Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jan 02, 2010 2:21 pm

Pri starih ceedih je isto. Pri novem tega ni več, tak da astra ni edina ;). No ne zaškrta, ampak se zatika.

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 So jan 02, 2010 3:52 pm

To vam zaškrta ko daste v rikverc in hočete speljati ali kako? Meni pri focusu 08 zaškrta ko ne sede v rikverc in hočem speljati.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So jan 02, 2010 3:54 pm

Gosic je napisal/-a:Pri starih ceedih je isto. Pri novem tega ni več, tak da astra ni edina ;). No ne zaškrta, ampak se zatika.

Pri 6 stopenjskem tega ni.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jan 02, 2010 4:42 pm

danatory je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Pri starih ceedih je isto. Pri novem tega ni več, tak da astra ni edina ;). No ne zaškrta, ampak se zatika.

Pri 6 stopenjskem tega ni.

Aja, za 6stopenjskega nevem, za 5 pa ja.
Zvok je tak oz občutek, kot da je sedlo, in da je v brzini, ubistvu pa v prazno zavrti, ampak to je včasih.

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Kraj: ms

Napisal/-a caco1825 So jan 02, 2010 5:24 pm

lisko je napisal/-a:To se dogaja pri vseh avtih , kateri nimajo sinhrona za rikverc....
Ko daš iz prestave v ler in spustiš sklopko, pač motor spet požene zobnike v menjalniku...ko stisneš sklopko pa zarad vstrajnosti zobnikov se le-ti še en čas vrtijo....
Če daš v ler in stisneš sklopko ter počakaš kake 5 sekund po moje škrtanja ne bo....

Tako je, sem klical mehanika in mi je lepo razložil, to se dogaja pri vseh avtih k nimajo sinhrona za vzvratno prestavo, in le te zobčeniki se še vrtijo ko 2x daš v prestavo in zmes ponovno stisneš sklopko. to se pa dogaja ko je olje v menjalniku segreto pri hladnih mašinah tega ni, sliši se pa kot rahlo škrtane oz pok. Tako da nimam več strahu da bi bila kaka napaka, sicer je pa avto še pod garancijo.

Hvala vsem za odgovore.

Lp Denis

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 02, 2010 8:38 pm

Meni se je na Beetlu dogajalo to, če sem malenkost prehiter bil za v rikverc. Zanimivo, ker z ostalimi VAGovci nisem mel težav. Zgleda že moglo tak bit, da je malo zobe zbruslo :lol: Pa tud z zdajšnjim, če porinem šalthebl v rikverc hitro kolikor lahko, pa tud če se še pomikam naprej, lepo gladko pade noter.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So jan 02, 2010 9:23 pm

Čakajte malo tudi, če se pripelješ na park plac se ustaviš in imaš recimo v drugi, potem pa šaltaš v rikverc pri tem zaškrta?
To pri novem avtu, svašta oops
Pa to pri mojem Cliotu starem 12 let pa že čez 200tkm nič ne škrta. Pa imam tako, da pridem rikverc do garaže, potem morem vrata odpret in spet rikverc do konca v garažo. Se pravi šaltam iz lera direkt v rikverc, še ni nikol zaškrtal.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So jan 02, 2010 9:24 pm

Moja mami ima opel merivo 08 letnik 40000km prevoženih bila je kupljena nova in se ni nič "ulaufalo" škrta pa ko daš u rikverc že od samega začetka.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So jan 02, 2010 9:33 pm

Oprostite izrazu, ampak potem je pa ta Opel en velik j**c :roll:

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen So jan 02, 2010 9:55 pm

mišek je napisal/-a:Oprostite izrazu, ampak potem je pa ta Opel en velik j**c :roll:

Na maminem auto sem opazil samo to napako, drugače avto deluje brezhibno.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jan 02, 2010 10:03 pm

Corsa C s tem ni imela problemov. Vsaj ta, ki jo je mama imela. Na tanovi pa kolikor sem se vozil, nisem opazil tudi ne škrtanja.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 02, 2010 10:04 pm

mišek je napisal/-a:Oprostite izrazu, ampak potem je pa ta Opel en velik j**c :roll:

Po čem to sklepaš? Ker je par jih pač omenlo, da jim kdaj zaškrta? Meni v vseh petih letih na astri h ni nikol če sem v vzvratno prestavil.
Pa tudi na novi ne. Raje take izjave brez dobre obrazložitve zadrži zase.

Pa se oproščam za off. Samo me take izjave...

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So jan 02, 2010 10:17 pm

To pa je res izjava na mestu, je lepo razlozeno zakaj se to dogaja in pri kerih avtih( in ni opl sam pri tem ) , tak da sem mnenja da si zrel za kak karton.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 02, 2010 10:47 pm

mišek je napisal/-a:Čakajte malo tudi, če se pripelješ na park plac se ustaviš in imaš recimo v drugi, potem pa šaltaš v rikverc pri tem zaškrta?
Pa to pri mojem Cliotu starem 12 let pa že čez 200tkm nič ne škrta. Pa imam tako, da pridem rikverc do garaže, potem morem vrata odpret in spet rikverc do konca v garažo. Se pravi šaltam iz lera direkt v rikverc, še ni nikol zaškrtal.

Lej ker je še lih praznik bom malo toleriral in ti še enkrat v detajle obrazložo zadevo....
Taki posti ( oz. ne branje postov) pripelje do krega in posledično do krega na forumu...

Zdaj me pa zanima samo ena stavr pri prestavljanju v vzvratno prestavo gre vse normal. Ko pa dam nazaj v ler ponovno stisnem sklopko in nazaj v vzvratno prestavo zaškrta, če pa prestaviš počasi gre lepo vendar se zatakne, ali je to kaj hudega?

Še enkrat lepo počas preberi kaj sem kopiral....
Razloženo še enkrat....
Ko se pripelješ na parking v x prestavi in ustaviš, stisneš sklopko in porineš v rikverc je vse normalno. Če pa stakneš iz rikverca in daš v ler ter spustiš sklopko ( zobniki se v menjalniku zarad spojitve z motorjem zavrtijo) in spet pritisneš sklopko (zobniki se zarad vstrajnosti vrtijo še naprej navkljub prekinitvi pogona) in če si dovolj hiter ( ponavad takoj prestaviš ko stisneš sklopko) pač zaškrta ker se vse še ni uspelo ustavit....Če pa probaš počasneje ( si bolj nežen pri ročici a vendar še dovolj hiter da so zobniki še v gibanju), se pa zatakne , ker se zobniki še vrtijo a ker si dovolj nežen jih ne prisiliš v medsebojen ravs v menjalniku....

Probaj to na bilokerem avtu ( izjema so avti , ki imajo tudi sinhron za vratno). Takoj kak stisneš sklopko porini v rikverc ( maximalni časovni razpon 0.5 sekunde) in verjem da zaškrta povsod....Ne zaj tisto da stisneš sklopko do konca....potegneš ročico navzgor ( varovalko pri renoju), potegneš ročico k sebi in nato lagano porineš naprej....
Potegn varovalko gor, pomakni ročico čisto k sebi, stisni sklopko in v trenutko ko bo sklopka popustla porini ročico naprej.....boš videl kak veselo bo škrtalo....

Eni menjalniki se pač vrtijo dlje ( ali so bolj grobi ali pa so bolje narjeni in imajo manjši upor) eni pač manj....

Če pa se pripelješ v brzini stisneš sklopko in se ustaviš se ustavi tudi menjalnik. Nato premakneš iz prve v rikverc in nič ne bo škrtalo....ne vem zakaj bi dal iz prve v ler popustil sklopko in nato spet pritisnil in potem komaj pretaknil v R....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So jan 02, 2010 10:54 pm

h4ck je napisal/-a:

To pa je res izjava na mestu, je lepo razlozeno zakaj se to dogaja in pri kerih avtih( in ni opl sam pri tem ) , tak da sem mnenja da si zrel za kak karton.

Se opravičujem, če si si to preveč k srcu vzel.
Ampak glej jaz zdaj ne vem ali imajo Clioti sinhron za rikverc ali ne, je pa žalostno za bilo kateri avto (ne samo za Opel), da pri novem, škrta pri šaltanju.
Pa če se prav spolnim to še pri Yugotu letnik 89 ni škrtalo, tu je pa zdaj govora o avtih letnika 2009.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck So jan 02, 2010 10:58 pm

mišek je napisal/-a:
h4ck je napisal/-a:

Se opravičujem, če si si to preveč k srcu vzel.
Ampak glej jaz zdaj ne vem ali imajo Clioti sinhron za rikverc ali ne, je pa žalostno za bilo kateri avto (ne samo za Opel), da pri novem, škrta pri šaltanju.
Pa če se prav spolnim to še pri Yugotu letnik 89 ni škrtalo, tu je pa zdaj govora o avtih letnika 2009.

Ma ni tu nobenega jemanja k srcu, samo eni pisete bedarije .. samo nabijanje po forumu. Je lisko se 1x lepo razlozo. BI pa morali admini vcasih ukrepat .

lp

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Napisal/-a caco1825 So jan 02, 2010 11:13 pm

mišek je napisal/-a:Čakajte malo tudi, če se pripelješ na park plac se ustaviš in imaš recimo v drugi, potem pa šaltaš v rikverc pri tem zaškrta?

Pa ni govora od tega, le ko 2x daš v rikverc in zmes stisneš ponovno sklopko. pa jaz se sedem v avto pa ga imam v leru prižgem avto dam v rikverc brez težav.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So jan 02, 2010 11:34 pm

Ok, ok, se opravičujem, če sem mogoče neupravičeno oblatil Oplovo ime.

Malo sem površno prebral prvi post, vprašal sem za dodatno pojasnilo, upam da ni že zdaj to prepovedano.

Če pa se pripelješ v brzini stisneš sklopko in se ustaviš se ustavi tudi menjalnik. Nato premakneš iz prve v rikverc in nič ne bo škrtalo....ne vem zakaj bi dal iz prve v ler popustil sklopko in nato spet pritisnil in potem komaj pretaknil v R....

@lisko, da ti odgovorim; ko sem opisal moj primer moram dat v ler, ker moram iz avta ven, da si odprem garažna vrata. In je res, da ne šaltam, kot da bi bil na dirki (tisto, ko si omenjal 0,5s), pri normalnem tempu mi pa ne škrta.

Uporabniški avatar
caco1825
Nov uporabnik

Napisal/-a caco1825 So jan 02, 2010 11:40 pm

Se bo treba navadit, je pa res malo noro, k kjer staneš daš iz brzine spustiš sklopko pol pa moraš rikverc in zaškrta. kateri avti pa sploh majo te sinhrone za vzvratno prestavo?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jan 03, 2010 9:40 am

mišek je napisal/-a:Ok, ok, se opravičujem, če sem mogoče neupravičeno oblatil Oplovo ime.

Malo sem površno prebral prvi post, vprašal sem za dodatno pojasnilo, upam da ni že zdaj to prepovedano.

@lisko, da ti odgovorim; ko sem opisal moj primer moram dat v ler, ker moram iz avta ven, da si odprem garažna vrata. In je res, da ne šaltam, kot da bi bil na dirki (tisto, ko si omenjal 0,5s), pri normalnem tempu mi pa ne škrta.

Vsak avto po svoje....Pri normalnem tempu men tud na nobenem avtu še ni zaškrtalo, pri Jeepu recimo pa mam v leru....motor leti....stisnem sklopko pa lahko čakam 3-4 sekunde da se ustavi....drgač zaškrta in to orng kot pri kakem zetorju....pač sem se navadu da prej porinem v četrto da ustavim vse skupaj nato pa v rikverc.

caco1825: točno navadit se bo treba :) Ali pa prej porin z občutkom v bilokero drugo prestavo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov