Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 09, 2010 5:27 pm

No pa se spet kregamo...Povsod se da prit čez tehnični pregled če imaš veze,če pa jih nimaš pa mora bit avto zrihtan in to je splošno znano tako da najdi koga ki kje koga pozna oz. pojdi v Maribor,ker je vseeno ali daš pregledniku 20€ ker te je spustil čez ali pa za bencin do MB če veš da boš tam prišel skozi.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Ne maj 09, 2010 5:33 pm

Zašvasaš lonc in zrihtaš ročno (100 eur), pa maš mir še nadaljna 3-5 let.

Ti bi pa rajš šenkaval 20 eur in tank bencina, pa naslednje leto spet??????

Nič čudnega da si revež, če ne znaš logično razmišljat.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne maj 09, 2010 6:11 pm

čare je napisal/-a:No pa se spet kregamo...Povsod se da prit čez tehnični pregled če imaš veze,če pa jih nimaš pa mora bit avto zrihtan in to je splošno znano tako da najdi koga ki kje koga pozna oz. pojdi v Maribor,ker je vseeno ali daš pregledniku 20€ ker te je spustil čez ali pa za bencin do MB če veš da boš tam prišel skozi.

x2

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne maj 09, 2010 8:44 pm

Saj problem je v tem, da se IZPRAVNI avti sploh ne prodajo več ;) Vsi bi neki za 120€ pa, da je ko nov in table ima gor :roll:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To maj 11, 2010 6:42 am

@Par@gon: In zakaj imajo, po tvojem mnenju, tudi avti z avtomatskim menjalnikom ročno zavoro? Pokliči v tovarno in jim pojasni, da jih brez veze gor montirajo ...

Uporabniški avatar
uroš sojer
Nov uporabnik

Napisal/-a uroš sojer To maj 11, 2010 7:07 am

A mi prosim kdo pojasni,če se z blow off ventilom pride čez tehničnega?
Hvala.
ne mi z dizlom baba

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune To maj 11, 2010 7:14 am

da še jst nekaj napišem moj primer...sem v zacetku leta kupil avto in seveda imel je plin vgrajen in pa seveda nehomologiran..
Vsi vemo,da se bencin drazi nonstop zato sem se odloču,da začnem malo varčevat zato sem ga kupil...avto je bil neregistriran in seveda tehnični problem!avto sem zapeljal na tehnični kjer je bilo vse u redu-(zavore,luči...uglavnem vse kar preverjajo edino je na izpušnih plinih padu..se je takoj spotaknil ko je odpru havbo pa gledal kaj imam to notri!
seveda za to ker plinska naprava ni bila homologirana od prejšnega lastnika,ker mu je bilo očitno preveč denarja dat za homologacijo zraven nakupa plinske inštalacije sem padel...
ampak fora je bila ta da je avto pokazal manj Co2 kot bi moral...zato mi ni drugega preostal kot,da sem naredu ga preko vez...
Ampak,da ne bo gdo govoru,da je bilo to kr nekaj vgrajeno sem imel vsa potrdila za homologacijo,cerfitikate...
Ko sem se odloču da bom homologiral sem imel strošek pri plinskem ponudniku okoli 250eu,da mi je vgradil novejši varnostni ventil in dodal se svojo potrdilo in sem lepo šel homologirat...
Jst sem imel recimo 4-dni skakanja,od ponudnikov do ustanov za homologacijo in spraševal kot nor kaj vse rabim tako,da je bilo kr pestro...
Samo ne razumem pa kako pridejo nekateri tovrnjaki,avtomobili ko kadijo kot pri norcih vsako leto skozi?a vsako leto delajo tehničnega preko vez?
Recimo Za primer LPP(ljubljanski avtobusi trole) so katastrofalni nekateri starejši....nekateri tako zakadijo,da nastane megla ampak oni bojo naredili tehnični,ker ma LPP to skozi..mene pa ko hočem recimo nekaj prišparat pa zraven se svoj delež osnaževanja zmanjšat me pa dr..jo...
ampak ce danes pogledam mi ni prav nič žal nakupa pa še pozna se v denarnici...
drugače pa ne odobravam takšne načine opravljanje tehničnega ampak ti včasih ne preostane drugega(v morem primeru)...žal..
Glede uporabnika,kateri je odpru temu pa mu svetujem,da naj čimprej raje poštima to ročno oziroma bremze,ker to da ogrožaš sebe in druge udeležence v prometu četudi 1x na teden je brezveze...ze zdej maš polhen norcev na cesti tako,da moreš kr pazit in nima smisla,da na forumih sprašuješ kje pridit skozi?da ne bomo pol v kakšni kroniki brali,da so avtomobilu odpovedale zavore in je ubil par ljudi okoli sebe...
jst drugače bi ti zrihtal tehnični,če bi imel kakšno malenkost za poštimat ne pa bremze,ker dobo veš,da te edino one ločijo med življenjem in smrtjo...
zato namesto,da tle spašuješ kje pridit preko tehničnega,da "KAO" ne bodo komplicirali vprašaj fante(je dosti avtomehanikov tle gor),kje bi lahko pregledal oziroma popravil zadnje bremze pa sem prepričan,da ti bodo z veseljem pomagali mogoče tudi kdo popravil...
Če pa primer nimaš recimo za zadnje ploščice ali pa nove zajle pol je pa res škoda,da imaš sploh avto...ker veš tut,da če avto stoji se ne vozi tako pogosto(recimo 1x na mesec)..moreš bit še tolk Xkstra pazljiv na cesti,ker so določeni materiali na avtomobilu kateri se obrabljajo tudi če se ne voziš!!

:-P :-P

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Kraj: Center

Napisal/-a KLOWN To maj 11, 2010 7:50 am

Ko sem šel jaz na tehničnega prejšni teden z civic vtijem mi je vse pogledal v detajle ampak dobro na avti je blo vse orginal in mi ni mogo najti pomanklivosti (to mu je bil cil, ker če nebi naredo bi seveda mogo prit popoldne da bi šlo postrani skos :S) ko ga je terau za pline ga je žgal kake 4 minute najmajn ne vem če to vedno tak dolgo? Ventilator se je že ožigal vglavnem, sukal ga je pa na 4200-4500 kak sm gledal, dobro da ni prišo do VTEC območja ker te bi starega vzadi odpihnlo ne :-P (to je provukacija, in vsekakor ni mišleno da bi res bilo tako)
Vglavnem na koncu luči niso svetile vredu in me poslal na servis naj jih grem nastavit
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To maj 11, 2010 7:53 am

na vsakem tehničnem v lj te bojo vrgli, drgač pa v prometno 50 eur pa bo šlo čez, ampak mal pošvasat lonc in mal naštelat ali pa tudi menjat zajlo ročne, te pa bo, če se le mal sam potrudiš pršlo 20 eur, se ne splača spravljati v nevarnost sebe in druge zarad 20 eur ali pa tudi 100 eur, konc koncev, tko kot so rekli, če maš keš za dva registrirat in točit boš mel tut tistih nekaj eurov za tehnično usposobljenost vozila, drgač pa si bicikl kup............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune To maj 11, 2010 8:04 am

Par@gon

Drugače če bi bile zadnje ploščice hin ni to velik strošek pa tudi recimo ce je kakšna zajla zahrustala ni velik problem,ker niso drage...okoli 15-20eu po komadu(rabiš pa dve)odvisno od avtomobila...ti pa povem da tudi če boš iskal okoli še naprej kako se "izognit" ti povem,da ti zastonj ne bo nobeden tehničnega podpisu!Raje ta denar pa še nekaj dodaj pa investiraj v obnovo bremz boš več koristi mel kot pa da se igraš z svojim
Življenjem...
Pa ne mi zamerit,ker te napadam ampak skozi ponavljam,da ti nekdo more napisat,da si boš zapomnil!!!ker primer recimo,da je sobota in lep sončen dan ti greš malo Crusat okoli in ga seveda prtisneš..in pri 200 kmh/h bremzaš na polno in ti sprednje lajtege počijo(ker so bile preparene)to se je meni ZGODILO..kaj boš naredil?recimo,da si na prihitevalnem pasu in vozni je polhen kaj boš storil...se boš z 160-170 zaletu enmu recimo twingotu v rit ker je pred tebe zapeljal z recimo 100 km/h,ker ni precenil dobro tvojo hitrost in razdaljo!!V tisti SEKUNDI se boš mogel odločit ali boš sebe UBIL pa še Tega v twingotu ali samo BUm v njega pa naj ga obrne in pomeče po avtocesti in na koncu UMRE...ALi pa boš Se IZvlekel in samo razbil prednji del avtomobila
Človek BOŽJI raje se vprašaj koliko ti pomeni svoje LASTNO ŽIVLJENJE...
Ne želim ti nič slabega ampak ti hočem dopovedat,da včasih je treba pač nekaj investirat,da potem ponoči mirno Spiš...

Če pa RES NIMAŠ sreče pri denarju Se ti pa jst ponudim,da ti zrihtam obnovo zadnjih bremz,kot pa da berem takšne naumnarije na forumu
Zadnjič spremenil meganetune, dne To maj 11, 2010 8:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune To maj 11, 2010 8:24 am

Pa še to!!
Vsak preglednik tehničnih pregledov osebno jamči,da je STOKOVNO PREGLEDAL avtomobil zato ga tudi spusti SKOZI(JE TEHNIČNO BREZHIBEN)!!Si ne predstavljam kaj bi se zgodilo,da bi recimo bila hujša prometna nesreča z več smrtnim žrtvami,kako bi Sodni izvedenec ugotovil,da ti bremze niso skoraj nič primle ali pa Zelo slabo...TO bi BILA PIZ..rija...

Drugače pa sem delal še kot študent Na AMZsj-u ene 4-leta nazaj in je bilo zanimivo opazovat Različne ljudi...kateri so imeli takšne problem kot ti(čeprav to sploh ni problem-pač avto je strošek to si zapomen!!)
ko smo jih pometal,ker jim recimo bremze prednje niso primle ŠE 20% vsega skupaj...ko smo jim pa rekli,da jim zamenjamo po ugodni ceni(diski+ploščice)so se raje vsedli v avto in odpeljali na drugi tehnični pregled...in seveda v roku 30minut-1 ure naredili tehničnega BREZHIBNO...
Isto je bilo glede GUM...Zlizane do konca..profila nič....stare 8-let in misli,da bo naredil tehničnega...
Meni ni jasno,kakšne osebe to morajo biti v privatnem življenje...VSAKI DAN se vozijo z avtomobilom pa jim je res tako tezko dat za nove bremze,gume...itd...
Res vse skupaj je res žalostno :cry: :cry:
Zato pa obstaja javni prevoz :roll:
Zadnjič spremenil meganetune, dne To maj 11, 2010 8:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Par@gon
Nov uporabnik

Napisal/-a Par@gon To maj 11, 2010 8:32 am

Ljudje božji, mislim da se ta tema lahko zapre, ker je (kot sem si mislil) dosegla že komične razsežnosti. Nikjer nisem napisal, da so bremze slabe (plod vaše bujne domišljije), avto ima navsezadnje dokaj redne servise. Pri ročni je samo problem, da se vedno en obroček pri zajli odtegne in ne glede na to kolikokrat dam to popravit, se bo po kakem mescu spet odtegnil. Podobno je z izpuhom, ki ga 3.0 V6 mašina že po par mescih požre :) .

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To maj 11, 2010 8:47 am

Za katero vozilo se gre?

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Napisal/-a KLOWN To maj 11, 2010 8:48 am

Ja ne te pa glej kak auto fura 8)
Ne Se Jebati

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune To maj 11, 2010 8:53 am

Par@gon je napisal/-a:Ljudje božji, mislim da se ta tema lahko zapre, ker je (kot sem si mislil) dosegla že komične razsežnosti. Nikjer nisem napisal, da so bremze slabe (plod vaše bujne domišljije), avto ima navsezadnje dokaj redne servise. Pri ročni je samo problem, da se vedno en obroček pri zajli odtegne in ne glede na to kolikokrat dam to popravit, se bo po kakem mescu spet odtegnil. Podobno je z izpuhom, ki ga 3.0 V6 mašina že po par mescih požre :) .

ALo ti si ena prava KOMIČNA razsežnost ne pa mi saj ti sprašuješ take bedarije na forumih ne mi!!!
Kaj potem pišeš da ti ročna slabo prime??? :roll: :roll:poglej si še enkrat kaj si vse napisal!!
ALI lažeš sam sebi ali pa nam...pa ne mi zdej prbijat, da ti vse kr naenkrat lepo dela tako kot more in,da ti prime...V tem primeru ce bi ti delalo tako kot more oziroma primlo ne bi spraševal kje narediti tehničnega,da ja nebi bili tako strogi!! oops :x :x
Pravi talent slovenije...da ne boš čez en mesec pa spet spraševal kje naredit tehničnega ,da nimaš gum na avtu...

Pa če si dal to nevem kolikokrat popravt zakaj pa zdej ko imaš tehničnega ne daš še enkrat?Prej si lahko dal zdej ti je pa brezveze al kako?pa če bi bil na pravem servisu se ne more kr to samo otegnit...Ali pa imaš zanič mehanika?Vse se da zrihtat če se hoče a veš to...!!
Pa jst se ne bi hvalu kej preveč z 3.0 V6 ker je zlo žalostno,da imaš takšno mašino pa ti je pred tehničnem dat tezko se enkrat poštimat ročno...
Brez zamere sam ti si ena "KOKOŠ" bolš ti ne morem napisat

:!: :!:
Zadnjič spremenil meganetune, dne To maj 11, 2010 9:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune To maj 11, 2010 9:07 am

Par@gon je napisal/-a:Mi lahko mogoče kdo pove, kje v Ljubljani bi lahko šel na tehnični, pa da ne bi bili preveč strogi?
Stvar je v temu, da gre za drugi avto, ki se malo uporablja, ima pa rahlo naluknjan izpušni lonec, pa tudi ročna slabo prime (sicer je ne uporabljam, ker imam avtomatski menjalnik). Če grem na AMZS, me bojo skoraj sigurno vrgli in bom moral še enkrat plačat za pregled.

Poglej še enkrat kaj si na začetku teme napisal!!ne pa se mi zdej zmišljevat da to ni res...
tudi če so bremze vredu je problem v zajli kot si napisal...na katerem servisu si pa to dal rihtat,da se ti skozi odšpona??...
ne mi govort,da ti ročne ne rabiš...ja med voznjo res ne...mogoče res na kakšnem hudem klancu..drugače daš pa v P...ampak kaj pa če jo boš kdaj rabu??Kaj če ti sprednje odpovejo a boš vrata odpru pa bremzu z nogami kot KLEMENČKOVI?
aja pa sej res ti si reku,da ne rabiš met ročne-(jo ne uporabljaš tako pogosto,zato misliš da jo ne rabiš??si prepričan v to??kaj pa ko "JO" boš rabil..imaš mogoče kakšno nadnaravno moč,da zaustaviš avto)?jst bi jo tudi mel...a mi poveš kje si jo dubo??

:D :D
Zadnjič spremenil meganetune, dne To maj 11, 2010 9:30 am, skupaj popravljeno 2 krat.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune To maj 11, 2010 9:19 am

pa še to ti morem napisat...na tehničnih pregledi na valarjih pregledajo sprednje iz zadnje bremze..in če ti praviš,da ti ročna na koncu slabo prime pomeni,da ti zadnje bremze primejo manj kot 55% to pomeni VERY BAD in ne boš ti meni govoru,da je to normalno vredu!!zato pa ne narediš tehničnega.rabiš določeno vrednost zavornega učinka...a si sploh šel probat na valerje koliko ti sploh primejo?pojdi en dan na tehnične pa poglej ko pregledniki bremzajo z ročno mekatere vrže ven nekatere ne pa opazuj na ekranih katere imajo pa ti bo vse jasno...pa tudi verjamem,da če jih boš vprašal ti bojo z veseljem odgovorili :-P
Zadnjič spremenil meganetune, dne To maj 11, 2010 9:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To maj 11, 2010 9:26 am

Par@gon je napisal/-a:.....
Podobno je z izpuhom, ki ga 3.0 V6 mašina že po par mescih požre :) .

Pa ti sprašuješ kako boš prišparal 50 € za avto ki bo registracija 700 in več €

:cry

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Napisal/-a KLOWN To maj 11, 2010 9:39 am

Pero je napisal/-a:
Par@gon je napisal/-a:.....
Podobno je z izpuhom, ki ga 3.0 V6 mašina že po par mescih požre :) .

Pa ti sprašuješ kako boš prišparal 50 € za avto ki bo registracija 700 in več €

:cry

700 lahko sanjaš ker je za 1.6 160km kr nekaj več seveda osnovni paket
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To maj 11, 2010 9:56 am

KLOWn, napisal sem toliko ali več, to je po AMZS nekje full popusta, z malusom je lahko 2x več, kasko pa še????

Par@gon je napisal/-a:@chevy
Niti ni važno v katerem sem. Naj je tak z motorjem 1.2 75km, ali tak z 3.0 V6 200km, vsak ima svoj čar. Seveda pa mora bit lepo vzdrževan.

http://www.avtomobilizem.com/forum/post ... 0b41f1b333

Zdaj ti bom pa še resno odgovoril:

če je majhna luknja v izpuhu, se jo lahko poceni pošvasa, ko izpuh prerjavi ga boš moral zamenjati. Ne vem kaj kupuješ, ampak meni so dali 2 leti garancije na izpuh.

Posledice ne menjanja je da v najslabšem primeru lahko pride izpuh nazaj v kabino, v najboljšem pa da te ustavijo policaji zaradi preglasnega izpuha, dobiš kazen in izredni tehnični!

Če ročna ne prime je lahko zaradi slabih oblog, cilindra ki šteka, mastnih zavor, zajla se lahko zatika, pa verjetno še kaj.

Posledice: neenakomerno bremzanje recimo v kritični situaciji, zataknjen zavorni cilinder in pakne, kar lahko privede do vžiga zavornih oblog in gorenja avta.

Pa razmisli kaj se ti splača.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov