vuko je napisal/-a:smugler9 je napisal/-a:te dni sem na vozilu mecedes c 22o cdi- avtomatik (2008) opravil redni servis (na 68000 km). servis sem opravljal pri pooblaščenem serviserju (avtocommerce).
presenetil me je končni znesek računa-skupaj 889 e. najbolj me prsenečata višini postavk:
-delo (skupaj 270 e + ddv)- skupaj 4,7 ure po 57,50 E/ura
-menjava olja v menjalniku (218 e + ddv)- to je 14 litrov olja po 15,62 e/l.
opravili so še menjavo zavornih plođščic (84 e)- na mojo zahtevo, redno menjavo olja (90 e) in druge drobnarije
ker sam nisem nek ekspert v tej smeri me zanima, če ima kdo podobne izkušnje, oz. če mi lahko kdo pove ali se res porabi 14 litrov olja za menjalnik.
račun bom definitivno preveril še pri nekom, vendar me najprej zanimajo vaše izkušnje.
za odgovor se najlepše zahvaljujem. lp
Ma to je definitivno pretirana cena za servis, samo tako pač je. Čudi me, da so že pri 68k km menjali olje v menjalniku in ja, čudna je litraža.
copy - paste :
http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829 Engine (DT) Edge 5W-30 6.5l
Manual Transmission REFER TO MAIN DEALER 1.5l
Automatic Transmission REFER TO MAIN DEALER 7.5l
Differential REFER TO MAIN DEALER 1.0 - 1.2l
Tu definitivno nekaj smrdi in lepo pojdi vprašat zakaj 14l olja?
Konec koncev, če gre noter max. 7,5l je tu nekaj narobe, edino če so sprali staro olje z ostalih
6.5 litrov olja

!
Autocommerce je definitivno nazadoval, odnos do strank nič kaj prijazen, samo da pokasirajo i to je to.
Pol tisto brezvezno klicarjenje po telefonu ko delajo anketo o svojih storitvah -> pfej, nič ne pomaga, če poveš kaj misliš!
Jaz želim po takem plačilo od serviserja imeti vse lepo povedano in razloženo, ne pa da te čaka samo račun in "NEXT!"
Gyga je napisal/-a:BOKI81 je napisal/-a:po moje absolutno predrago
moj primer za audi a4 .l2008 2.o tfsi ročni menjalnik.
Servis delan na porsche verovškovi cena 450 eur z ddvjem
-menjano 5 l olja castrol 0-30w plus liter za sabo cena 28 eur/l skupaj 6l
-filter olja
-filter kabine
-svečke
i to je to

Kaj ni tudi to pretirano!?
Itak da je pretirano, že na olju so ga opalili, da glava peče, v trgovini je tako olje cca. 12€ na liter!
(btw. ne vem zakaj dajejo to župo od olja 0w-30 notr)
Pač to je tako, da je štempelj v knjigi in to košta

ali če je avto v garanciji in ga moraš tako servisirati, če hočeš obdržati garancijo
olje 12€/l
filter olja 5€
filter kabine ogljeni 25€
svečka 8€/kos
-------------------
skupaj: 134€ za materijal -> OPALIJO, FINO OPALIJO banda (vsi uradni servisi so takšni, da ne bo pomote)
Z delom za tak enostaven servis 180€ max!