MilanTomic je napisal/-a:Pri takem avtu (2,2 dci, 150 KM), v kateri prestavi naj se peljem po mestu, se pravi 50 km/h? Če dam v tretjo prestavo je število obratov 2000, kar se mi zdi preveč. Če dam v četrto je 1150, kar se mi zdi premal. Ali se v četrti prestavi pri 1150 obratov poškoduje motor/menjalnik/sklopka? Nekaj dni nazaj, peljal sem se s taksijem. Bil je to FIAT marea dizel. V tretji prestavi pri 70 km/h je imel okrog 1700 obratov, kar se mi je zdelo čudovito v primerjavi z mojim.
MilanTomic je napisal/-a:Pri takem avtu (2,2 dci, 150 KM), v kateri prestavi naj se peljem po mestu, se pravi 50 km/h? Če dam v tretjo prestavo je število obratov 2000, kar se mi zdi preveč. Če dam v četrto je 1150, kar se mi zdi premal. Ali se v četrti prestavi pri 1150 obratov poškoduje motor/menjalnik/sklopka? Nekaj dni nazaj, peljal sem se s taksijem. Bil je to FIAT marea dizel. V tretji prestavi pri 70 km/h je imel okrog 1700 obratov, kar se mi je zdelo čudovito v primerjavi z mojim.
Energetik81 je napisal/-a:Nisi napisal, kako hitro voziš po AC. In ja, aerodinamika ima bistveno vlogo pri AC hitrostih, bistveno večjo kot pa masa avta in naloženost. Imaš na strehi kakršnkoli prtljažnik/nosilce?
Že vožnja 110km/h namesto 140-150km/h ti lahko zmanjša porabo za kakšen liter, dva.
Kot prvo si zgrešil številke. Ne more imet tako velike razlike med tretjo in četrto, tako velika razlika je lahko le med prvo in drugo.
MilanTomic je napisal/-a:Kot prvo si zgrešil številke. Ne more imet tako velike razlike med tretjo in četrto, tako velika razlika je lahko le med prvo in drugo.
Ne, ne. Sem prepričan. Se pravi, moj Vel Satis z motorjem 2,2 dci (150 KM) v tretji prestavi pri 50 km/h ima 2000 obratov, v četrti 1150 obratov.
Za Mareo sem mogoče res zgrešil. Menjalnik je bil tak kot da bi bil v tretji prestavi, ampak lahko da je tudi res bil v peti, ker sta ena zraven druge in voznika nisem vprašal.
Hvala vsem za komentarje
čare je napisal/-a:Ja to je že vse res,sam tisti ki vozijo 110 naj vozijo po desnem pasu ali pa sploh naj ne vozijo po AC.Če šparajo/te,dajte drugim možnost normalno vozit!!
tiguan je napisal/-a:čare je napisal/-a:Ja to je že vse res,sam tisti ki vozijo 110 naj vozijo po desnem pasu ali pa sploh naj ne vozijo po AC.Če šparajo/te,dajte drugim možnost normalno vozit!!
Bolano razmišljanje.
~toMmy~ je napisal/-a:A da se nekdo vozi 110km/h po levem pasu in se ne umika ne glede na to, če je desni prost, je pa kaj manj bolano?
Energetik81 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:A da se nekdo vozi 110km/h po levem pasu in se ne umika ne glede na to, če je desni prost, je pa kaj manj bolano?
Je kdo napisal, da vozi po levem pasu 110?
Jaz vozim po AC večinoma 100-110, seveda po desnem pasu. Če grem prehitet kakšen tovornjak, pogledam nazaj da ni nobenega za mano, dam žmigavc in lepo prehitim ter se vrnem nazaj na desnega. Na cilj pridem mogoče 5min kasneje z 1-2L manjšo porabo, kot če bi vozil 140.
Energetik81 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:A da se nekdo vozi 110km/h po levem pasu in se ne umika ne glede na to, če je desni prost, je pa kaj manj bolano?
Je kdo napisal, da vozi po levem pasu 110?
Jaz vozim po AC večinoma 100-110, seveda po desnem pasu. Če grem prehitet kakšen tovornjak, pogledam nazaj da ni nobenega za mano, dam žmigavc in lepo prehitim ter se vrnem nazaj na desnega. Na cilj pridem mogoče 5min kasneje z 1-2L manjšo porabo, kot če bi vozil 140.
NejcZ je napisal/-a:Noo, anyway, point je da lahko brez problema voziš v četrti po naseljih. Pa tudi ko boš hotel iz naselja normalno pospešit bo v četrti prek dovolj moči.
esem je napisal/-a:A spet o porabi?![]()
NejcZ je napisal/-a:Noo, anyway, point je da lahko brez problema voziš v četrti po naseljih. Pa tudi ko boš hotel iz naselja normalno pospešit bo v četrti prek dovolj moči.
Če ima samo 1150 obratov, to ni primerno za stalno vožnjo. Kakšna izjema še, stalno pa so obrati prenizki.
im nobody je napisal/-a:u tretji se furaj pa nebo nič narobe moči pa še več kokr u četrti...poraba pa isti drek...nevem ka je tle tolk za študirat...ni treba avta matrat pod skoraj da štantgasom u četrti
Napiše se nasprotni mnenji.MilanTomic je napisal/-a:Se pravi, prejel sem dva nasprotna mnenja in zdaj ne vem kaj narediti???
MilanTomic je napisal/-a:Se pravi, prejel sem dva nasprotna mnenja in zdaj ne vem kaj narediti???
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov