rafunc je napisal/-a:Pozdravljeni,
Imam Chevrolet Aveo in je za ta avto in vse GM avte predpisan dex-cool antifriz. Sem pa zasledil, da (vsaj v ameriki) povzroča ogromno težav, kot so gošča in pa počena tesnilka na glavi. Ima mogoče kdo izkušnje s tem antifrizom?
Zanima me pa tudi, ali naj antifriz zmešam z navadno ali destilirano vodo, so na forumu pisali, da je destilirana slabša ?
pskoda je napisal/-a:Za navadno vodo so govorili, da čez čas se nabere vodni kamen na kanalčkih in jih lahko zamaši. Za tako majhen denar je po moje boljše dati noter destilirano vodo
Osebno sem imel opla in tudi menjal sem antifriz zmeraj z originalnim od GMja in nisem imel nikoli kakršnih koli problemov
Mazda2 je napisal/-a:TrijoAdijo, a če pa je not destilirana voda se pa rja ne more pojavit? Po moje ravno tako. ...
Wikipedia je napisal/-a:Distilled water is preferable to tap water for use in automotive cooling systems. The minerals and ions typically found in tap water can be corrosive to internal engine components, and can cause a more rapid depletion of the anti-corrosion additives found in most antifreeze formulations.
EX-B je napisal/-a:A sem res edini opazil, da ima Edd v videu ko odpira radiator cap zraven lepo cel cas odprto ekspanzijsko posodo??V takem primeru bi kamot odprl radiator cap ce bi imel navadno vodo notr..
primozek68 je napisal/-a:Sam če je pa Edd China rekel....
ojnica je napisal/-a:Kakšne so posledice, če se ga ne menja na X let?
Mazda2 je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:Sam če je pa Edd China rekel....
Si pa res zoprn, se moraš v vsak moj post vtakniti, po Hrošču je ta že drugi in nič kaj prijazen, ali da bi mi kaj razložu ampak samo sitnariš.
ojnica je napisal/-a:Kakšne so posledice, če se ga ne menja na X let?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov