Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če jan 14, 2010 5:26 pm

aha.torej mam rahel problem samo pri oddušku, ki je okoli njega motor malo masten.a je to kako tesnilo zanič ali kje tiči problem?pa glede zgornje kape me tut zanima, kako zamenjati tist vijak.sm mal višje razlagu pa spraševal.

vedn bolj pa sumim lambdo sondo...kako se da to prej 100% preverit, predn kiksnem in kupim lambdo za brezveze?
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 14, 2010 5:31 pm

valvoline je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Dokler samo piha je vse OK. Ko ti bo začelo pa olje ven metati, je pa problem.

Kje pa.
Ne sme tja belo-sivkasto kadit preveč, to da mal piha je normalno.
In če meće vn olja med delovanjem je tut povsem normalno,saj to pomen da dobr dela oljna črpalka.

To je bilo samo za vozila Zastava normolno, za vse druge znamke je to "nenormalno" ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 5:45 pm

myster je napisal/-a:aha.torej mam rahel problem samo pri oddušku, ki je okoli njega motor malo masten.a je to kako tesnilo zanič ali kje tiči problem?pa glede zgornje kape me tut zanima, kako zamenjati tist vijak.sm mal višje razlagu pa spraševal.

vedn bolj pa sumim lambdo sondo...kako se da to prej 100% preverit, predn kiksnem in kupim lambdo za brezveze?

Najboljše prodaj in si kupi dizla. Bencinar je pač bencinar. Sm dal 4 dizlov skoz,poraba enaka pr vseh 5.5l na 100km. Bencinc = waste of money.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 5:47 pm

lancia hf je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Dokler samo piha je vse OK. Ko ti bo začelo pa olje ven metati, je pa problem.

Kje pa.
Ne sme tja belo-sivkasto kadit preveč, to da mal piha je normalno.
In če meće vn olja med delovanjem je tut povsem normalno,saj to pomen da dobr dela oljna črpalka.

To je bilo samo za vozila Zastava normolno, za vse druge znamke je to "nenormalno" ;)

Aha,pr novih avtih glava deluje na *suho* ane :D
Pač večina ima plastični pokrovček k ne dovoli da olje direkt šprica,pokrovček daj bek pa sprobaj še enkrat če bo špricalo ali ne.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 14, 2010 6:01 pm

Še pri nobenem avtomobilu mi ni metalo olje ven. Pa ti lahko posnamem tudi mojega "kar dobro zmatranega" makaronarja, ki pri 22-ih letih nič olja ne zmeča čez pokrovček, pa ima obe odmične v glavi motorja. Enako je na Cordobi, in "trakrorju" Golf ll D povsod ti lahko pokrovček med delovanjem motorja odprem, pa nebo nikjed olja ven metalo. :lol:

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če jan 14, 2010 6:06 pm

valvoline je napisal/-a:
myster je napisal/-a:aha.torej mam rahel problem samo pri oddušku, ki je okoli njega motor malo masten.a je to kako tesnilo zanič ali kje tiči problem?pa glede zgornje kape me tut zanima, kako zamenjati tist vijak.sm mal višje razlagu pa spraševal.

Najboljše prodaj in si kupi dizla. Bencinar je pač bencinar. Sm dal 4 dizlov skoz,poraba enaka pr vseh 5.5l na 100km. Bencinc = waste of money.

to se teb samo zdi,da je tko,ker očitno se nisi dau nobenega bencinarja cez :roll:

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 6:09 pm

mr.ramo je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:

to se teb samo zdi,da je tko,ker očitno se nisi dau nobenega bencinarja cez :roll:

1x že :D
Huyndai accent 1.3,pa je ta šparovček za bencinarja.Poraba vedno 2-3l več kot dizelaš,še posebej po mestu.
Alternativno gorivo da sploh ne omenjam. :lol:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če jan 14, 2010 6:29 pm

ka ste sitni z dizlerjem smrdečim.še bcs-ko mam na bencin.

imam sam vprašanja, kje dobim podatke za prestavna razmerja različnih menjalnikov od polota 6N? na netu nč ne najdem

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 6:34 pm

myster je napisal/-a:ka ste sitni z dizlerjem smrdečim.še bcs-ko mam na bencin.

imam sam vprašanja, kje dobim podatke za prestavna razmerja različnih menjalnikov od polota 6N? na netu nč ne najdem

Pol pa ne jokat kolk porabi. Plačaj,tankaj in bod tiho :D

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 14, 2010 6:41 pm

valvoline je napisal/-a:

b****r :lol:

Tak problem sem imel z Tipotom 1.6 IE, in dokler nisem menjal celi vbrizg goriva pri garažnrm majstru, so mi pooblaščeni serviserji samo računali razne testerje, in njihove ure za nesposobno odkrivanje napake :?: :roll:

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 6:50 pm

lancia hf je napisal/-a:
valvoline je napisal/-a:

b****r :lol:

Tak problem sem imel z Tipotom 1.6 IE, in dokler nisem menjal celi vbrizg goriva pri garažnrm majstru, so mi pooblaščeni serviserji samo računali razne testerje, in njihove ure za nesposobno odkrivanje napake :?: :roll:

Aha,in se je poraba zmanjšala iz 15 na 10l oops
:lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 14, 2010 6:57 pm

valvoline je napisal/-a:
Aha,in se je poraba zmanjšala iz 15 na 10l oops

Iz 12 na 7-7,5 pa res ;) kar je pa kar sprejemljivo. ;) Glede na to kolikor sem na pooblaščene servise € zmetal, bi pa lakho kupil skoral 4 rabljene vbrizge goriva+ premontaža :jao: Sovražim take oderuhe :evil: :lol:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 14, 2010 7:08 pm

jaz imam 1.4, 8v, pa mi pije 7,5 če je res lepa vožnja, drugače pa 9-10l.

to je normalno za ta motor. znan je da porabi veliko, vendar dela ko ura...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 14, 2010 7:12 pm

splash je napisal/-a:jaz imam 1.4, 8v, pa mi pije 7,5 če je res lepa vožnja, drugače pa 9-10l.

Če imaš avtobus, potem je to zelo majhna poraba ;) :lol:
Nevemo vsi ker avtomobil voziš, z takim motorjem :?:

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jan 14, 2010 7:16 pm

lancia hf je napisal/-a:
splash je napisal/-a:jaz imam 1.4, 8v, pa mi pije 7,5 če je res lepa vožnja, drugače pa 9-10l.

Povprečni *ljudski* bencinarji papcajo 8-10l bencina,dizelaši 5-6l nafte(prozorne ali pobarvane ) :D Okrog tega je brezveze debatirat ker tako pač JE !!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe jan 15, 2010 12:04 am

lancia hf je napisal/-a:

ibiza 2001

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe jan 15, 2010 1:02 pm

To je normalno saj meni Cordoba L 00 1.4 MPI tudi pije okoli 8L, če pa vozi žena pa 9-10L
Pač taki so, das auto šparovčki. ;)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 15, 2010 2:35 pm

valvoline je napisal/-a:Povprečni *ljudski* bencinarji papcajo 8-10l bencina,dizelaši 5-6l nafte(prozorne ali pobarvane ) :D Okrog tega je brezveze debatirat ker tako pač JE !!

Seveda, očitno poraba sploh ni odvisna od hitrosti, klancev, teže. Očitno dizel porabi 5L, pa če ga teraš 250km/h. Bencinar pa 9L, pa tudi če voziš enakomerno po ravnem 90km/h.
Daj no mal premisli, preden pišeš take reči. :roll:
Meni 1,3 12V bencinar porabi pri enakomerni vožnji (80-90km/h) 5,5L. Pozimi in po centru mesta pa tudi 10L. Take so lahko razlike v porabi. Nimaš kar tako brez veze v tovarniških podatkih zapisane 3 tipe porabe! :idea:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Pe jan 15, 2010 2:59 pm

res da je te dni mal mrzl...pa se sam v mrzlem vozim.kak deci pa na relacijah tut spije zaradi 1.0 menjalnika

dobr no...lahk se tema zaklene

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 15, 2010 3:05 pm

Aaa, imaš 1,0 menjalnik? Zelo verjetno je krajše izračunan in ti na AC že kar dobro vrti mašino?
SAmo, če ti je zdej šele začelo več porabljati, potem tudi to ne bi mogel biti vzrok.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov