GiGi1985 je napisal/-a:kako ločiš med 2.0 tdi motorji in scier tistimi zanič (šobe....) in novejšimi, ki bi naj bili OK ? Nekje 2006 bi naj bila tista letnica poprave, a se da to preko št.šasije ugotovit ali....=?
če je že podobna tema se opravičujem nimam časa iskat
Imam a4 2.0 tdi16v.Prvo kar lahko recem,na servisih ga vec ali manj zanajo popravit iz obratne strani,zato bolje da imas debelo denarnico>)).Ta motor v glavnem ni za normalno voznjo.Motor se mora vrteti najmanj 2600 rpm,drugace se prvo zazge loputa na agr ventilu,oz.,zelo mocno zamasti.Ker so mi pri menjavi agr ventila rekli,naj ne vozim kot penzijonist,sem to tudi storil,potem pa so stvari kar zacele crkavati.Prvo so sle sobe,pa se napeljavo je bilo treba menjat.Nato zarilne svecke,Ko se je motor pocistil,je zacel delovati fenomenalno,problemi so izginili.Potem pa zacne tresenje motorja.Padel nov vztrajnik,z sklopko(cutiti je bilo resonanco,ali da je motor iz sredisca vrtenja).Je bilo kaksen teden vredu,potem ponovno tresenje motorja.Toda tokrat malce drugace.(kot bi se motor gibal na vse strani pod havbo in se mocno udarjal v pedalke in noge)Ugotovili da sel modul izenicevanja tresljajev motorja.Tuki pa imam mogoce odgovor za kaksnega kriminalca ki ga zanima,zakaj na servisu pravijo da so ti motorji tako narejeni,da se ze v osnovi zelo tresejo.To je to-ta modul.Ti avti 2004-2007 imajo vgrajen modul z veriznim pogonom.Najvecja napaka kar so jih pri VW naredili.Od takrat imajo ti moduli zobniski pogon,in ce ga menjate,boste videli,da se na servisu delajo norca iz vas,ko pravijo,da je ta motor narejen tako,da se trese.Prej se mi je motor tresel ko podrta drvarnica,kar mi je bilo zelo cudno,ker je stric imel tudi 2.0 tdi letnik 2007motor,pa niti malo ni motor zanihal.Sedaj pa se pocutim v avtu res krasno,ker niti malce se ne trese.Tako da ce bi vedel da so to storili,bi ga takoj menjal ze takrat ko ga je bilo mogoce dobiti.Edini problem tuki je,da je oderusko drag,in to predvsem zato,ker moras v povezavi z njim,zamenjati spodnji del motorja.Kar se tice samega cukanja motorja ,je ta vezan na agr ventil in sobe.Sicer se vedno mi zna malce pocukati,vendar samo ko je hladen in grem v hrib ter prestavljam iz 1. v 2. z premalo gasa,se cuti kot da mu zmanjkuje dizla.Pa sem se ze navadil,da raje malce vec stopim na gas.
Pocutim se kot bi naredil generalca.Kar pa lahko recem,ce bi vedel kako lahko to crkuje,bi kupil tovarnisko obnovljenega v VW.Bi prisel bistveno ceneje.Pa naj povem se to,to sem vse menjal v prvih 80.000.Motor kot motor se mi pa zdi cisto vredu.