Nekdo v temi je že povedal, kako olje že po 8000km izgubi potrebno viskoznost.

Žiiga je napisal/-a:Nekdo v temi je že povedal, kako olje že po 8000km izgubi potrebno viskoznost.
pinny je napisal/-a:ma eni ste res čist preveč notr padli
čist logično je da se sčasoma spremenijo lastnosti olja in da le to ne opravlja svojega dela kot bi moral, vendar koliko avtov je pa že ribnalo ali da je bilo kaj narobe, če se je menjavalo olje na 30kkm tko kot predpiše proizvajalec, in ne na 15kkm tko k eni pravte? Še nisem slišal za kak tak primer, zato je to men čist viška. Bolje pa verjetn je če je olje bl frišno, kot se je bolje voziti z nivimi gumami kot pa z enimi zlizanimi
Blinder je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:Vidim, da ti glede olj marsikaj ni jasno.
Jaz pri vseh bencinskih avtih menjam olje na 10000-15000 km.
V cvrtniku menjaš olje enkrat na leto ali vsak mesec?
ti v cvrtilniku najbrž menjaš olje dvakrat vsakič ko pripravljaš hrano
ugasni komp pa podmaži ventilatorje od računalnika, ker ti bo vsak čas ribnil kakšen
Na svojemu avtu drugače menjujem olje na 15k km.
abbe je napisal/-a:ma enkrat debata na dolgo in na siroko.in je bil priliman en strokovni clanek kjer je pisal da olje po 8000 km zgubi dober del svojih mazalnih lastnosti.to je eno.potem mas detergente notr k se izrabijo...po je pa kle se filter k je vrjetn velk k dve konzerve pasete ergeta.in tak filter naj bi filtriral olje 30.000 km.prou an.
pa ja bl pogosto delas servis bol je.ne pa da se pretirava.mal preber kaj se je renojem dogajal zarad 30.000 km servisnih intervalou.pac men se to ne zdi ok.eno leto ali 15.000 bi moral bit in to je to.
pinny je napisal/-a:ma eni ste res čist preveč notr padli
čist logično je da se sčasoma spremenijo lastnosti olja in da le to ne opravlja svojega dela kot bi moral, vendar koliko avtov je pa že ribnalo ali da je bilo kaj narobe, če se je menjavalo olje na 30kkm tko kot predpiše proizvajalec, in ne na 15kkm tko k eni pravte? Še nisem slišal za kak tak primer, zato je to men čist viška. Bolje pa verjetn je če je olje bl frišno, kot se je bolje voziti z nivimi gumami kot pa z enimi zlizanimi
pinny je napisal/-a:some11 ..... reno foruma pa res ne berem ker vozim Fiata
valery je napisal/-a:hvala za toliko info...
ampak mi lahko še svetujete kaj nardit, glede na to da je avto še v garanciji...na tem servisu so me itak odpikali, ker naj bi bilo to čist normalno, so rekli naj grem k inšpektorju, s tem da so se že sami pogovarjali z njim glede mojga vozila![]()
....vendar se pa bojim da se bo po izteku garancije našla napaka (če slučajno je kaj narobe)...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov