a4 je napisal/-a:OFF: zanima me če je vse ok pri "stock" filtrih, olju, izpuhu in navsezadnje motorju da se goni do limita (ogret seveda).
prijatelj ki je odprl temo ima limit na 7600 če mi 30 sekundni spomin dela
zanima me če material zdrži. jaz enostavno ne upam
moj ma limit na 6200, pa ga med 4500 in 6000 zelo zelo redko gonim
hvala za odgovore

Glej ponavadi je tak da nizko turažne mašine ala seat, vw, audi,opel,... ni priporočljivo gonit do blokade oziroma malo pred blokado, to je mišleno če bi ga nonstop gono v zelo visoke obrate, torej pri tebi okrog 6000, če pa ga občasno pa nima kaj bit narobe

, pri visoko turažnih motorjih pa je zgodba drugačna, so že motorji tak nareti da je zelo len v nizkih obratih v višjih pa prav poskočen, torej kakšen suzuki , honde, fiat, alfa,... to pa so delani avti za visoke obrate in nebo nič narobe če ga boš gono v visoke obrate tudi pogosteje ali pa skoraj vedno, je pa treba pri obeh različicah upoštevati rdečo polje na obratomeru, moj swift ma recimo blokado na 7600, rdečo polje se pa začne komaj pri 8000 pa do 9500, torej v nobene primeru na dosežem točke ki bi bila škodliva za motor. Pa imam že 270000km prevoženih, večinoma tiščanja, tudi prejšnji lastnik ga ni šparal, pa delo ko urica.