kiki13 je napisal/-a:moj-avto je napisal/-a:RedBull™ je napisal/-a:Deli za VW ter audi so med najdražjimi,če še nisi ugotovil (govorim seveda o originalnih delih,da ne bo pomote)
Prednjači Renault.
Če primerjaš recimo avtomobil enakega razred npr. golfa 6 in megana 3 in greš na uradni servis, bo večino delov ter storitev sigurno dražjih pri golfu. Pa naj vagovci govorijo kar hočejo.
Glede cen delov v ostalih trgovinah pa so ogromne razlike. Pri nas imamo trgovino z avtodeli, kjer so res ugodne cene v primerjavi z drugimi trgovinami.
nebivedu je napisal/-a:Evo, za japonce pa se stvari cenijo. Očitno so dojel, da če bodo pocenili dele, da bo še več ljudi šlo na japonce.
Konkretno je cena za filter za moj avto padal iz 27 na 10 evrov. filter bencina 1,9 evra in filter olja 3 evre. Celo svečke so se pocenile iz 16,34 evra na 12,5 evra za 4 komade.
Tattoo- je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Evo, za japonce pa se stvari cenijo. Očitno so dojel, da če bodo pocenili dele, da bo še več ljudi šlo na japonce.
Konkretno je cena za filter za moj avto padal iz 27 na 10 evrov. filter bencina 1,9 evra in filter olja 3 evre. Celo svečke so se pocenile iz 16,34 evra na 12,5 evra za 4 komade.
Pa nisi pomislil, da je pocenitev v tvojem konkretnem primeru posledica dejstva, da voziš 20 let star (praktično že odslužen) avto...če sem malo zloben imaš še srečo, da rezervne dele za svoj avto sploh še dobiš!![]()
Če bi pa že rad preveril, kako se rezervni deli za japonce cenijo, pa preveri cene rezervnih delov za kakšno novo Toyoto...garantirano boš precej negativno presenečen!
dask je napisal/-a:Evo, da dam še moj primer.
Imam Lancer SW 1,6 letnik 2007. Redni servis na 75.000 km 108 EUR.
Kolega ma R Megane 1,6 letnik 2007, redni servis na (mislim da) 60.000 km 240 EUR.
Očitno so japonski serviserji vredni veliko manjAli pa majo pol nižje plače
dask je napisal/-a:Nič ne posplošujem. V pogovoru s kolegom je bilo omenjeno olje + filtri + tekočine + pregled avta. In to je to za to ceno.
Če pa kaj drugega piše pri meganu v servisni knjig pa ne vem, ker ga nimam jaz.
Ja sej tako se jih velik tolaži,ko pa ti nekje v enih jebinah crkne ga pa za cesto porineš številke pretolčeš in tablice dol in gas dalje,ker vleka bi presegala vrednost vozila X3.Drugače pa mal pomisli kok dnarja poš spušil na Lancii,pa je v bistvu 1000 kg starga železa zaenkrat.Pa moraš razumet da že samo na tem forumu 50% ljudi ne dela servisov doma ampak jih vozijo na servise,tam so pa cene take kot so.lancia hf je napisal/-a:UUUUAAAAAAAUUUUUU![]()
nekateri date pa res veliko več samo za servis kot jaz za cel avtomobil, pa se kar lep čas vozim znjim brez skrbi, in problemov. Predvsem pa brez dragih servisov, pa še prodam ga za isto ceno ali celo dražje.
![]()
čare je napisal/-a:Ja sej tako se jih velik tolaži,ko pa ti nekje v enih jebinah crkne ga pa za cesto porineš številke pretolčeš in tablice dol in gas dalje,ker vleka bi presegala vrednost vozila X3.Drugače pa mal pomisli kok dnarja poš spušil na Lancii,pa je v bistvu 1000 kg starga železa zaenkrat.Pa moraš razumet da že samo na tem forumu 50% ljudi ne dela servisov doma ampak jih vozijo na servise,tam so pa cene take kot so.lancia hf je napisal/-a:UUUUAAAAAAAUUUUUU![]()
nekateri date pa res veliko več samo za servis kot jaz za cel avtomobil, pa se kar lep čas vozim znjim brez skrbi, in problemov. Predvsem pa brez dragih servisov, pa še prodam ga za isto ceno ali celo dražje.
![]()
čare je napisal/-a:Ja ja to mi je jasno da Delta HF z leti samo pridobiva samo zdaj ali boš užaljen ali ne tvoja je podrta in taprav poznavalec ti bo najdu da je bla streha menjana,ker čez recimo 10 let ko jo boš prodajal za ne vem 20000€ mogoče,jo bo tist ki jo bo prišel kupovat konkretno pregledal.Drugače pa ja novega se za moje pojme res ne splača kupovat,ker je že pol leta star precej cenejši,ampak je pa treba vedt da marsikdo vozi tudi 10 ali več let star avto komu na servis,serviser ga pa veselo molze.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov