čare je napisal/-a:Si pa en redkih ki 10 let star avto servisiraš na pooblaščencu in ta motor bi moral zdržat vsaj še 150000 km ob normalnih pogojih vožnje če je bil do sedaj seveda normalno vožen.Ne more kar na lepem zaribat,pa če si v 2000 km (najbrž je blo takrat tud olje menjano) izgubil 2,5 litra olja se je to moralo vidt na dimu iz izpuha.Kako zelo mi tole smrdi.
[/b]brencl je napisal/-a:V nedeljo mi je zaribal motor na Passatu. Zgodilo se je nepričakovano med vožnjo po klancu navzdol (cca 16%).
V motorju je začelo enakomerno udarjeti, izgubil je moč in po zelo kratkem času ugasnil. Starter ga ne premakne.
Olja ima dovolj, je pa zakadil preden je ugasnil.
Motor je 1,9 TDI 110 KM letnik 99 z realnimi 270k prevoženimi kilometri. Avto je redno vzdrževan. Pred cca 1500km je bil menjan hladilnik in vsi jermeni vključno z zobatim.
Ali obstaja kakšna možnost da se ta avto za normalne stroške še naredi vozen?
Spet si kr eno ustrelil.Taki motorji zdržijo 400000 brez problema,kakšen liter do liter pa pol na 1000 km.Sam mam na JTD-ju 200000 km (če so realni ne ve noben) turbina je še prva in mi na 10000 km požre 3-4 dcl olja,stric ima Golf IV z 230000 prvi lastnik izredno slabo vzdrževan s prvo turbino in ne žre olja praktično nič.valvoline je napisal/-a:čare je napisal/-a:Si pa en redkih ki 10 let star avto servisiraš na pooblaščencu in ta motor bi moral zdržat vsaj še 150000 km ob normalnih pogojih vožnje če je bil do sedaj seveda normalno vožen.Ne more kar na lepem zaribat,pa če si v 2000 km (najbrž je blo takrat tud olje menjano) izgubil 2,5 litra olja se je to moralo vidt na dimu iz izpuha.Kako zelo mi tole smrdi.
Za tako mašino in prevoženih 270k je povsem normalno da pokur 1-1.5l olja na 1000km. Še posebej če turbina ni bila servisirana.
Mogoče pa je šla turbina,in je kšn odlomljen kos veternice zaštekal mašino.
brencl je napisal/-a:Ko so bili menjani jermeni ni bil narejen redni servis, ker je bilo izven intervala tako da olje in filtri niso bili menjani. Menjan je bil hladilnik ker je spustil (zgleda da je nekaj fasal ko je odtrgalo napenjalec) napenjalec jermena neka prirobnica in vsi jermeni
čare je napisal/-a:Spet si kr eno ustrelil.Taki motorji zdržijo 400000 brez problema,kakšen liter do liter pa pol na 1000 km.Sam mam na JTD-ju 200000 km (če so realni ne ve noben) turbina je še prva in mi na 10000 km požre 3-4 dcl olja,stric ima Golf IV z 230000 prvi lastnik izredno slabo vzdrževan s prvo turbino in ne žre olja praktično nič.valvoline je napisal/-a:čare je napisal/-a:Si pa en redkih ki 10 let star avto servisiraš na pooblaščencu in ta motor bi moral zdržat vsaj še 150000 km ob normalnih pogojih vožnje če je bil do sedaj seveda normalno vožen.Ne more kar na lepem zaribat,pa če si v 2000 km (najbrž je blo takrat tud olje menjano) izgubil 2,5 litra olja se je to moralo vidt na dimu iz izpuha.Kako zelo mi tole smrdi.
Za tako mašino in prevoženih 270k je povsem normalno da pokur 1-1.5l olja na 1000km. Še posebej če turbina ni bila servisirana.
Mogoče pa je šla turbina,in je kšn odlomljen kos veternice zaštekal mašino.
Ma ne daji tega pooblaščencu delat,ker bo popravilo preseglo vrednost vozila takoj ko bojo nalog odprli.Ostalo ti bom napisal na ZS.brencl je napisal/-a:Ja sam smola ker ne poznam nobenga dobrega vaškega mehanika razen uradnega servisa te majo pa pravila, ki jim jih fabrika diktira in sam čim več menjajo. Ne vem zakaj bi celo mašino menjal, razen če mogoče sumijo na zapikane bate pa spraskane cilindre??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov