Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Ubuntu
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Ubuntu So apr 24, 2010 12:03 pm

Avtu je s chipanjem za 25% povečal navor, potem pa se čudi, da mu je šla 6 prestava? Itak, ta je najbolj obremenjena, vse ostale lažje prenašajo navor na kolesa.
Enim gre vztrajnik, drugim sklopka, tu pa je šel menjalnik, ki je delan za 250 Nm in ne za 320 NM, kakor navajajo pri Avtoelektroniki. Me ne čudi. Prav to je tisto, kar v sosednjih temah sprašujem, če res ni nikoli nič šlo narobe pri katerem od čipanih avtov. Ok, morda bi moral zdržati tudi 320 NM, morda tudi 400, ampak to je to.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So apr 24, 2010 2:33 pm

Kaj je point da pišete offtopic pa smetite? To nič ne pomaga avtorju h rešitvi problema..

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So apr 24, 2010 3:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:Po mojih opažanjih v vožni po naših cestah se dizel s samo 74kW vozi v 3 prestavi do 65kmh pol 4 do 85kmh nad to hitrostjo pa 5 prestava, ta motor ima max navor na 4000 obratov min. kar pa še nisem dosegel v 4 ali 5 prestavi :) se skoz vrti do 2500 o min in hitrosti do 110 kmh ;)

zakaj NE gre dolgo če se voziš 65km/h v šesti po lokalnih cestah? :roll:

ne vem kako ti voziš,ampak s touranom sem pri 50km/h že mel v 5. prestavi pri 65km/h pa v šesti in je avto šel čisto lepo, ne vem kaj bi to škodovalo, ker niti "bobnelo" ni v avtu, kot da bi bil v previsoki prestavi, ampak se je avto čisto lepo peljal z minimalnim gasom.

Offtopic: evo ti, to je razlog za vse tvoje probleme z avtom ;) Nemoreš avta z turbino tako vozit. Kupi avto brez.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 24, 2010 3:23 pm

kakimi problemi?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So apr 24, 2010 3:30 pm

Ko je bila nafta kriva za vse kao :lol:

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 So apr 24, 2010 7:21 pm

mišek je napisal/-a:Ja sej se pa matra, zakaj pa misliš, da se trese ;)
Drugače pa res, toliko kot imajo eni pametnjakoviči po vseh temah za povedat čez renaulte, naj bodo raje samo tiho!
Zobnike v menjalniku lomi, vztrajniki, šobe pri 2.0 TDI, začetni letniki- glave....
Lepo prosim no, kake obremenitve pa so v avtomobilskem menjalniku? Klinc kaj veliko.
Pa naj dajo traktorski zobnik noter :lol: Če že več kot 30 let laufa, pri skoraj vsakem šaltanju se vsaj malo preštejejo zobi, pa še kar zdrži nenormalne sunke in obremenitve, bi pa tudi enga golfa gnal :lol: Pa za 400 eur dobiš dele za celo generalko ne samo en zobnik :)
Malo za hec, malo pa tudi zares. Take cene navijajo, ni pa vredno pol ajmpra mrzle vode!

Sam da nimaš renaulta, bi še bilo dražje. Mal heca, mal res. Drgač pa popravi, normalno vozi ali pa avto prodaj. Itak je vrednost avtomobila padla. Mogoče na vzhod? Mal sem hudoben.

LP :lol:
Nikoli ni prepozno.

Valjo
Novinec

Napisal/-a Valjo So apr 24, 2010 9:20 pm

Ivan36 je napisal/-a:Nič ne bom rekel samo Lantra je pri 248900 km čisto normalno menjala kljub očitni obrabi sklopke in verjetno že tudi zobnikov 8) Mislim, da je tale DASauto malo zašel s kvaliteto in folk s 6 prestavo po lokalnih cestah 65kmh povprečje , kar pa NE gre dolgo :roll:
Po mojih opažanjih v vožni po naših cestah se dizel s samo 74kW vozi v 3 prestavi do 65kmh pol 4 do 85kmh nad to hitrostjo pa 5 prestava, ta motor ima max navor na 4000 obratov min. kar pa še nisem dosegel v 4 ali 5 prestavi :) se skoz vrti do 2500 o min in hitrosti do 110 kmh ;)

Najdi mojstra za zobnike in naj naredijo iz drugih materijalov tole :idea:

lol

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Ne apr 25, 2010 2:59 am

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a folcer So maj 08, 2010 4:16 pm

Če dovolite bi si tole temo sposodil za moj problem :)

Pred dnevi sem menjal nosilec menjalnika na golfu 3, ker je bil že povsem uničen in je pri speljevanju in pri določeni hitrosti (predvsem v hrib) zelo ropotal. No, sedaj tega ni več, ampak se mi je pa pojavil en drug problem, katerega si pa sploh ne znam razložit...Gre za to, da se mi zdi, da se je sedaj odnekod pojavil en čuden zvok v menjalniku in sicer zvok podoben nekakemu cviljenju, zelo podoben je tistemu, ki se pojavi pri vzvratni vožnji. Prav čutiti je, da se sliši menjalnik, ampak ni mi jasno zakaj?

Lp

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So maj 08, 2010 5:05 pm

to se je pri men dogajal pri polo 95 letnik...
potem ni delala vzvratna, nakonc pa ne prva ne tretja...
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer So maj 08, 2010 5:14 pm

ajde zastopu bi, da se to pojav kar tako naenkrat, ne pa takoj potem, ko sem menjal nosilec menjalnika...

In kako si potem rešil zadevo? Kaj je blo narobe?

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So maj 08, 2010 6:29 pm

mogoče malce zategnjena zadeva ko si nov nosilc dajal, mogoče preceč odstopa od predvidenega, s časoma lahko gre kam zadeva......tko je blo pri nekaterih renaultih

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer So maj 08, 2010 7:01 pm

Ne vem, pa sedaj tut veliko bolj trese ob zagonu, zato gruntam, da bi še ostale nosilce zamenjal.

vsebolj se pa nagibam k temu, da je res kaj 'zategnjeno', ali kaj podobnega. Pa spet, če se vijaki lepo vsedejo...

Mogoče se bo pa vse skupaj 'ulavfalo' :D

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP So maj 08, 2010 8:55 pm

Nevem kje je problem u 6ti se vozt 65 al pa 70, sej men tut DSG vrže u šesto k je lepo ogret. Tko da eni ne bit preveč pametni. Aja sej res eni so bl pametni od elektronike v avtu :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne maj 09, 2010 12:29 pm

NejcZ je napisal/-a:Ko je bila nafta kriva za vse kao :lol:

hm, kaj ima webasto veze z tem? daj ne bodi pameten. kaj če se pelješ v 6. dela webasto kaj drugače? vidim da si hud "strokovnjak" kurje fizike avtomobilizma, vsa čast
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne maj 09, 2010 12:32 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Ko je bila nafta kriva za vse kao :lol:

hm, kaj ima webasto veze z tem? daj ne bodi pameten. kaj če se pelješ v 6. dela webasto kaj drugače? vidim da si hud "strokovnjak" kurje fizike avtomobilizma, vsa čast

Tisto je bilo napol v šali kar sem mislil da boš pogruntal. Mej pa na znanju za prihodnost ko bo kaj šlo, pa ne krivi avta, ampak svojo vožnjo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 09, 2010 12:41 pm

Suljo20 je napisal/-a:Nevem kje je problem u 6ti se vozt 65 al pa 70, sej men tut DSG vrže u šesto k je lepo ogret. Tko da eni ne bit preveč pametni. Aja sej res eni so bl pametni od elektronike v avtu :roll:

ja ti dsg ze da v 6. pri 65,sam k na gas stopis zamenja prestavo ali dve nizje.ce mas rocnega pa ne prestavis nizje ko pospesujes se pa nardi kar se avtorju teme nardil(seveda mores tko vozit velikokrat)
vecina dizel voznikou misl da more bit avto v cim nizjih obratih ker tm ma navor pa je poraba mansa.
avto takrat najbol trpi.trpi pa vse.najbol menjalnik,,sklopka,pa cel motor trpi.
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov