moj-avto je napisal/-a:esem je napisal/-a:moj-avto je napisal/-a:Jaj kak naliv nam je dal popra. Vode je bilo toliko, da je špricala na sprednjo havbo moje Škode, pa sem se bal, da bo avto crknil.
Zanima me ali taka voda lahko poškoduje avto?
Kako si tam dobil odgovor, če je tam govora o poplavljenem avtu, ti pa si spraševal o nekem špricanju po avtu?
Zresni se!
Moj avto je na servisu zaradi vode.
Res hvala za tvoj odgovor. Očitno si odličen moderator.
Bravo!
OFF
Če ne razumeš odgovora, v katerem se skriva nasvet, ni moj problem, a ti bom vseeno razložil. S tistim odgovorom sem ti hotel povedat, da postavljaj vprašanja pravilno, saj boš le tako dobil uporabne odgovore. Je velika razlika med špricanjem po avtu in poplavljenim avtom, žal očitno ti tega ne opaziš, saj si za odgovor sprejel nekaj s povsem drugačnim izhodiščem. Kaj se je torej tebi sploh zgodilo, da najdeš odgovor pri poplavljenem avtu?
Seveda zaradi popolnega nerazumevanja mojega posta za ta dobronameren nasvet (pravo vprašanje!) od tebe ne morem dobiti drugega kot sarkastično moraliziranje. Vsak komentar (in tudi kazen?) je odveč, upam samo, da ti bo ta odgovor stvari končno razjasnil oz pomagal, vsaj pri postavljanju tvojih naslednjih vprašanj, za ketera upam, da bodo bolj zrel plod resnejšega premisleka.
ON
Gotovo je veliki večini jasno (razen tebi, zato taka tema oz vprašanje, ki seveda ni prva, morda niti deseta - zate), da
je po globoki vodi, tudi globokih lužah, tvegano vozit hitro, saj voda špricne izpod koles s precej veliko silo okoli motorja in ta sila je direktno odvisna od hitrost (i!) (pa tudi za odbijačem se lahko naredi val, ki se lahko delno dvigne na motor) in samo od posameznega avta je odvisno, koliko so nekateri občutljivi deli skriti oz zaščiteni. Taka voda lahko poškoduje električne vode (
zamaši žice 
) in dele, razne konektorje (tudi na senzorjih) itd, celo žice in tanjše cevke (če so preveč izpostavljene ali dotrajane) in še marsikaj, npr potegne nekaj vode v filter. Osnovna logika, za večino! Bo treba biti bolj pazljiv oz voziti stanju cestišča primerno.
moj-avto je napisal/-a:Moj avto je na servisu zaradi vode.
Upam, da ti dobro in poceni porihtajo