7(za vsak mode avta poznam vsaj enga, ki to tanka) .. Vprašanje kaj bo s temi avti mal kasnej, sam laufa pa vse.

Lahk da mam samo tak občutek oz. se to dogaja sam v naših krajih, sam tukj gre precej avtov na kurilca.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 22, 2009 10:33 am

kolega tankal v bmw serije 7 tudi kurilca nonstop. nič kaj takega.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP To dec 22, 2009 10:34 am

Ja res velik folka voz na kurilca js poznam enga k ma bmw 7 pa daje to notr, pa razne audije, vw-je pa še velik ostalih. Važn je sam da se špara. Te novejši dizli že tko pokurjo več k polovico mn od bencinarjev (govorim za večje motorje), pol se pa še za to stiskajo (stiskate) :?

LP

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To dec 22, 2009 10:36 am

Zadnjič na črpalki je nekdo pred mano tankal kurilca v kantice, za ovinkom pa iz kantice v avto :lol:
Drugače pa veliko ljudi vozi na kurilca, skoraj vsi dizelaši, ki jih poznam :o Jaz sem pa še vedno na dizlu, čeprav bi avto normalno lavfal na kurilca (25 let star mercedes) :)

crazydriver3
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Napisal/-a crazydriver3 To dec 22, 2009 10:41 am

Suljo20 je napisal/-a:Ja res velik folka voz na kurilca js poznam enga k ma bmw 7 pa daje to notr, pa razne audije, vw-je pa še velik ostalih. Važn je sam da se špara. Te novejši dizli že tko pokurjo več k polovico mn od bencinarjev (govorim za večje motorje), pol se pa še za to stiskajo (stiskate) :?

LP

ja pa imam kredit jebote :D :D :D vozim ja BMW :D :D :D moram da sparam na gorivu :D :D :D ce je pa u pufu da se ne vidi iz njega :D :lol: vazno da je BMW AUDI MB :D :lol: tut ce bomo jedli solato eno leto :D :D :D

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To dec 22, 2009 11:15 am

Točno tko, res se mi smiljo...

LP

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 22, 2009 11:16 am

mater sta pametna. kaj če bi se brigala malo za sebe? ;)

crazydriver3

Napisal/-a crazydriver3 To dec 22, 2009 11:28 am

kai si med njimi da jih scitis :D :D al je bols da unicujejo ozracje s svojim kurilcem k nimajo za nafto :D :D e touranđija nemoj da se ljutiš :P :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 22, 2009 11:37 am

ne nisem med njimi. ampak nevem kaj to tebe briga če kdo tanka kurilno. sej pa mu ne primakneš niti cekina :roll: če se le tolko za sebe brigaš,kot se za druge ;)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Napisal/-a SašoP To dec 22, 2009 1:56 pm

Jah kaj si pol ti pametn tankite zarad mene olje iz meka u te svoje diesel-e js sm sam povedu da se mi to zdi dost žalostno

crazydriver3

Napisal/-a crazydriver3 To dec 22, 2009 3:09 pm

Suljo20 je napisal/-a:Jah kaj si pol ti pametn tankite zarad mene olje iz meka u te svoje diesel-e js sm sam povedu da se mi to zdi dost žalostno

popolnoma se strinjam :) ;) pa kak lep znakec sm dubu od moderatorja! ta je zihr pameten :D :D :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 22, 2009 3:11 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:... nevem kaj to tebe briga če kdo tanka kurilno. sej pa mu ne primakneš niti cekina ...

Mene pa vsaj malo briga.
Ne vem, od kje tebi ideja, da mu ne primakneš niti cekina?

En čisto hipotetičen izračun
Če je v Slo npr 300.000 dizlov (avtomobilskih - kje so šele ostali z večjo porabo!) in če vsak deseti tanka kurilca ter nanj naredi povprečno recimo 20.000 km na leto ob povprečni porabi samo 6 litrov, je to 1200 l razlike na avto (v korist kurilcu). V ceni je (0,61 : 1,056) razlika skoraj izključno zaradi davka državi, ki se tako ali drugače vrne med državljane, torej vse nas (naši cekini!).

Vsak, ki tanka na kurilca (samo osebni avti), "ukrade" državi za povprečno 535 evrov na leto (pri takem hipotetičnem računu - morda so resnične številke še višje!) oz vsi skupaj (recimo 30000 samo "osebnih" dizlov na kurilca) čez 16 milijonov evrov - vsako leto!

Se ti zdi to malo denarja? Se s tem ne bi dalo zgradit kakšne bolnice ali šole v tvojem kraju? Ali vsaj pomagati vsem brezposelnim Slovencem z enkratno pomočjo za Božič, npr za skromna darila in nekaj hrane?

PS
Ob tem, da kurilca tankajo razni Q7 itd, pa sem mi želodec obrača :twisted:

crazydriver3

Napisal/-a crazydriver3 To dec 22, 2009 3:14 pm

BRAVOOO :D :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 22, 2009 3:17 pm

crazydriver3 je napisal/-a:
Suljo20 je napisal/-a:Jah kaj si pol ti pametn tankite zarad mene olje iz meka u te svoje smrdljivce js sm sam povedu da se mi to zdi dost žalostno

popolnoma se strinjam :) ;) pa kak lep znakec sm dubu od moderatorja! ta je zihr pameten :D :D :P

Si še dosti preveč mlečen okoli ust na tem forumu, da bi lahko delil take pripombe. Te so prepovedane tudi uporabnikom, ki so mnogo dalj časa na forumu! Vendar je to najbolj mila žalitev, v drugih postih in temah so hujše (v sedmih postih?!).

Od tebe žal očitno ne bo nobene koristi, škode si pa že dovolj storil, zato se spokaj na vlak za Banoviće

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To dec 22, 2009 5:31 pm

esem je napisal/-a:Se ti zdi to malo denarja? Se s tem ne bi dalo zgradit kakšne bolnice ali šole v tvojem kraju? Ali vsaj pomagati vsem brezposelnim Slovencem z enkratno pomočjo za Božič, npr za skromna darila in nekaj hrane?

Po taki izjavi bi si mislu da si nekdo k ma z nafto dost profita.

Ni važno kako delamo pa kaj delamo prav ali narobe, ljudje na položajih ( manegerji, direktorčki, politiki itd.) bojo kradli v vsakem primeru, in okrog dobrodelnosti se nebo nič spremenilo ker so taki ljudje ratali prepožrešni, brezobrazni itd. ( zase vse za druge jih pa boli k.... ).

L.P.
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To dec 22, 2009 9:35 pm

esem je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:... nevem kaj to tebe briga če kdo tanka kurilno. sej pa mu ne primakneš niti cekina ...

Mene pa vsaj malo briga.
Ne vem, od kje tebi ideja, da mu ne primakneš niti cekina?

En čisto hipotetičen izračun
Če je v Slo npr 300.000 dizlov (avtomobilskih - kje so šele ostali z večjo porabo!) in če vsak deseti tanka kurilca ter nanj naredi povprečno recimo 20.000 km na leto ob povprečni porabi samo 6 litrov, je to 1200 l razlike na avto (v korist kurilcu). V ceni je (0,61 : 1,056) razlika skoraj izključno zaradi davka državi, ki se tako ali drugače vrne med državljane, torej vse nas (naši cekini!).

Vsak, ki tanka na kurilca (samo osebni avti), "ukrade" državi za povprečno 535 evrov na leto (pri takem hipotetičnem računu - morda so resnične številke še višje!) oz vsi skupaj (recimo 30000 samo "osebnih" dizlov na kurilca) čez 16 milijonov evrov - vsako leto!

Se ti zdi to malo denarja? Se s tem ne bi dalo zgradit kakšne bolnice ali šole v tvojem kraju? Ali vsaj pomagati vsem brezposelnim Slovencem z enkratno pomočjo za Božič, npr za skromna darila in nekaj hrane?

PS
Ob tem, da kurilca tankajo razni Q7 itd, pa sem mi želodec obrača :twisted:

offtopic:

oprosti,ampak koliko pa tebi in meni država požre denarja z davki? država ni s tem skoraj nič oškodovana (če tankajo nekateri kurilno),proti nam davkoplačevalcem. navsezadnje tudi na kurilnem olju služi,saj moraš davek plačat. kdo pa dan danes še nate sploh gleda? NIHČE,država pa bo zadnja ki bo za nas poskrbela,ker je potrebno denar devat za cigane pa izbrisane in lenuhe.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To dec 22, 2009 9:38 pm

knuspi je napisal/-a:V prihodnjih dneh boste laho opazili, kako tisti ki vozijo na kurilca stojijo ob cesti, ker jim je "zmrznilo" gorivo. V primeru, da se niso ustrezno pripravili na nizke temparature, seveda.
Ja seveda....sem bil v nedeljo s kolegom v mb ko je bilo -20 pa tanka že par let kurilca in nama ni nič zmrznilo tak da.....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov