Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 23, 2010 8:21 am

p206cc je napisal/-a:Pozdravljeni,

nekateri pišete kakšen hudič je, če v motor potegne vodo skozi zračni filter. No te se je meni zgodilo in očitno imam srečo, saj je avto po odstranitvi svečk in prepihanju celindrov normalno vžgal in za enkrat še zdaj deluje. Ali lahko pričakujem kakšno presenečenje?

lp

Če ti potegne toliko vode, da ravno crkne, še ni hudo (kot je verjetno blo pri tebi). Problem je, če ti vodo na polno potegne v cilinder. Voda ni stisljiva, zdej si pa lahko predstavljaš, kaj naredi. Kot bi dal kamen nad bat...
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

p206cc
Nov uporabnik

Napisal/-a p206cc Če sep 23, 2010 10:22 am

Pozdravljeni,

torej obstaja možnost, da mi je pokrivilo ventile?

lp

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Če sep 23, 2010 11:22 am

lp

Če avto dela normalno potem je OK. V primeru, da ti potegne vodo v valje ponavadi zvije ojnice.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 23, 2010 12:00 pm

Mal hitrejša vožnja po vodi z osebnim avtom.

voženo je bilo 18.09.2010
http://www.youtube.com/watch?v=TRjAqyXG2LU

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če sep 23, 2010 12:07 pm

hm bom jst moru dt kak posnetek cez vodo kako se pele z osebnim avtom....
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: vožnja po nalivu in obilni vodi!

Napisal/-a esem Če sep 23, 2010 12:24 pm

moj-avto je napisal/-a:
esem je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Jaj kak naliv nam je dal popra. Vode je bilo toliko, da je špricala na sprednjo havbo moje Škode, pa sem se bal, da bo avto crknil.
Zanima me ali taka voda lahko poškoduje avto?

Kako si tam dobil odgovor, če je tam govora o poplavljenem avtu, ti pa si spraševal o nekem špricanju po avtu? :?: :roll: :evil:
Zresni se!

Moj avto je na servisu zaradi vode.
Res hvala za tvoj odgovor. Očitno si odličen moderator.
Bravo!

OFF
Če ne razumeš odgovora, v katerem se skriva nasvet, ni moj problem, a ti bom vseeno razložil. S tistim odgovorom sem ti hotel povedat, da postavljaj vprašanja pravilno, saj boš le tako dobil uporabne odgovore. Je velika razlika med špricanjem po avtu in poplavljenim avtom, žal očitno ti tega ne opaziš, saj si za odgovor sprejel nekaj s povsem drugačnim izhodiščem. Kaj se je torej tebi sploh zgodilo, da najdeš odgovor pri poplavljenem avtu?

Seveda zaradi popolnega nerazumevanja mojega posta za ta dobronameren nasvet (pravo vprašanje!) od tebe ne morem dobiti drugega kot sarkastično moraliziranje. Vsak komentar (in tudi kazen?) je odveč, upam samo, da ti bo ta odgovor stvari končno razjasnil oz pomagal, vsaj pri postavljanju tvojih naslednjih vprašanj, za ketera upam, da bodo bolj zrel plod resnejšega premisleka.

ON
Gotovo je veliki večini jasno (razen tebi, zato taka tema oz vprašanje, ki seveda ni prva, morda niti deseta - zate), da je po globoki vodi, tudi globokih lužah, tvegano vozit hitro, saj voda špricne izpod koles s precej veliko silo okoli motorja in ta sila je direktno odvisna od hitrost (i!) (pa tudi za odbijačem se lahko naredi val, ki se lahko delno dvigne na motor) in samo od posameznega avta je odvisno, koliko so nekateri občutljivi deli skriti oz zaščiteni. Taka voda lahko poškoduje električne vode (zamaši žice :lol: ) in dele, razne konektorje (tudi na senzorjih) itd, celo žice in tanjše cevke (če so preveč izpostavljene ali dotrajane) in še marsikaj, npr potegne nekaj vode v filter. Osnovna logika, za večino! Bo treba biti bolj pazljiv oz voziti stanju cestišča primerno.

moj-avto je napisal/-a:Moj avto je na servisu zaradi vode.

Upam, da ti dobro in poceni porihtajo
Zadnjič spremenil esem, dne Če sep 23, 2010 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 23, 2010 12:25 pm

lp

Če ti avto dela, ne more biti nič pokrivljeno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 20 gostov