Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Ceed, servis in volan - znorel bom

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 8:05 am

Zanimivo. Sam imam Proceeda sedaj že 2 leti in dosedaj nisem imel niti ene same, samcate okvare, še žarnice so vse prve. Ok, za poštimat so bile določene malenkosti (čriček v sopotnikovih vratih, update software-a za elektroniko motorja ipd.) sicer pa nič resnega. Kakor sem pa razbral iz pisanja, je vedno prišlo do teh napak na volanu zaradi grobe vožnje, da ne rečem zlorabe avta. Jah pri taki vožnji boš pa slejkoprej vsak avto zj*bal tako ali drugače. Se spomnim primera na VW Polu (ne na mojem), ko je model zapeljal le malce bolj grobo na robnik pločnika in je uničil celo prednjo premo. Torej, ko se bo to zgodilo pri normalni uporabi, potem se pa spet oglasite taki biseri kot npr. @WMB, ki namigujete na slabo kvaliteto samo zato ker je pač KIA. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr jan 12, 2011 8:14 am

@polo78: ti primerjas grobo voznjo v ovinek z grobo voznjo na robnik? :jao: ...to je logično da bo zhebal celo premo če priletis na robnik,po moznosti visok min.15cm :roll: ...da pa priletis v ovink z mal vecjo hitrostjo in mal bol agresivno,pa da ti odpove volan,je pa kriv voznik in use ostalo,ne pa sama kvaliteta omenjenih "j**c" :bonk ..vazn da je 7 let garancije :roll: ...

p.s.: ni čudn da so potem vozniki na nasih cestah vsi presrani,saj se bojijo da jih neb ksn ProCeed pobrau spotoma :cry

Uporabniški avatar
Nad Huligan Frodo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nad Huligan Frodo Sr jan 12, 2011 8:21 am

Polo78 je napisal/-a: Kakor sem pa razbral iz pisanja, je vedno prišlo do teh napak na volanu zaradi grobe vožnje, da ne rečem zlorabe avta. Jah pri taki vožnji boš pa slejkoprej vsak avto zj*bal tako ali drugače.

Iz kje ti je uspelo razbrati da je prišlo do teh napak zaradi grobe vožnje oz. zlorabe avta??
oops

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 8:30 am

@mr.ramo: Kakor sem sam razbral iz komentarjev ni šlo le za grobo vožnjo v ovinek ampak za zanašanje in vrtenje. In da ti to rata pri vklopljenem ESP-ju, moraš že močno, močno pretiravat. To vem, ker sem enkrat preizkušal zmogljivosti ESP-ja na praznem, zasneženem parkirišču, kjer se mi je uspelo zavrtet šele ko sem ESP izklopil. Ker samo od hitre vožnje čez ovinke volan definitivno ne bo odpovedal - potem bi že tudi meni moral 100x, ker rad dinamično vozim skozi ovinke, seveda v mejah normale (beri: ne divjam brezglavo). Glede tistega Pola pa sem jasno napisal, da model ni priletel v robnik, ker bi ga zaneslo ampak je nanj zapeljal le malce bolj grobo (na hitro).

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr jan 12, 2011 8:38 am

To ni nobena zloraba avta, pri 140 konjskem avtu pa sploh ne. Nebi rekel da bi šel rally vozit z njim. Sej avto ni jajce v kartonasti škatli. Pa če ga 100x zanašam po parkirišču pri par 10 km/h ma da dela tko kot se zagre. Ok da uničiš kakšne končnike ipd, ampak da ti volan odpove....to pa sploh niti pod razno v nobenih pogojih ne sme, sploh brez kakršnikolih znakov ki bi nakazovale na to da odpove. Upam da se čimprej porihta zadeva, sam sem pa prepričan da tudi če se....boš vedno v dvomih ali se spet to lahko zgodi pri tem avtu oops ...sploh če ne gre za serijsko napako in je proizvajalec zadevo popravil, tudi če ti dajo novo letev (ki je enaka kot prejšnje), potem se ti spet lahko isto zgodi.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 8:40 am

Nad Huligan Frodo je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a: Kakor sem pa razbral iz pisanja, je vedno prišlo do teh napak na volanu zaradi grobe vožnje, da ne rečem zlorabe avta. Jah pri taki vožnji boš pa slejkoprej vsak avto zj*bal tako ali drugače.

Iz kje ti je uspelo razbrati da je prišlo do teh napak zaradi grobe vožnje oz. zlorabe avta??
oops

rupp je napisal/-a:Avto sem včeraj imel pri enemu privatniku ki se bavi z elektroniko, pravi da sem že vsaj peti (pozna pa več primerov pri drugih serviserjih), ki je proceeda pripeljal k njemu zaradi te napake (servo mehanizem) in da to kaj mislim da je, zagotovo nima veze z elektroniko, saj so prvemu in drugemu avto razdiral in niso najdel napake. Vprašal me pa je, če sem z avtom kje drsel. Sem res, v ovinku me je na mokrem zaneslo in je mal poskakoval, no potem smo prišli do ugotovitve, da bi lahko bila zvita volanska letev in lej ga hudiča, popoldan na servisu še en primer zvite volanske letve. Oba s proceedi 2.0, oba je zaneslo, naklučje? Servo se zato ni pravilno odzival ker se je volan zavrtel v prazno - in potem ko je prijel (tu je nekaj o volanski gredi govoril), je motorček pa reagiral in obrno volan naravnost oz. nekaj takega je rekel - ne spoznam se tolk. Avto se je dvigno, dva sta kolesa potiskala levo - desno in se je vidl da kar nekaj preskoči. Avto bo do četrtka na servisu da se poštima. Je pa garancija hvala bogu.

Seveda nikjer ne piše, da se je v teh primerih močno pretiraval oz. zlorabljal avto, ampak vseeno kontekst napisanega mi na to namiguje, uporabniki pa o tem seveda ne bodo na glas govorili, ker v takem primeru je garancija pa-pa... pa ne samo pri Kii... Got the point?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 8:56 am

Grega_ je napisal/-a:To ni nobena zloraba avta, pri 140 konjskem avtu pa sploh ne. Nebi rekel da bi šel rally vozit z njim. Sej avto ni jajce v kartonasti škatli. Pa če ga 100x zanašam po parkirišču pri par 10 km/h ma da dela tko kot se zagre. Ok da uničiš kakšne končnike ipd, ampak da ti volan odpove....to pa sploh niti pod razno v nobenih pogojih ne sme, sploh brez kakršnikolih znakov ki bi nakazovale na to da odpove. Upam da se čimprej porihta zadeva, sam sem pa prepričan da tudi če se....boš vedno v dvomih ali se spet to lahko zgodi pri tem avtu oops ...sploh če ne gre za serijsko napako in je proizvajalec zadevo popravil, tudi če ti dajo novo letev (ki je enaka kot prejšnje), potem se ti spet lahko isto zgodi.

Pri izživljanju morda volan res ne odpove, ampak avto kaj hitro lahko uničiš do te mere, da ni več izpraven za varno vožnjo. Ne le vrtenje na parkirišču pri par 10 km/h. Zakaj misliš, da vsak mehanik odsvetuje že motanje volana na mestu (na suhem asfaltu)?!

Skratka preden podamo neko končno oceno, bi rad samo zvedel, kaj se je v resnici dogajal s temi avti, ki jim je odpovedal volan. Samo dvomim, da bomo kdaj prišli do resnice... Vsaj zase vem, da če bi se šel izživljat z avtom in bi mi odpovedal volan, o tem zagotovo ne bi na glas govoril že zaradi garancije. :lol:

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr jan 12, 2011 9:11 am

Polo78 je napisal/-a:
Grega_ je napisal/-a:To ni nobena zloraba avta, pri 140 konjskem avtu pa sploh ne. Nebi rekel da bi šel rally vozit z njim. Sej avto ni jajce v kartonasti škatli. Pa če ga 100x zanašam po parkirišču pri par 10 km/h ma da dela tko kot se zagre. Ok da uničiš kakšne končnike ipd, ampak da ti volan odpove....to pa sploh niti pod razno v nobenih pogojih ne sme, sploh brez kakršnikolih znakov ki bi nakazovale na to da odpove. Upam da se čimprej porihta zadeva, sam sem pa prepričan da tudi če se....boš vedno v dvomih ali se spet to lahko zgodi pri tem avtu oops ...sploh če ne gre za serijsko napako in je proizvajalec zadevo popravil, tudi če ti dajo novo letev (ki je enaka kot prejšnje), potem se ti spet lahko isto zgodi.

Pri izživljanju morda volan res ne odpove, ampak avto kaj hitro lahko uničiš do te mere, da ni več izpraven za varno vožnjo. Ne le vrtenje na parkirišču pri par 10 km/h. Zakaj misliš, da vsak mehanik odsvetuje že motanje volana na mestu (na suhem asfaltu)?!

Skratka preden podamo neko končno oceno, bi rad samo zvedel, kaj se je v resnici dogajal s temi avti, ki jim je odpovedal volan. Samo dvomim, da bomo kdaj prišli do resnice... Vsaj zase vem, da če bi se šel izživljat z avtom in bi mi odpovedal volan, o tem zagotovo ne bi na glas govoril že zaradi garancije. :lol:

Najbrž si eden od tehnologov pri Kii, vsa garancijska popravila in odgovornost do le-teh pa gredo skozi tvoje roke :idea:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr jan 12, 2011 9:19 am

Jaz mislim, da če avto nekaj omogoča, potem to ni znikakršna zloraba.
Če lahko nek avto pelje 100 na uro in če lahko pri tem na polno obrneš volan, potem to ni nobena zloraba, prej trapasto dejanje. Zaradi tega pa to še ni opravičilo, da bi lahko avto kar mehansko odpovedal. In opravičevanje tega se mi zdi malomarno obnašanje do nas potrošnikov, ki moramo težit k zanesljivim avtom in nikakor opravičevati takšnih, za moje pojme katastrofalnih napak.

S tem, ko pravim, če avto nekaj omogoča, ne mislim vožnje čez fizične ovire ali kakršnokoli zaletavanje, ampak vožnjo po ravni podlagi, bodisi nežno ali grobo. Avto mora biti dovolj robusten, da to prenese, sicer ga naj omejijo.

To je nekaj podobnega kot če bi na športnika dal gume za do 130 km/h, nato pa bi se peljal 200 km/h po avtocesti in bi gumo razneslo. To ni zloraba avta, ker si 200 peljal, ampak je bila preslaba guma, ki ne bi smela biti na drugih avtih kot aixam-ih al kaj so že. Enako velja za tole letev - če se zvije, ko greš grobo v ovinek, to ni zloraba ampak slaba letev. In če je res kaj na tem, mislim, da bi to bilo zrelo za vpoklic. Pa to ne govorim zdaj proti Kii, ampak na splošno, za vse avte.
Slika

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr jan 12, 2011 9:44 am

Kaj pa vožnja po makadamu. Ko je dež vedno nastanejo luknje in jih če voziš ene 50km/h, kar lepo zadaneš. Moj avto to prenaša tedensko pa do sedaj še nisem imel problemov z podvozjem.
Se vidmo ko se zagledamo.

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr jan 12, 2011 9:52 am

Jah odsvetuje že vrtenje volana na mestu, prav tako ga ni priporočljivo zamotati čisto do konca da poči, ampak če to delaš lahko ne vem, odpove servo in verjetno bi se znaki že prej kazali, da nekaj ni vredu. Ne pa da ti voziš avto in volan ne funkcionira, to ni niti približno sprejemljivo. To je isto kot da bi rekel da si vozil 180 km/h po avtocesti in bi odpovedale zavore, nato bi nekdo dejal da je to zloraba zavor ker je omejitev na avtocesti 130 km/h. Serviser se bo tako ali tako izgovarjal na vse možno, ker kot kaže še sami ne vedo kaj je, in še pri večih se dogaja. Sej pravim, jest osebno to takšnega avta več nebi imel zaupanja sploh pa do serviserja, pa neglede na znamko avtomobila.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 12:47 pm

Še enkrat za vse, ki niste razumeli: Najprej je treba izvedet kaj se je z avtom V RESNICI dogajal, potem se pa lahko menimo dalje. Ker če je to nastalo pri povsem normalni uporabi (ja, tudi hitreje odvoženi ovinki to so), potem bom sam osebno med prvimi, ki bo šel težit na KMAG ali pa še kam drugam, da preverijo to zadevo tudi na mojem. Ker se niti slučajno nimam namena peljat v avtu, ki mu lahko potencialno odpove volan, še manj pa zagovarjat znamko, ker nimam prav nič od tega.

Pa še nekaj mi je padlo na pamet: Avtor te teme je imel avto na popravilu zaradi vandalizma, preden se mu je začelo to dogajat (vsaj tako sem razumel). Je možno, da so serviserji enostavno pozabili kaj privit, so morda kaj spregledali, so bili šlampasti ipd. in da mogoče volan zato ni funkcioniral??? Ker če je to to, potem tu ni kriva KIA kot znamka, da bi morali zaradi tega delat vpoklic ampak šalabajzerski servis, čez katerega se je treba žalit.

Torej, dokler naštetih dejstev ne poznamo, ne moremo sodit kaj in kako! :idea:

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Sr jan 12, 2011 12:51 pm

Je avtor napisal da je izvedel da ni prvi kateremu se je to zgodilo, da pa niso našli vzroka. Čeprav ne vem no, če je to res, potem bi že moral biti cel halo in vpoklic, ker to je res zelo nevarna zadeva. Ne vem kaj bi mehanik lahko narobe privil pri zunanjih poškodbah vozila in da ima to veze z volanom....no me res zanima kaj je vzrok za to in kako se ga bo odpravilo.

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Sr jan 12, 2011 1:08 pm

Vglavnem, s kio proceed ne it varno vožnjo na Vranskem, saj tam 'zlorabljaš' avtomobil cel dan, saj je to smisel celega tečaja, da se ponazori res kritične situacije in se jih potem uči reševati-če le do njih pride. Je pa začuda moj ford in še nekaj drugih znamk, zdržalo cel program... Tudi bočno drsenje 7 zaporedno odpeljanih krogov z baje enim od najhitrejših krogov na poligonu.
@Polo78: Tako ko si sam napisal, ne poznamo dejstev, zato je o tem brezveze razgljabljati. Da ti odpove volan, je smrtno nevarno. Da odpove volan več ljudem je nesprejemljivo. In to je treba nemudoma odpraviti. In tudi tebi priporočam, da obiščeš servis preden se karkoli zgodi. ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jan 12, 2011 1:31 pm

Jaz mislim, da je volan ZADNJA stvar, ki mora na avtu odpovedat.

Drugače Schumacherju so šle bremze, pa si je zlomil noge. Senni je šel - baje - volan, pa ga ni več med nami.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr jan 12, 2011 2:19 pm

Polo78 je napisal/-a:
Pa še nekaj mi je padlo na pamet: Avtor te teme je imel avto na popravilu zaradi vandalizma, preden se mu je začelo to dogajat (vsaj tako sem razumel). Je možno, da so serviserji enostavno pozabili kaj privit, so morda kaj spregledali, so bili šlampasti ipd. in da mogoče volan zato ni funkcioniral??? Ker če je to to, potem tu ni kriva KIA kot znamka, da bi morali zaradi tega delat vpoklic ampak šalabajzerski servis, čez katerega se je treba žalit.
:idea:

js nevem kaj bi meli serviserji,"prčkat" po volanu ali volanski letvi,če so poskodbe ble sledeče :
razbite šipe, potrgani špegli, razbita sprednja luč in maska

namesto da kle branis superduper vozilo PROceed,ga odpelji na servis na pregled,da neb tud teb slucajno volan odpovedal :twisted: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 12, 2011 3:09 pm

Polo78 je napisal/-a:Še enkrat za vse, ki niste razumeli: Najprej je treba izvedet kaj se je z avtom V RESNICI dogajal, potem se pa lahko menimo dalje. Ker če je to nastalo pri povsem normalni uporabi (ja, tudi hitreje odvoženi ovinki to so), potem bom sam osebno med prvimi, ki bo šel težit na KMAG ali pa še kam drugam, da preverijo to zadevo tudi na mojem. Ker se niti slučajno nimam namena peljat v avtu, ki mu lahko potencialno odpove volan, še manj pa zagovarjat znamko, ker nimam prav nič od tega.

Torej, dokler naštetih dejstev ne poznamo, ne moremo sodit kaj in kako! :idea:

Ja če se ni zlagal glede ostalih z istimi težavami, potem pa počasi zmanjka izgovorov, se ti ne zdi? Al se mogoče lastniki na skrivaj dobivajo na kakšnih nočnih dirkah po makadamu, da je tega več? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr jan 12, 2011 3:57 pm

Grega_ je napisal/-a:Je avtor napisal da je izvedel da ni prvi kateremu se je to zgodilo, da pa niso našli vzroka. Čeprav ne vem no, če je to res, potem bi že moral biti cel halo in vpoklic, ker to je res zelo nevarna zadeva. Ne vem kaj bi mehanik lahko narobe privil pri zunanjih poškodbah vozila in da ima to veze z volanom....no me res zanima kaj je vzrok za to in kako se ga bo odpravilo.

Edini komentar, kjer je dotični vsaj približno dojel kaj sem napisal in ki celo zna logično razmišljat. Ostalim pa očitno ni pomoči in kljub temu da ne poznamo vseh dejstev še naprej veselo nabijate tja v 3pm... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Avtorju teme pa predlagam samo še sledeče: Če je do tega prišlo ob normalni uporabi avtomobila, razbobnaj to na čim več koncev in krajev, piši na KMAG, piši na KIO, piši medijem,... skratka zadeva se mora tako ali drugače rešit. Ali bo treba nekoga obesit za j***a na servisu v kolikor so tam kaj zaj*bal, če ne pa naj naredijo vpoklic in menjajo kritičen del, ki lahko povzroči nedelovanje volana. Vsaj jaz vem, da če bi se to zgodil meni, bi šel do konca, tudi v tožbo če bi bilo treba. Če se je pa z avtom dogajalo kaj kar mi ne vemo (in tudi nočeš, da vemo) pa tudi v redu, ni nam treba razlagat, pač zadrži zase in reši v sklopu garancije. Over and out!

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jan 12, 2011 4:30 pm

Kljub dokaj stalnemu spremljanju tujih forumov, bistveno večjih in množičnejših trgov, o omenjeni težavi ni bilo zaznati kakšnih paničnih prispevkov (npr: http://www.kia-forums.com/kia-ceed-forum/ ). Našel sem sicer prispevek z opisanimi volanskimi problemi ( http://www.kia-board.de/forum/fahrzeuge ... verhalten/ ), ki so sicer locirali napako na volanskem modulu oziroma senzorju kota volana (predvidevam, da bi o tem opozorila kontrolka) - http://www.kfztech.de/kfztechnik/fahrwe ... entsensor_ .

Sicer pa je potrebno počakati na epilog zgodbe, saj se pojavi veliko vprašanje zaradi omenjenih popravil na servisu - če pa bi šlo za konstrukcijsko napako na vozilu, je potrebno razumeti, da bi bilo o potencialnem problemu bistveno več govora na tujih, množičnejših forumih. Slovenskim voznikom znani Cee'dovi problemi, so na tujih forumih precej bolj zaznani (rjavenje zadnjih vrat - SW, ropot na prednji premi, ipd...). Baba čula, baba rekla o slovenskih problematičnih primerkih pa je velikokrat potrebno jemati z rezervo.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 15, 2011 7:38 am

Si popravil?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov