Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To mar 09, 2010 11:10 pm

žal si naletel na že tovarniško slab izdelek (nočna izmena :) ) in ne vidim kaj tako hudega ti je crknalo, vsaj iz pisanja ne? katalizator je reč ki se izrablja, aupsuh normalno da crkne na vseh avtih, zakaj in kaj so ti 2x rihtali okoli klime nevem, druge stvari ki so jih uporabniki našteli (preskočila ketna, pedal sklopke,....) so pa vsaj zame neprimerne okvare za tak avto, .....

lojz imaš zasebno sporočilo

LP
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To mar 09, 2010 11:22 pm

še vseeno imaš avto za vožnjo, ne za obiske na servise
Lep pozdrav :)

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI To mar 09, 2010 11:37 pm

Priznajmo si eno stvar: vsak avto se pokvari, eden majn drugi več, pri enemu to pri drugemu drugo :) :)

Pač tako je, pa naj dela nočna izmena, kitajc, japonc, francoz ali nemc..., ničesar ne moreš predvideti, da boš imel za vekov veke.
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr mar 10, 2010 6:20 am

B3NZ0 je napisal/-a:Doma imamo isto Polota 1.2 od 2002 oz. 2003 prvi lastniki, redno servisiran avto, avto vozi mati za v službo, 86000 km, pa imam samo graje čez avto za povedat, preskočila ketna, spredaj v desni roki nekaj stalno poka, je mehanik menjal roke in nevem kaj še vse, in še vedno ropota, sploh ko zapelješ vzvratno, pedal za sklopko, katera je hidravlična kdaj kar notri ostane in jo moraš ven potegniti (verjemite da je med vožnjo to kar zoprno, sploh če takrat ne moreš niti prestaviti vmes), gretje zafrkava (imaš stikalo na mrzlo, piha pa do konca vroče), skratka takih stvari ne bi pričakoval... Sploh glede na to da je avto res lepo vožen, servisiran na uradnem servisu in da smo prvi lastniki, skratka polom od avta...

Pa je mehanik pogledal glavno stabilizator štango??Ti poloti so meli probleme s tem in je pokalo da je blo veselje.

huek111
Nov uporabnik

Napisal/-a huek111 Sr mar 10, 2010 8:00 am

Podobne težave sem imel z golfom! Žal pri VW crkujejo same neumnosti (ključavnice,mehanizmi za šipe,stikala za ventilacijo ... ), skratka stvari, ki ponavadi delujejo tudi ko je avto star 15 ali več let.
Sicer pa moje mnenje v podpisu!
Hvala bogu da nimam VW

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr mar 10, 2010 9:34 am

Kolikor jaz vem ti dajo pri A2S garancijo na pri njih kupljen rabljen avto
kot na primer tale Polo http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3423519&show=1 ,kako si pa s tem naredil :?: Jaz bi jim avto vrnil :?:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Sr mar 10, 2010 10:39 am

huh kolksno ceno ima tale polo. Praktično identičen, isti letnik, le da je bil SDI se je z manj kilometri v našem kraju prodal za pol te cene. Res da je SDI. Sam velik slabši pa ne more bit kot 1.4. tdi

slavkot1
Novinec

Napisal/-a slavkot1 Sr mar 10, 2010 11:19 am

kaj si pa šparu pr nakupu dal bi mal več za tdija pa bi biu mer. Vw je masivn avto polo ma več kot tono pa ga boga 1.2 mašina okol voz pa sej morš bit neumn da ne pričakuješ kej tazga. zdj te je izučilo na vw čez 2 mesca boš pisu nikol več toyote ker boš spet tm tlaču not 1.0 motor pa mislu da se nesme nč kvart pa bla bla bla. Isti drek je biu z 1.4 mašinami v golfih 4. jst nevem kje mate glavo ko kupujete avto.

habiii
Nov uporabnik

Napisal/-a habiii Sr mar 10, 2010 11:42 am

mi ga mamo isto pr bajt 2004 letnik 1.2 se mami vozi u sluzbo pa dela k ura zdj ma 102000km pa je do sedaj sla samo ena cinspula :D nc druzga..je pa res da smo nouga kupil.Nevem no mogoce je sam slab primerek....

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr mar 10, 2010 11:48 am

slavkot1 je napisal/-a:kaj si pa šparu pr nakupu dal bi mal več za tdija pa bi biu mer. Vw je masivn avto polo ma več kot tono pa ga boga 1.2 mašina okol voz pa sej morš bit neumn da ne pričakuješ kej tazga. zdj te je izučilo na vw čez 2 mesca boš pisu nikol več toyote ker boš spet tm tlaču not 1.0 motor pa mislu da se nesme nč kvart pa bla bla bla. Isti drek je biu z 1.4 mašinami v golfih 4. jst nevem kje mate glavo ko kupujete avto.

če pa 75 konjski avto ni sposoben poganjat ene tone po mestu in krajših relacijah in je to vzrok, da ne deluje klima, da preskoči ketna in podobno...

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Sr mar 10, 2010 12:16 pm

slavkot1 je napisal/-a:kaj si pa šparu pr nakupu dal bi mal več za tdija pa bi biu mer. Vw je masivn avto polo ma več kot tono pa ga boga 1.2 mašina okol voz pa sej morš bit neumn da ne pričakuješ kej tazga. zdj te je izučilo na vw čez 2 mesca boš pisu nikol več toyote ker boš spet tm tlaču not 1.0 motor pa mislu da se nesme nč kvart pa bla bla bla. Isti drek je biu z 1.4 mašinami v golfih 4. jst nevem kje mate glavo ko kupujete avto.

pa vsi so mi svetoval, da ne potrebujem TDI mašine za po mestu. 90% vseh km naredim po mestu. Niti nisem šparu, glede na to, da sem imel prej kadetta, ki mi ni naredil niti enega problema (svaka čast). star je bil 19 let, ko sem ga dal stran, ker sem hotel en avto s klimo in da pelje. nisem zahteven. Dvomim da ima polo preko tone, pr toyoti sem pa vzel 1,33 mašino (100 KM), ravno zato, ker so mi tudi mehaniki (več različnih) odsvetovali 1,2 mašine (kaj jih pol delajo če so nekoristne).

za naslednjič pa dobro vem, da če bom kupoval rabljen avto (v kar močno dvomim), da bom vzel nekoga s seboj. Namreč ravno zato sem šel v avtohišo, da te ne nategnejo.

ah, vse je enkrat prvič. :)

Loooooojz
Nov uporabnik

Napisal/-a Loooooojz Sr mar 10, 2010 12:19 pm

aja, pa še to, kar sem pr vseh težavah pozabil omeniti:

avto mi je po 12 000 km vedno javil, da je potrebno dotočit olje !!! pa so mi rekl da je servis na 15000. Tako da sem ga začel po 10 000 km vozit na menjavo olja, filtrov....

že to mi je čudno, ampak ok, kot sem rekel nikoli več.

ker če me še toyota razočara, prešaltam na kolo in javni prevoz :))

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr mar 10, 2010 6:09 pm

če si toliko zabit, da ne ločiš dotakanja olja (pač ga je nekaj spilo) in kdaj je treba delat servis te mi sploh ni žal da te servisi nategujejo na suho..
litr bencina, litr olja ;)

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr mar 10, 2010 8:26 pm

No kaj je bilo z garancijo nisi nic povedal
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 11, 2010 9:46 am

~toMmy~ je napisal/-a:A se meni samo zdi al so ti "stari" poloti nasploh pogosto omenjani kot problematični? Kje so jih sploh proizvajali oz. kje jih proizvajajo? Nasplošno nimam sicer odličnih izkušenj z VW, so pa zelo zelo dobre. Pač tu pa tam se pri starejših kakšna malekost pokvari, vendar skoraj ni omembe vredno. Zaenkrat je VW vedno v ožjem izboru, ampak teh starejših polotov si pa res nebi upal kupovat, prepogosto se sliši kakšna pripomba...

Meni se zdi, da so ti poloti samo vrh ledene gore. Kje so potem še vsi tisti Passati, Tourani in še kaj, kar se sodeč po (nemških!) statistikah ter po nezadovoljnih uporabnikih (tudi na tem forumu) na veliko kvari?! Mogoče se bo slišal hecno ampak zdi se mi, da je Golf še najbolj kvaliteten avto, ki ga spravi skupaj VW. Tako po statistikah kot po zadovoljnih uporabnikih.

Sicer pa kolikor vem so te polote delal v Španiji, vsaj moj (letnik 2001) je bil narejen tam. Ampak nevem, če je to bistven problem. Lahko bi jih delal tud v Nemčiji a pri tako nekvalitetnih ter nevzdržljivih materialih (razpadajoči menjalniki pri 60k km, razpadajoči zavorni diski, ležaji,...) in pri "zdaj dela, zdaj ne dela" elektroniki, jim to ne bi kaj dosti pomagal... Poloti 1.2, letnik 2002 dalje so pa itak katastrofa. Ko so ga pri AutoBildu vzeli na supertest, so že prvi dan klicali avtovleko... :lol:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če mar 11, 2010 10:22 am

Jaz pa bi komentiral mal drugače tisti "nikoli več" v naslovu :) Moral bi bit zelo nesrečen, da bi dva enaka avta imel pa da bi bla oba zelo pokvarljiva. Enga zelo pokvarljivega si že imel, tako da če kupiš še enega istega, se ti verjetno ne bo veliko kvaril :)
Varianta če meteorit naredi luknjo na luni si v tisti luknji potem varen, ker je manjša verjetnost, d abo dvakrat zadel isto luknjo.

mal za hec
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če mar 11, 2010 10:28 am

Po tej logiki bi clovek po Renaultovem DCI-ju kupil se enega.. DCI-ja.. ; )

hec

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če mar 11, 2010 10:36 am

a ni 1.2 tri celindrični motor?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če mar 11, 2010 10:37 am

myster je napisal/-a:a ni 1.2 tri celindrični motor?

Je ja.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če mar 11, 2010 10:58 am

pol pa tk že sama zasnova motorja zgrešena.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov