Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To maj 18, 2010 3:52 pm

beary je napisal/-a:Sem dal spodi šprickit ja. Sam vidm da se barva neče niti posušit, pa sem jo pustil 3 dni pa nič, tako da ne vem zakaj je tko. Po treh dneh ko primem, se gor poznajo vsi prstni odtisi. Tako da se mi to čudno zdi. Kot da se sploh noče posušit. Bila je na sušenju pri okoli 20°C.

Ni mi mogo zmešat po kodi avta ker kode ni bilo zraven v avtu, zato je barva le približek. Zato pa bom dal ponovno mešati barvo kjer mi bo to odčital z spektrometrom. Imam le kodo ki je napisana v prometni, druge pa ne.

da ne bi ti moral slučajno še kakšen trdilec dodati?
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a beary To maj 18, 2010 4:23 pm

Seveda da je barva mojga avta, samo je rekel da mu kao ta koda nič ne pove, da potrebuje še drugo kodo, ta pa naj bi bila v partljažniku pri rezervni gumi vendar je ni bilo. Zato sem mu dal pokrov od tanka da je potem naredil približek.

V glavnem, v vsakem primeru bom dal namešat novo barvo in lak, ker imam možnost da dobim to poceni.
VW je najbolš kar lahko maš...
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary To maj 18, 2010 5:25 pm

Trdilec bi moral potem dodati že v sprej, kasneje bi ga nekoliko težje dodal.
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To maj 18, 2010 6:02 pm

očitno da je poceni in nčvredno, če se ne suši. :roll:
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary To maj 18, 2010 8:17 pm

Verjetno da. Razumel bi, da se nebi posušilo v enem ali maksimalno dveh dneh, tri dni je pa že malo preveč glede na to da so bili pogoji za sušenje ugodni. Kot sem že rekel, na novo bom dal namešat in bo sigurno boljše.

Samo ne vem to, ali je lepše če barvaš z pištolo in tako barvaš po tankih slojih in lahko nadzoruješ barvni vzorec da je čimbolj podoben avtu ali je isto kot če bi barval z sprejem?
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 18, 2010 8:20 pm

beary je napisal/-a:Verjetno da. Razumel bi, da se nebi posušilo v enem ali maksimalno dveh dneh, tri dni je pa že malo preveč glede na to da so bili pogoji za sušenje ugodni. Kot sem že rekel, na novo bom dal namešat in bo sigurno boljše.

Samo ne vem to, ali je lepše če barvaš z pištolo in tako barvaš po tankih slojih in lahko nadzoruješ barvni vzorec da je čimbolj podoben avtu ali je isto kot če bi barval z sprejem?

Izkušenj pa nimaš kaj dosti kot vidim.
Sigurno je bolše in lepše barvat s pištolo kot s sprejem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary To maj 18, 2010 8:37 pm

Nisem rekel da imam izkušnje, vendar želim delo vseeno opraviti tako kot je treba. Zato, ker ne vem pa tudi sprašujem na forumu. Če bi vedel nebi spraševal.

Poleg tega, jasno mi je da se z pištolo naredi lepše, vendar ne vem če je dovolj dobra. Kupljena je bila v kompletu za barvanje, cena bila okoli 30€. Veliko se potem ne more pričakovati, ali pač?
Slika

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc To maj 18, 2010 11:12 pm

jaz bi šprical z pištolo tudi če je sam 30€ pa na kompresor.

Lepo kupiš barvo v Mavrici ali Colorju (najdejo jo v prometni) torej tvoj zdajšnji dobavitelj odpade ker nezna mešat barv ( ! ) greš domov in narediš kot je treba. Barva nanešena v enem sloju je suha na rahel otip po kaki minuti (iz spreja) čisto suha pa po 10-15 najeveč 20min.

Sprej dobro dobro pretresi prej in pazi da je dovolj toplo, površina pa gladka. Jaz z sprejem barvam tako pšt pšt pšt pšt, ker če držiš skoz knof potem vse teče in ni dobro. Pa sprej naj ma tisti nastavek ko nanaša v črti ne v krogu barvo.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 18, 2010 11:19 pm

Tudi če je kupljena posebej za 10 evrov šprica lepše kot šprej.....Ker pri vaski lahko nstaviiš površino špricanja in količino barve, kar pri špreju ne moreš. Probaš na kakem plehu si nastaviš in potem pihneš.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr maj 19, 2010 9:08 am

Dobavitelja bom vsekakor zamenjal in vem, da bo ta naredil to sigurno dobro.

Ko sem barval z sprejem nisem samo tiščal, sem barvo nanašal počasi, tko kot si ti rekel, pšt pšt pšt pšt... Pustil sem barvo sušit, nato nanesel nov sloj, vendar se barva ni hotela posušit, zato je tudi zatekalo. Ne vem ali ni bilo dovolj trdilca danega ali kaj?

Imel sem barvo tudi že nekaj časa na avtu, vendar jo je kar scvrlo gor zaradi vročine. Barval pa sem sprednji odbijač. Ker barva ni bila suha je nisem mogel pobrusiti, ker so zaradi vročine brušenja nastajale kepice barve, ki so se nato ko so se ohladile ponovno nalepile na površino. Edino kar mi je ostalo je to, da sem z fenom lepo segrel površino, ne preveč in z olfa nožkom (z majhnim gre najlažje) postrgal oz. povlekel barvo skupaj z predhodno originalno pobarvanim prozornim lakom. Druge rešitve se nism spomnil. Odbijač sem sedaj lepo pobrusil z finim brusnim papirjem in vodo. Sedaj je potrebo še počen odbijač spravit skupaj, nato pa je na vrsti kitanje in barvanje.

Pa da ne bo kdo narobe razumel, nisem strgal cel prednji odbijač, samo zgornji rob, od smernikov navzgor (modeli rabbit imajo to plastiko črno).
Slika

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr maj 19, 2010 11:12 am

Za tistih 8€ ki sem jih dal za barvo se mi ne splača hodit tja nazaj, več porabim da pridem do trgovine in nazaj domov. Vendar je vseeno stran vržen denar.
Slika

EsEk
Nov uporabnik

Napisal/-a EsEk Sr maj 19, 2010 3:14 pm

pripelji k meni pa ti to za kakih 50 eurov porihtam tak kot je treba!! Pa še za vse ostale. Številka barve ki piše v prometni je samo barva, ni pa nianse ...npr. SOM (belo), pa veš kolko odtenkov je bele barve. Po prometni ti ne more nihče nič zmešat. Glede tega, da se barva ne posuši, pa je nekaj narobe s sprejom ali pa ti je zmrznil....

Uporabniški avatar
beary
Novinec

Napisal/-a beary Sr maj 19, 2010 4:58 pm

Najprej bom vprašal avtoličarja, če bi mi lahko to pobarval kot je treba, ker imam pri njem še nekaj v dobrem, okoli 100€.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov