Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Re: Twigo cuka

Napisal/-a Laky75 To jan 18, 2011 11:17 pm

Zamori ga in trokira,sedaj se to najbolj čuti pri večjih obratih

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To jan 18, 2011 11:56 pm

pol je neki na štromu če ti trokira
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 19, 2011 12:54 am

Preveri vakum cevke in MAP senzor...Zna bit pogosta napaka pri teh motorčkih.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Re: Twingo cuka

Napisal/-a Laky75 Sr jan 19, 2011 8:09 am

Večinoma cevk sem že pregledal tudi do map senzorja in ko sem jih snel je bilo samo še vse slabše ali je težje začel laufat ali pa je nabilo prosti tek,jih pregledal in namestil nazaj.Po stotih kilometrih sem opazil izboljšanje pri nižji do srednjih obratih.Je pa problem še kar pri do konca stisnjenem plinu,ga zamori in trokira enčas,nato pa nekako potegne,vedno moram malo popustiti plin,da prej potegne.Mislim,da je začel počasi delovati STP aditiv,ker je avto bolj odziven kot pred dnevi. :roll:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jan 19, 2011 8:36 am

Dostikrat pomaga blago vpihavanje-sesanje MAP senzorja, da se premiga, bognedaj kompresor. Še najbolje je kje poskusiti nadomestnega. Zamenjaj obstoječe cevke z bencinskimi 3mm od Gates. Ko se stare cevke segrejejo, bolje dihtajo.
Priponke
TW_MAP.jpg
TW_MAP.jpg (11.54 KiB) Videno 1860 krat

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Napisal/-a Laky75 Sr jan 19, 2011 2:01 pm

Hvala za nasvet,bom sprobal

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr jan 19, 2011 2:06 pm

Laky75 je napisal/-a:Je pa problem še kar pri do konca stisnjenem plinu,ga zamori in trokira enčas,nato pa nekako potegne,vedno moram malo popustiti plin,da prej potegne.:roll:

Meni je identično delo sam imam drug avto , ko sem pohodil gas je trokiro, nato pa če sem popustil in spet dodal pa je blo ok, ko so bli pri meni zanič kabli. Meni je trokiro samo v območju 800-1800obratov, v višjih ne. Sam očitno je pri tebi neka druga napaka.
Pri unoti ko sem ga imel pa so bli tut kabli pa je cukal oz trokiro v nizkih in v zelo visokih kot, da ni imel več moči v višjih.
Bratu na bravotu pa je isto cukal v nizkih obratih, pri mnemu pa je bil zanič en injektor.

Tak da dejavnikov kaj bi lahko bilo je več. Če sumiš da so zapacani injektorji in si vsaj malo mehanik poberi ven injektorje, jih ščisti z čistilom, ki se dobi in zadeva je bolj učinkovita kot samo stp v bencinu. Ali pa jih neseš enemu strokovnjaku npr v mariboru poznam enega Puconja na šentiljski čiščenje po injektorju je 15€ pa še premeri ti jih, da vidi če so ok ali je že ker bolj bogi, ker če se prav spomnim se premeri neki upor . Injektor lahko, da še brizga benz ampak ni več toto.

Ko smo že omenjali pumpo, kolegu je bila hin na fiesti ampak mu ni tako zelo trokiralo oz cukalo ampak avto ni imel več moči po ravnini se je komaj z 2 domov pripelo , tak da pumpa nevem če je glih krivec.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Sr jan 19, 2011 2:29 pm

Laky75 je napisal/-a:Sem malo opazoval včeraj zvečer okoli vžigalne tuljave in opazil,da je nekakšno iskrenje med vžigalno tuljavo in kabli.Ali je možno,da je vžigalna tuljava prebija na kable ali so kabli že toliko zanič,da prebijajo na tuljavo?Očistil sem tudi senzor obratov,vendar dokler je mrzel,oziroma dokler dela pod zaugom ni problemov z trokiranjem in morjenjem motorja,ko je pa topel pa začne morit motor.Danes sem nalil aditiv za čiščenje injektorjev,če bo kaj boljše Če ima kdo izkušnje s tem problemom,da ne bom menjal pol štromerije na avtu?!

lp Laky

Si menjal svečke?
Skor ziher da je obrabljena elektroda,pol pa na najbližjem mestu do mase iskro"čez vrže", to pa je tam pri vžigalni tuljavi, prvo moraš odpravit iskrenje pol pa naprej.
Ko svečko odšravfleš poglej če je odprta več kot dober milimeter pol je ziher to. Dokler nimaš novih pomaga da jih nastaviš (zapreš) nekje na milimeter na oko ;)
Renault predpisuje 0,9.
Se opravičujem za tvojga twingota predpisuje 0,8 prej sm gledu za 03 letnik, sam je 1mm na oko kar vredi...
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr jan 19, 2011 3:20 pm

Predpostavljamo, da imaš nove sveče, ker je en komplet ene 10€. Očisti še kabeljne z cunjo, natopljeno z WD40.
Priponke
TW3.jpg

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Napisal/-a DrinY Sr jan 19, 2011 9:21 pm

joztom je napisal/-a:Predpostavljamo, da imaš nove sveče

Se mi dozdeva da je predpostavka napačna :huh:
Skušnjava je res huda zato prosim Laky75 povej kak je na stvari.

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Napisal/-a Laky75 Sr jan 19, 2011 11:49 pm

No danes nisem imel nekak preveč časa se okvarjat z avtom,samo toliko,da sem kupil nov filter in svečke.Jutri jih bom zamenjal,če bo le čas in potem napišem rezultate :roll:

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Napisal/-a Laky75 Če jan 20, 2011 6:15 pm

Evo,zamenjane svečke(stare so bile še nove,vsaj na oko)in filter goriva v katerem je bilo kar nekaj črne vsedline.Avto pa še kar ne teče tako kot bi moral.Sedaj mi še vedno avto zamori,ko pritisnem plin do kraja in ni važno kdaj,ko so visoki obrati ali nizki,pohodim plin do konca mi ga zamori.Če so obrati že visoki in dodam plin do konca mi ga zamori in trokira in izgublja obrate,če imam pa nizke obrate in pritisnem plin do konca ga pa tudi zamori in veliko počasneje pridobiva na obratih,dokler nekoliko ne popusti plina,nato pa normalno potegne.Kakšna ideja? oops

lp Laky

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Napisal/-a DrinY Če jan 20, 2011 6:35 pm

Kak pa je z iskrenjem tam pri vžigalni tuljavi? Je odpravljeno?
Al maš še zmeraj ognjemet :lol:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če jan 20, 2011 7:36 pm

Zadeva me spominja na primer kot sem ga že omenil, bratu je podobno delalo, ko mu je bil zanič en injektor. Lahko pa ,da lambda sonda tut takrat, ko je pri bravotu bil zanič injektor so mu omenjali tut to, da je lahko krivec. Mogoce se ti jee zapacala, probaj jo ščistit pa če bo bolje.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Napisal/-a Laky75 So jan 22, 2011 4:10 am

Iskrenje je odpravljeno z zamenjavo vžigalnih kablov in se ne iskri več.
Bom preveril še sondo,če bo kakšna razlika :roll:

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So jan 22, 2011 10:17 am

Laky75 je napisal/-a:Iskrenje je odpravljeno z zamenjavo vžigalnih kablov in se ne iskri več.
Bom preveril še sondo,če bo kakšna razlika :roll:

preveri sondo pred katom,men je podobno delalo na enem korejcu,ko sem spucal sondo je normalno deloval,pa tud kable oz. dovod elektrike do sonde poglej ;)

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Napisal/-a Laky75 Po jan 24, 2011 10:01 am

Bom poiskal kje se nahaja ta sonda,pa očistil,pa da vidimo kakšni rezultati bodo potem :roll:

razniko
Nov uporabnik

Napisal/-a razniko Sr feb 02, 2011 8:28 pm

da twingo cuka ali pa clio vseeno je velika verjetnost senzor vziga na motorju nekje pod glavo in nad mejalnikom tolk sem vidu. vtipkaj senzor vziga pa ti pokaze na spletu kako izgleda

scuba
Novinec

Kraj: Turnišče

Napisal/-a scuba Če feb 03, 2011 2:12 pm

Pozdravljen, imel sem podobne težave z mojim twigecom, smo na veliko študirali da so kabli (sem jih menjal) pa je bilo isto potem da je tuljava (hvala bogu da sem našel mehanika, ki mi je posodil eno dobro da smo sprobali) pa je bilo isto. In sem se že zmenil da bomo očistili injektorje, pa kar na lepem začne avto sam od sebe lepo pospeševat in nič trest. Vseeno sem vlil dodatek za injektorje. In zadeva gre normalno. Tudi svečke sem menjal pa je bilo isto. Očitno je lastnik pred mano vozil bolj upokojensko. Težava bi naj bila da šobe ščijejo in na njih bi se naj nabrala neka žlindra. Moj nasvet ki mi ga je dal mehanik, pobrati dol šobe, jih priključit na akumolator da dobijo tok, v njih našpricat šprej za zavore in in ko se za njimi vidi megla mora biti v redu.

Uporabniški avatar
Laky75
Nov uporabnik

Napisal/-a Laky75 Ne feb 06, 2011 8:32 pm

Preveril sem sondo in je vizualno OK,če pa posreduje prave podatke pa ne vem :roll:

@scuba,tole kar si mi napisal,glede zapacanih injektorjev,mi je rekel že nek mehanik,vendar je dejal naj prej poizkusim z aditivom,vendar po enem tanku še ni nekih večjih rezultatov.Verjetno bom moral res injektorje pregledati in po potrebi očistit kot si napisal,Upam,da bo bolje.

@razniko,senzor sem že tudi preveril ter ga očistil,ker ni hotel včasih vžgat,sedaj vžiga normalno
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost