Polo78 je napisal/-a: Kakor sem pa razbral iz pisanja, je vedno prišlo do teh napak na volanu zaradi grobe vožnje, da ne rečem zlorabe avta. Jah pri taki vožnji boš pa slejkoprej vsak avto zj*bal tako ali drugače.
Nad Huligan Frodo je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a: Kakor sem pa razbral iz pisanja, je vedno prišlo do teh napak na volanu zaradi grobe vožnje, da ne rečem zlorabe avta. Jah pri taki vožnji boš pa slejkoprej vsak avto zj*bal tako ali drugače.
Iz kje ti je uspelo razbrati da je prišlo do teh napak zaradi grobe vožnje oz. zlorabe avta??
rupp je napisal/-a:Avto sem včeraj imel pri enemu privatniku ki se bavi z elektroniko, pravi da sem že vsaj peti (pozna pa več primerov pri drugih serviserjih), ki je proceeda pripeljal k njemu zaradi te napake (servo mehanizem) in da to kaj mislim da je, zagotovo nima veze z elektroniko, saj so prvemu in drugemu avto razdiral in niso najdel napake. Vprašal me pa je, če sem z avtom kje drsel. Sem res, v ovinku me je na mokrem zaneslo in je mal poskakoval, no potem smo prišli do ugotovitve, da bi lahko bila zvita volanska letev in lej ga hudiča, popoldan na servisu še en primer zvite volanske letve. Oba s proceedi 2.0, oba je zaneslo, naklučje? Servo se zato ni pravilno odzival ker se je volan zavrtel v prazno - in potem ko je prijel (tu je nekaj o volanski gredi govoril), je motorček pa reagiral in obrno volan naravnost oz. nekaj takega je rekel - ne spoznam se tolk. Avto se je dvigno, dva sta kolesa potiskala levo - desno in se je vidl da kar nekaj preskoči. Avto bo do četrtka na servisu da se poštima. Je pa garancija hvala bogu.
Grega_ je napisal/-a:To ni nobena zloraba avta, pri 140 konjskem avtu pa sploh ne. Nebi rekel da bi šel rally vozit z njim. Sej avto ni jajce v kartonasti škatli. Pa če ga 100x zanašam po parkirišču pri par 10 km/h ma da dela tko kot se zagre. Ok da uničiš kakšne končnike ipd, ampak da ti volan odpove....to pa sploh niti pod razno v nobenih pogojih ne sme, sploh brez kakršnikolih znakov ki bi nakazovale na to da odpove. Upam da se čimprej porihta zadeva, sam sem pa prepričan da tudi če se....boš vedno v dvomih ali se spet to lahko zgodi pri tem avtu...sploh če ne gre za serijsko napako in je proizvajalec zadevo popravil, tudi če ti dajo novo letev (ki je enaka kot prejšnje), potem se ti spet lahko isto zgodi.
Polo78 je napisal/-a:Grega_ je napisal/-a:To ni nobena zloraba avta, pri 140 konjskem avtu pa sploh ne. Nebi rekel da bi šel rally vozit z njim. Sej avto ni jajce v kartonasti škatli. Pa če ga 100x zanašam po parkirišču pri par 10 km/h ma da dela tko kot se zagre. Ok da uničiš kakšne končnike ipd, ampak da ti volan odpove....to pa sploh niti pod razno v nobenih pogojih ne sme, sploh brez kakršnikolih znakov ki bi nakazovale na to da odpove. Upam da se čimprej porihta zadeva, sam sem pa prepričan da tudi če se....boš vedno v dvomih ali se spet to lahko zgodi pri tem avtu...sploh če ne gre za serijsko napako in je proizvajalec zadevo popravil, tudi če ti dajo novo letev (ki je enaka kot prejšnje), potem se ti spet lahko isto zgodi.
Pri izživljanju morda volan res ne odpove, ampak avto kaj hitro lahko uničiš do te mere, da ni več izpraven za varno vožnjo. Ne le vrtenje na parkirišču pri par 10 km/h. Zakaj misliš, da vsak mehanik odsvetuje že motanje volana na mestu (na suhem asfaltu)?!
Skratka preden podamo neko končno oceno, bi rad samo zvedel, kaj se je v resnici dogajal s temi avti, ki jim je odpovedal volan. Samo dvomim, da bomo kdaj prišli do resnice... Vsaj zase vem, da če bi se šel izživljat z avtom in bi mi odpovedal volan, o tem zagotovo ne bi na glas govoril že zaradi garancije.
Polo78 je napisal/-a:
Pa še nekaj mi je padlo na pamet: Avtor te teme je imel avto na popravilu zaradi vandalizma, preden se mu je začelo to dogajat (vsaj tako sem razumel). Je možno, da so serviserji enostavno pozabili kaj privit, so morda kaj spregledali, so bili šlampasti ipd. in da mogoče volan zato ni funkcioniral??? Ker če je to to, potem tu ni kriva KIA kot znamka, da bi morali zaradi tega delat vpoklic ampak šalabajzerski servis, čez katerega se je treba žalit.
razbite šipe, potrgani špegli, razbita sprednja luč in maska
Polo78 je napisal/-a:Še enkrat za vse, ki niste razumeli: Najprej je treba izvedet kaj se je z avtom V RESNICI dogajal, potem se pa lahko menimo dalje. Ker če je to nastalo pri povsem normalni uporabi (ja, tudi hitreje odvoženi ovinki to so), potem bom sam osebno med prvimi, ki bo šel težit na KMAG ali pa še kam drugam, da preverijo to zadevo tudi na mojem. Ker se niti slučajno nimam namena peljat v avtu, ki mu lahko potencialno odpove volan, še manj pa zagovarjat znamko, ker nimam prav nič od tega.
Torej, dokler naštetih dejstev ne poznamo, ne moremo sodit kaj in kako!
Grega_ je napisal/-a:Je avtor napisal da je izvedel da ni prvi kateremu se je to zgodilo, da pa niso našli vzroka. Čeprav ne vem no, če je to res, potem bi že moral biti cel halo in vpoklic, ker to je res zelo nevarna zadeva. Ne vem kaj bi mehanik lahko narobe privil pri zunanjih poškodbah vozila in da ima to veze z volanom....no me res zanima kaj je vzrok za to in kako se ga bo odpravilo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov