Ker se mi več neda zabavat samemu z tem avtom sem se odločil da pokličem malo "mehanike" okol.
Nobeden si neda rečt da je treba spustit olje iz menjalnika, vsak vpraša zakaj in si nedajo rečt da je treba spucat opilke ven, plus tega vsi pravijo da je ležaj na levi šel ker trpi v desnem ovinku levi...
Prosim če pozna kdo kakega mojstra lokalnega, lahko takega ki doma dela ampak da je zanesljiv da bo naredil kot mu rečem z menjalnikom in pogledal kaj klopota da mi date kontakt na ZS ali priporočate kar tukaj.
Če ležaj ruži tako močno , da ga je moč slišat v kabino potem ruži tudi zunaj.....avto dvigneš daš v peto in poženeš kolesa (40-50 km/h bo dovolj). Če pa ruži že zelo ga pa slišiš tudi pri prostem obračanju z roko. Takole praska http://www.mojvideo.com/video-lezaj/e86 ... 42c2d3e285
P.s. Novi original ležaj....star eno leto in 40 tisoč prevoženih.....ponovno zrel za menjavo...
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
in nič ne ruži odzunaj v bistvu se samo pri zaprtih šipah čuje in čuti neko "nabijanje" tk tk tk tk pa še to samo v desni ovinek. Ko se normalno pelješ sploh neveš da je kaj narobe, če res ne skreneš zelo zelo desno pri hitrosti 80-90 ali več.
Lahko se vozim normalno pa se nič ne opazi samo raje menjam zadevo kaj je hin preventivno ker nisem srečen če vem da je kaj narobe.
Tudi ko zaviram. Čuti se na celem avtu, tako da bi lahko rekel tudi na volanu ja, v predalu mi kovanci ružijo in vse.
Torej ju3 ga dvignem, predvidevam da če ne ruži pri 100 km/h ko zamotam volan v eno in drugo smer gre vrjetno za nosilce motorja, ki ga v desnem ovinku "spustijo" preveč v levo od sile in potem nekaj drgne.
Ko bo v zraku še enkrat preglej, če je kje zračnost... Nosilce motorja vzemi z rezervo... Sicer pa jih lahko tudi pregledaš Vedno bolj se mi zdi, da je ležaj kriv...