Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup kompresorja

Napisal/-a joztom To jan 24, 2012 8:31 pm

Zagotovo 25l ni uporaben za nič, razen za bicikel pumpat. Če želiš delati z zračno pištolo, npr. kaj tapravega od Ingersoll Rand (http://www.orodje-zabjek.si/index.php/u ... -rand.html) je 50l minimum, ker ne odšraufa 15kg. Če želiš lakirati, pa je 200l optimalna varianta. Upoštevajte uporabo pripravne grupe, sušilec, reduktor ali mazalni kos. Upoštevajte uporabo podaljškov, vsaj 10m, ki reducirajo moč.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To jan 24, 2012 8:32 pm

Imam 6l NuAir, že več kot 6 let. Z njim se je pravzaprav počelo vse razen barvanja in vijačenja. Pumpanje gum na traktorju, avtomobilih, največ za obijanje opaža z žebljalnikom, spihovanje. Sedaj pa opravi nekje zabijanja 1000 sponk na teden v les.
Dela še vedno kot bi ga pravkar pripeljal iz trgovine.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 24, 2012 9:24 pm

lisko je napisal/-a:A ni NU AIR lih kitajc?

Yup. Jest mam 50l Nu-Air iz merkurja in je bomba narejena v PRC, sam kompresor pa ravnotako.
Zaenkrat dela solidno, glede na to da je kitajc.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To jan 24, 2012 9:28 pm

Super! Vsako mnenje je dobrodošlo.

In kakor sem uhitel razbrati iz interneta je NuAir italijanska firma. Čeprav je zdaj že skoraj vse delano na kitajskem (tudi od boljših firm). Gledam pa kot že omenjeno 100,150 ali 200l.

Glede uporabe bi bila optimalna rešitev 150 literski...ampak bi vseeno šel v nakup 200l kompresorja. Edino ne vem zdaj...dvofaznega ali trifaznega? Trifazni je najbrž malo boljši zaradi motorja (manj obremenitve) ? Kako je glede porabe el. energije med tema dvema opcijama? Trifazni kaj več "požre" ?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Sr jan 25, 2012 12:15 pm

Našel sem še eno firmo....je kdo kupoval pri njih? Cene pa so skoraj primerljive z drugimi.

http://www.lancokompresorji.com/polprofessionalni.html

Matra me edino še litraža kompresorja. @Vikking-koliko litrskega imaš ti?

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Napisal/-a SpunkyRacer Po feb 06, 2012 8:21 am

Na koncu sem se odločil za ABACovega 200l iz Merkurja:

http://www.merkur.si/delavnica/stroji-i ... 0-ct4.html

Upam da bo dobro služil.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če mar 03, 2016 8:12 pm

Že dalj časa sem iskal ugodno priložnost in jo končno dočakal.

Nabavil sem 24l kompresor, ki je fiksno nameščen in povezan na dodatne 4 rezervoarje po 50l, ki so med sabo povezani, torej skupaj 224l kapacitete. Separator vode je nameščen na spodnjem dodatnem rezervoarju pri mislim, da colski hitri spojki, ki je ne uporabljam, saj imajo vsi priključki, mislim, da 1/2 cole na izhodu iz 24l kompresorja.

Zraven sem dobil razna pnevmatska orodja (za barvanje, za vrtanje, za menjavo koles, udarni vrtalnik za spihat, brusilka, polirni stroj tračna žagica, itd.) in kolut s cevjo.

Zadevo bi si rad razpeljal po delavnici in me zanima naslednje:

- dimenzija cevi (potreboval bi nekje 15 metrov napeljave)
- če bom priklaplal na 1/2 cole verjetno potrebujem na izhodu dodaten separator vode
- razmišljam nekako tako - na izhodu iz kompresorja najprej separator vode, nato razdelilec na dva odcepa
- na vsako orodje mini naoljevalec

Preden se lotim projekta me zanimajo vaše izkušnje, sam nisem nikoli nič počel s stisnjenim zrakom, ali mogoče preveč kompliciram ?

Hvala
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Če mar 03, 2016 10:29 pm

Na cevi ki se bo uporabljalo orodje je ponavadi sušilec in lonček za oljenje zraka. Na cevi pri kateri se bo mogoče kdaj priklapljalo pištolo za spihavanje in pištolo za barvanje, pa samo sušilec.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če mar 03, 2016 11:03 pm

Hvala za odgovor, kaj pa premer cevi, gleda v sem na www.pnevmatske-napeljave.si pa ne vem kateri fi naj izberem.
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Pe mar 04, 2016 1:01 am

Ne komplicirati, navadna vodovodna 1/2 colska cev ( Merkur, železnina ), ja prave dimenzije, tako po notranjosti, kakor zunaj - nastavki. V koliko tega niste vešči sami, vam to napelje vsak vodovodar. :D
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe mar 04, 2016 9:48 am

Fan je napisal/-a:Ne komplicirati, navadna vodovodna 1/2 colska cev ( Merkur, železnina ), ja prave dimenzije, tako po notranjosti, kakor zunaj - nastavki. V koliko tega niste vešči sami, vam to napelje vsak vodovodar. :D

x2

Tudi glede izgleda, če se gre za to, ni grdo. Le glej, da prenese dovolj visok tlak.... No ja, z 8-10 bari lahko že rušiš mostove:D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov