Napisal/-a Sasqa Po okt 11, 2010 1:56 pm
Pozdravljeni
Morda se ne spomnite, sem tudi sam pred časom spraševal za svojega 2.0TDi Audi A4. Imel identičen problem kot vi, s tem da se je meni nato začelo dogajati, da sem ga včasih moral po 10s 'verglati', da je avtomobil vžgal, ampak samo ko je stal nekaj časa (recimo dva ali tri dni skupaj), ter ko je nivo goriva bil približno na polovici.
Problem smo rešili z menjavo črpalke, ki je nekje pod zadnjim sedežem, saj je počasi spuščala 'dušo'. Na servisu je zmeril njen tlak, in je bil daleč pod deklariranim. S časom je padel pritisk, zgleda se je not nabral luft, in je vmes ob naslednjem zagonu se to tudi pokazalo, da je kresno in ugasno. Ampak to je delal samo, ko je bilo enako ali manj kot pol tanka goriva not. Kakor je bilo gorivo nad polovico, tega problema ni bilo. Ob tem so mi na servisu zamenjali še filter za gorivo, od takrat je problem z vžigom prenehal.
Tisto glede tresenja, pa so mi na servisu zamenjali EGR ventil, vsaj po njihovih informacijah, se slednji ni pravilno postavljal, in je ob vžigu in ugašanju tako malo 'zakašljal in potresel'. Po menjavi slednjega je tudi to prenehalo.
Cena črpalke, ki sem jo zamenjal z delom me je prišla na koncu 400€, menjava EGR ventila pa 300€ (pooblaščen servis).
V mojem primeru se je šlo za avtomobil:
Audi A4 Avant Quattro 2.0TDi (140KM), letnik 6/2006, oznaka motorja BPW (16V).
na Bosch servisu so mi še dejali, da če z menjavo omenjenih stvari ne bom rešil problema, je lahko problem tudi v zaganjaču (oz. nekaj v zvezi z njim), saj dokler slednji ne doseže določene vrtilne frekvence senzor ne da 'povelja' za vbrizg nafte. Vendar pri meni potem to ni bil problem.
Upam da vam je kaj pomagalo.
Lp
Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)