Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Po jun 21, 2010 5:38 am

Ivan36 dej nehi trosit bedarije

ON: Ob uveljavitvi kaskota zgubis 15% bonitete oz pridobis 15% malusa. Npr ce si zdaj placeval 100% (se pravi nisi imel bonitet) bos sedaj po uveljavitvi placal 115%, kar je po vsej verjetnosti se vedo cenejse kot pa financiranje kvalitetnega popravila sam..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po jun 21, 2010 6:39 am

Tisto foro od "pravih moških" niti malo ne štekam, niti se je ne trudim štekati glede na ...

Sicer je bilo že vse povedano, dodal bi samo nasvet, da bi se mogoče splačalo zamenjati gume, ker da ti pri 40 km/h avto zbezlja iz ovinka mora biti nekaj hudo narobe, razen če ni bil to precej hud ovinek, ali pa razlito olje.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jun 21, 2010 6:46 am

Strokovnjak je napisal/-a:Tisto foro od "pravih moških" niti malo ne štekam, niti se je ne trudim štekati glede na ...

Sicer je bilo že vse povedano, dodal bi samo nasvet, da bi se mogoče splačalo zamenjati gume, ker da ti pri 40 km/h avto zbezlja iz ovinka mora biti nekaj hudo narobe, razen če ni bil to precej hud ovinek, ali pa razlito olje.

Za vse nadaljne informacije o ''Pravih moških in gejih za volanom'' kontaktirajte uporabnika @Ivan36.

;)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po jun 21, 2010 8:17 am

Če si udaril v desni konec, bi zvilo desno spodnjo vilico. Očitno se ti samo zdi. Optika nič ne popravi, ampak samo ugotovi stanje. Potrebno je mehansko postaviti podvozje v nulo, nato se nastavljajo koti stekanja in drugo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jun 21, 2010 1:38 pm

Je bil kakšen robnik ob cesti? In ne, sigurno ni zvita samo feltna, ker potem bi ti samo volan treslo. Če moraš volan držat malo psotrani, je skoraj zihr kaj na podvozju zvito.
Na tvojem mestu bi peljal na pooblaščenca, glede na to da je star 1 leto in v garanciji.
Bo pa drago.

Aja, predlagam ti tečaj varne vožnje na Vranskem. Ker zgleda da nimaš pravega občutka koliko oprijema ima avto na določenih podlagah in kako rešiti situacijo.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Po jun 21, 2010 1:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po jun 21, 2010 1:42 pm

Eni mate tut fore js sm tut u robnik butnu, sm meu postran volan za ene 5 centi ampak feltna ni bla nč zvita. Pol sm šou na optiko (tut js sm mislu da je kej zvit) in mi je naštimu kokr je treba, in po tem ni blo niti opazt da bi km butnu, blo je kokr pred tem. Tko da eni ste res preveč pametni. Je pa res da k sm s Cliotom u robnik prletu sm meu kr dost škode (airbag, volanska letev, feltna, pa še kej je blo). Tko da ni rečen da če maš kriv volan da je zihr tut na podvozju kej.

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a jazbecbenjamin Po jun 21, 2010 4:00 pm

Energetik81: sem uzel tvoj predlog na znanje

drugače pa jutri peljem avto na optiko tako da bom jutro zvedu al je samo feltna al pa je kej bolj resnega

kar se tiče odpada pa tudi ni slaba zamisel nisem pomislil na to sem samo iskal dele preko interneta tako da vidim kakšne so cene
LP beni

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po jun 21, 2010 8:25 pm

Če po udarcu vleče, je nekaj mehansko zvito. Optika tukaj nima kaj popraviti, optika zdrave dele postavlja v pravo mero in kote. Ponavadi se ob takih udarcih menja spodnja vilica, ki ni draga. Pri Citroenu je to kovan polkrog z dvema silent blokoma. Karkoli je zvito na podvozju se menja ali potegne s konjem in ketno na mero na ravnalni mizi.

jazbecbenjamin
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a jazbecbenjamin To jun 22, 2010 7:42 pm

uglavnem danes sem bil na optiki so mi zadevo uredili na axlu v kopru
naprej je šel avto na optiko
potem smo še sprednje gume dali centrirat in smo vidli da je bila feltna kr veselo zvita smo dali gor rezervno ki je hvala bogu ista (alu) in nato so še enkrat pogledali optiko tako da volan je raven in avto ravno pelje
tudi če spustim volan se ne premakne

drgače za platiko pa me pridejo deli na peugeot-u vse skupaj 400€
in sem se zmenil z agentom da mi oni krijejo to škodo ker imam nek dodatek na luči tako da jst potem samo še plačam 100€ in zadeva je rešena

hvala vsem za pomoč in nasvete
LP beni

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To jun 22, 2010 8:49 pm

branee je napisal/-a:
ON: Ob uveljavitvi kaskota zgubis 15% bonitete oz pridobis 15% malusa. Npr ce si zdaj placeval 100% (se pravi nisi imel bonitet) bos sedaj po uveljavitvi placal 115%, kar je po vsej verjetnosti se vedo cenejse kot pa financiranje kvalitetnega popravila sam..

Tole je treba popravit, izgubiš 3 bonitetne razrede, kar NI nujno le 15%. Procent malusa je odvisen od kod štartaš. Če štartaš iz izhodiščnega razreda(0%) je to 35% malus...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jun 23, 2010 8:49 am

evo, samo da si resu kot se spodobi. drugace pa feltne tudi ravnajo na axlu ce bos rabu (moji mami so v salari postimali)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov