da še jst nekaj napišem moj primer...sem v zacetku leta kupil avto in seveda imel je plin vgrajen in pa seveda nehomologiran..
Vsi vemo,da se bencin drazi nonstop zato sem se odloču,da začnem malo varčevat zato sem ga kupil...avto je bil neregistriran in seveda tehnični problem!avto sem zapeljal na tehnični kjer je bilo vse u redu-(zavore,luči...uglavnem vse kar preverjajo edino je na izpušnih plinih padu..se je takoj spotaknil ko je odpru havbo pa gledal kaj imam to notri!
seveda za to ker plinska naprava ni bila homologirana od prejšnega lastnika,ker mu je bilo očitno preveč denarja dat za homologacijo zraven nakupa plinske inštalacije sem padel...
ampak fora je bila ta da je avto pokazal manj Co2 kot bi moral...zato mi ni drugega preostal kot,da sem naredu ga preko vez...
Ampak,da ne bo gdo govoru,da je bilo to kr nekaj vgrajeno sem imel vsa potrdila za homologacijo,cerfitikate...
Ko sem se odloču da bom homologiral sem imel strošek pri plinskem ponudniku okoli 250eu,da mi je vgradil novejši varnostni ventil in dodal se svojo potrdilo in sem lepo šel homologirat...
Jst sem imel recimo 4-dni skakanja,od ponudnikov do ustanov za homologacijo in spraševal kot nor kaj vse rabim tako,da je bilo kr pestro...
Samo ne razumem pa kako pridejo nekateri tovrnjaki,avtomobili ko kadijo kot pri norcih vsako leto skozi?a vsako leto delajo tehničnega preko vez?
Recimo Za primer LPP(ljubljanski avtobusi trole) so katastrofalni nekateri starejši....nekateri tako zakadijo,da nastane megla ampak oni bojo naredili tehnični,ker ma LPP to skozi..mene pa ko hočem recimo nekaj prišparat pa zraven se svoj delež osnaževanja zmanjšat me pa dr..jo...
ampak ce danes pogledam mi ni prav nič žal nakupa pa še pozna se v denarnici...
drugače pa ne odobravam takšne načine opravljanje tehničnega ampak ti včasih ne preostane drugega(v morem primeru)...žal..
Glede uporabnika,kateri je odpru temu pa mu svetujem,da naj čimprej raje poštima to ročno oziroma bremze,ker to da ogrožaš sebe in druge udeležence v prometu četudi 1x na teden je brezveze...ze zdej maš polhen norcev na cesti tako,da moreš kr pazit in nima smisla,da na forumih sprašuješ kje pridit skozi?da ne bomo pol v kakšni kroniki brali,da so avtomobilu odpovedale zavore in je ubil par ljudi okoli sebe...
jst drugače bi ti zrihtal tehnični,če bi imel kakšno malenkost za poštimat ne pa bremze,ker dobo veš,da te edino one ločijo med življenjem in smrtjo...
zato namesto,da tle spašuješ kje pridit preko tehničnega,da "KAO" ne bodo komplicirali vprašaj fante(je dosti avtomehanikov tle gor),kje bi lahko pregledal oziroma popravil zadnje bremze pa sem prepričan,da ti bodo z veseljem pomagali mogoče tudi kdo popravil...
Če pa primer nimaš recimo za zadnje ploščice ali pa nove zajle pol je pa res škoda,da imaš sploh avto...ker veš tut,da če avto stoji se ne vozi tako pogosto(recimo 1x na mesec)..moreš bit še tolk Xkstra pazljiv na cesti,ker so določeni materiali na avtomobilu kateri se obrabljajo tudi če se ne voziš!!