Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 31, 2009 2:47 pm

to dobesedno nanese, da so te okol prinesli. V teh 4 dnevih bi brez skrbi nalili "švoh" nafto noter.
OMV s tem nebo imel popolnoma nič, ker ti še vedno lahko doma izprazniš njihov diesel in tankaš drugega, ter greš na servis. Če bi tak držalo bi vsak drugi šel na OMV se pritožit. Probaš lahko poklicat na njihov škodni urad. Nekaj dni nazaj je bil primer, ko so vozniki prejeli namesto diesla 95 oktanski bencin, ampak v tistem primeru je OMV priznal napako, ker se je pojavilo več oškodovancev.

Če si pa podpisal v tisti naglici pa si pomojem končal zadevo.... :?

Kontaktiraj Wiener Städtische zavarovalnico, ki je prisotjna za škodne primere pri OMV-ju
Zadnjič spremenil jay, dne Če dec 31, 2009 2:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 31, 2009 2:50 pm

podpisals em ker so mi avto "zaplenli" oz. niso hoteli mi ga nazaj vrnit. pa še nekak je govoril da še se bi dalo kaj rešit. najprej je zgledalo tole milo,potem pa že češ kak oni nebojo mogli pa nevem kaj še vse.

skratka velika pizdarija.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Če dec 31, 2009 3:01 pm

Tisti podpis je najbrž res kar zapletel stvari, ampak dokončno še ne more biti - še vedno lahko trdiš, da ti tega niso pojasnili, ko si podpisoval papir - je pa res, da je odgovornost tvoja, da je treba papir prebrati, predenj podpišeš.

Moj nasvet je, da če se greš v to kolobocijo, da avto odčipaš - pa čeprav je predmet spora grelec in ne sam avto oz. motorček.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 31, 2009 3:06 pm

tisto je serviser kar sam nakracal na delovni nalog pa da sem mogo podpisat. ker mi ni hoto dat ključev od avta.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Če dec 31, 2009 3:06 pm

In kje je sedaj tvoj avto ?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 31, 2009 3:07 pm

v moji garaži. račun bodo izstavli po novem letu ko pride nafta z analize. če bo nafta kriva bom baje mogo plačat oz. bom jaz kriv.

zaj je treba petrolovo nafto nafilat pa po mrzlem probavat,mogoče bo s tisto nafto tudi kadil.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če dec 31, 2009 3:16 pm

Ker si podpisal si ga hudo posral. Sedaj brez odvetnika ne boš mogel nič. Preko odvetnika lahko dokažeš, da so te prisilili v podpis pogodbe. Sicer pa, da pogodba stopi v pravnomočno veljavo, mora preteči 24 ur.
Jaz bi na tvojem mestu najel hudičevo dobrega odvetnika in pa nemudoma stopil v kontakt s tržno inšpekcijo.
Zadnjič spremenil LaMike, dne Če dec 31, 2009 3:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Če dec 31, 2009 3:16 pm

obe na analizo ker mislim da so naši bencini takšni bol "bogi". Ampak krivda ni z tvoje strani in mislim da je prav da ukrepaš, če bo šlo res na tvoje stroške.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Če dec 31, 2009 3:25 pm

Kolikor vem, so te dolzni povprasat in ti omenis kaksni so stroski popravila/menjave in sele po tvoji potrditvi, lahko oni to opravijo. Ne morejo kar na svojo roko vse povprek nekaj menjavat, popravljat, ce stranka o tem ni obvescena.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če dec 31, 2009 3:34 pm

Auč Patrik, tak grdo te hočejo nagnit? :evil:
Upam, da vredu porihtaš, pa da ti njim zagreniš začetek leta 2010. :evil: :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če dec 31, 2009 3:39 pm

Patrik: čimprej najami odvetnika... Upam, da boš res dobro porihtal zadevo.
Škoda, da nisi kr na servisu ko si odpeljal avtomobil vzel vzorec iz tanka.
Oni bi te v vsakem primeru mogli obvestit, da je nafta razlog za okvaro in garancija nebo prizana. Stari webasto jim vzami nazaj.

Sem pa siguren, da boš rešil to zadevo. So te hotli malo speljat, ampak jim tu nebo uspelo ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če dec 31, 2009 4:10 pm

Moje sožalje Patrik za avtomobil, tole pa diši čisto po nategu.

Od naftnih družb ne boš dobil nič. Na podlagi česa so na servisu ugotovili da je nafta kriva za okvaro? So morda v teh dneh že opravili analize goriva iz tvojega rezervoarja? Močno dvomim. Analiza vzorca nafte stane približno toliko kot je vreden grelec ali še malce več. Opravi jo lahko kvečjemu verificiran laboratorij, dokazal pa boš le da imaš v rezervoarju nafto ki po vsej verjetnosti ustreza vsem veljavnim standardom. Porekla nafte ta analiza ne bo dokazala. Tu nastane s pravnega vidika prva luknja zakaj ne bo nobena naftna družba prevzela odgovornosti za nastalo škodo. Z analizo boš kvečjemu dokazal da si tankal ustrezno gorivo vseeno pa je crknil grelec.

Serviserji so ti zamenjali pol avtomobila da so odpravili napako (če se ne bo zopet ponovila). Predlagam da ubereš cenejšo pot, najameš odvetnika ali koga ki so mu pravni posli blizu in se najprej pogovori z vodjo servisa in napiše kakšen dober dopis.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 31, 2009 4:13 pm

tristan01 je napisal/-a:...tole pa diši čisto po nategu.

Predlagam da ubereš cenejšo pot, najameš odvetnika ali koga ki so mu pravni posli blizu in se najprej pogovori z vodjo servisa in napiše kakšen dober dopis.

Se popolnoma strinjam!
Prekleti nateguni šalabajzerski.

Uporabniški avatar
tommy31
POZOR! Nekredibilen uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a tommy31 Če dec 31, 2009 4:16 pm

Jaz pa mislim drugače. Analiza bo pokazala da je nafta OK in bodo oni na servisu krili napako. OMW ima kolikor toliko dobro nafto za naše razmere.
Definitivno pa po končanem sranju s tem kar veselo na A-Kanal pa na novice ob 18h, pa odvetnika za prestale psihične težave, uničen dopust itd....

Prekleti cigoti, pa kaj se grejo....
Bawarian Murder Weapon

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 31, 2009 4:26 pm

ja oni po tem sklepajo da je nafta zanič ker ne izgoreva kot bi mogla v webastu,petrolova pa dela okey.

bom pa tudi obvestil glavne na omw da jih tale servis blati ter zatrjuje da je nafta ki sem jo pri njih natočo zanič in je zato webasto crkno.

tudi to je finta,da je mi trdil najprej da je avto fejst kadil ko se je webasto vklopo ko so probavali (torej so ga usposobli,ker meni v bistvu ni več delal),danes pa da je popolnoma zanič webasto,ko sem reko da naj dajo staro nazaj pa gotovo.

ne ne,stvari je treba prit do konca,ker tukaj me hočejo pošteno nategnit. avto je bil že 6. na servisu zaradi webasta pa niso ugotovili,zaj pa ko je popolnoma "uničen" pa so ugotovili ,da je kao nafta kriva pa moram stroške kriti jaz.

nikjer mi niso rekli ko sem pri njih tudi kupo avto da ne smem tankat na omw in nikjer v knjigi tega ne piše! jaz sem tankal kot vsak od nas na bencinski črpalki,če pa ni gorivo ustrezno pa naj se to oni dogovarjajo z naftno družbo ali pa napišejo v knjigo od avta da ne smem na omw tankat.

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Če dec 31, 2009 5:02 pm

jas ti samo priporočam da ne hodit na servise ker na vsakem hočejo svojo iztržit ampak si dobi nekega dobrega mehanika če je avto nov in delaš tako kot treba z njim ne more bit nekih groznih stroškov tudi mi smo nov avto kupili in nas je na vsak način hoto prepričat da bi ga vzeli na nihovo financiranje s tem je avto seveda bil cenejši ampak oni to vse pri servisah nazaj dobijo in smo se skoraj skregali tam da ne moremo vzet na njihovo financiranje ker moj oče niti kartice nima in je te komaj dal nam avto ker to samo gnar pumpajo v tri dni ker ot tega seveda oni živijo lp ...
sdted

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če dec 31, 2009 5:10 pm

NoFear85 je napisal/-a:Kolikor vem, so te dolzni povprasat in ti omenis kaksni so stroski popravila/menjave in sele po tvoji potrditvi, lahko oni to opravijo. Ne morejo kar na svojo roko vse povprek nekaj menjavat, popravljat, ce stranka o tem ni obvescena.

tudi privat mehanik te opozori na napake in ti se odločiš kaj boš popravil in kaj ne...zato mi ni jasno zakaj so na "uradnem" servisu menjavali stvari čeprav niso imeli tvoje privolitve .. ?

RS84
Novinec

Napisal/-a RS84 Če dec 31, 2009 5:16 pm

Kak so pa na servisu ugotovil, da je nafta kriva? Delam v podjetju, kjer servisiramo oljne in plinske peči. No peč pa avto ni glih enaka zadeva. Vendar, če zadeva crkne v garanciji se jo zamenj. Pri večjem stroško (npr. kakšna elektronika, ali če precuri kakšen del,..) se ta del, ki je bil menjan vrne k uvozniku oni pa ga če tako zahteva firma vrnejo v firmo, da se še tam prepričajo zakaj je do napake prišlo ali je njihova krivda in tako naprej. Pomoje se še kje kakšen touran vozi z omwjevo nafto.

Ni mi popolnoma jasno kako lahko crkne cel webasto, se ne da menjat posamezni del al sam šobo,črpalko, elektroniko ki pa ne morem crknt zaradi slabe nafte. Dej poroči kak boš dokončno rešil ko boš.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če dec 31, 2009 5:39 pm

Brez zamere Patrik ampak res si(ste) naivni!

Najprej da nekaj razčistimo! Oni tebi nimajo pravice zapleniti avta, tvojega avta, pa če si jim dolžan 1 cent ali 10.000 euro! To se smatra kot kraja, za kar tudi odgovorni odgovarjajo, škoda samo da nisi kar poklical policije pa se naj potem ukvarjajo drugi z njimi!
Druga stvar je, da oni tebi ne morejo napisati računa za nekaj kar nisi hotel! Če greš v interšpar po kilo kruha ti ne more prodajka zraven prodat še liter mleka pa kilo klobas! Ker jih nočeš! Isto je na servisu. Niso te obvestili da te bodo olupili za za 2,5k euro, se pravi, bi rekel, nočem plačat, zmontiraj dol vse pa daj avto v original stanje!! Matr jaz moram v svojem poslu stranko klical za vsak del, ki ga je potrebno zamenjat, če se strinja s tem in koliko stane, oni vam pa napišejo tak račun pa je vse OK?! Ne se hecat no, ne se pustit takole.

Glede na to, da si že podpisal eno bedarijo(žal velika napaka, upam da si se kaj naučil), bi na tvojem mestu osebno prenehal kontaktirat z njimi, ampak samo še preko preko odvetnika! Hudičevo dobrega odvetnika! Najprej na lep način, jasno povedat da ti tega ne boš plačal! Obrni se tudi na varstvo potrošnikov! Če pa z lepa ne bo šlo pa javno prikazat svojo zgodbo (svet,24ur, forumi....) ;)

upam, da uspešno rešiš, pa poročaj kako se bo razvijala zgodba.

lp in srečno 2010!
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 31, 2009 5:42 pm

hvala za nasvete itd.!

ko bo kaj jasnega na vidiku bom vsekakor poročal.

pa srečnega pa zdravega fantje!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov