Hm zanimivo. Na to niti pomislil nisem. Et na prejšnih platiščih je 38, na teh platiščih je 35. joztom misliš da bi lahko to vplivalo na moj problem. Kako bi to rešil, samo z optiko kajne.
Mogoče bo še kakšen kaj iz izkušenj povedal. Jaz bi utrdil premo s pušami, če vztrajaš na širokih platiščih. Itak pa skoraj vsi Passati pri tej hitrosti tresejo. Tudi z original platišči
ko smo pri meni gledali ga tudi niso mele kao nic. smo rekli dejmo probat zamenjat in bomo vidli. in je res bilo to. tko z roko ko si probal se skoraj nic ni poznalo razlike, ampak ko se to lepo hitro vrti...
Mogoče sem pozabil omenit še to, da se pri blagem ovinku npr. kakšnem izvozu iz AC pri npr. konstantni hitrosti 100 km/h tudi kr precej čuti tresenje, čeprav ne pospešujem.
Men pa trese mal volan pri npr 110 kmh ali pa če pri višjih hitrostih na avtocesti močno zavrem... kaj pa bi blo to? Je slučajno možno, da če ne bi oba diska lepo pobiral, da bi to delal? Zaradi zavor? Ker en disk je lepo "zglajzan", drugi pa ima vmes ene črte, kot da ne bi lepo laufal ko bremzam...
PA še to. Kaj lahko uničiš oz. kaj se lahko razmaje, če voziš in ti trese volan zarad islabega centriranja...
ledi je napisal/-a:Mogoče sem pozabil omenit še to, da se pri blagem ovinku npr. kakšnem izvozu iz AC pri npr. konstantni hitrosti 100 km/h tudi kr precej čuti tresenje, čeprav ne pospešujem.
men na golf 4 je tut treslo za popizdt pa smo dvignil sm dal v 3 brzino do ene 60km/h in smo takoj vidl da je desni ležaj fuč. To smo zamenal in je blo malenkost bl. Pol sm dal prve distančnike stran in je tresenje volana popolnoma izginilo. Sedaj mi volana več ne trese ampak mi pri 130-150 trese cel avto najbl v levi ovink tko da smo ugotovil da je desni zglob pri disku fuč. Drugač pa centrerni obročki na feltni se morjo čist prilagajat in pestu in feltni. če ma tut samo milimeter lufta ti bo treslo. probi feltno snet pa probi obroček porukat levo desno če je fixen pol je dobr. isto probi tut na pestu centrerni obroček gor pa pogledat če je kej lufta
[quote="abbe"]en se vsede v avto pa zebremza en pa z rorcangam prime polosovino pa proba obrnt mal polos v smer vrtenja pa kontra,pa ce ma lufta kj velik...[/quote]
Ok bom probal. Še nekaj sem se spomnil. Kako se pav natakne centrirni obroček na pesto. Na eni strani je podrejan rob, tisti del sm jaz dal proti diskom, ravni del pa proti notranjosti platišča. Je prav tako??
centrirni obrocek se natakne na feltno,ne na pesto.glede na to da dvomis da si ga prou nataknu je z obrocki neki narobe.ker ce je obrocek pravilne oblike ga itak ne mores napacno gor dat,ker je le ena moznost.
na 100 centrirkah ti lahko pokaže 00, pa bo avto tresel in problem dela ena ali dve gumi, ki "skačeta" gor/dol_nekako nista okrogli bi se temu reklo, dober vulkanizer (in če ma čas oz. se hoče "igrat" jo tako dolgo "vrti" na montirki, da se nekako ujame s feltno in zadeva se čudežno umiri.............nikjer nisem zaslledil, o katerih gumah je govora?
[quote="abbe"]centrirni obrocek se natakne na feltno,ne na pesto.glede na to da dvomis da si ga prou nataknu je z obrocki neki narobe.ker ce je obrocek pravilne oblike ga itak ne mores napacno gor dat,ker je le ena moznost.[/quote]
Sem se nrobe izrazil. Obroček sem nataknil v platišče in ne na pesto. Obrček je fiksiran v platišče z vskočko. Zenima me samo, če sem ga prav obrnil. Obroček je na eni strani podrejan v konus na drugi pa je raven rob. Tisti konus mora biti po mojem obrnjen na pesto. Pesto je prav tako na robu podrejan na konus. Torej ne more biti drugače??
[quote="sašo5"]na 100 centrirkah ti lahko pokaže 00, pa bo avto tresel in problem dela ena ali dve gumi, ki "skačeta" gor/dol_nekako nista okrogli bi se temu reklo, dober vulkanizer (in če ma čas oz. se hoče "igrat" jo tako dolgo "vrti" na montirki, da se nekako ujame s feltno in zadeva se čudežno umiri.............nikjer nisem zaslledil, o katerih gumah je govora?[/quote]
Falken FK 452, ki so že bile reklamirane in mam sedaj nove s katerimi se je vaja ponovila!
Preveri če lahko obrneš obroček pa vseeno namestiš feltno gor. Notranje podrejan konus pride na pesto, zunanji pa na feltno.
EDIT:
tale podrejan del ke je tle viden pride na pesto