Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: servis mercedes c 220 cdi

Napisal/-a abbe Če okt 27, 2011 10:45 am

zcmr je napisal/-a:V menjalnik gre 7 ali pa 9 litrov olja odvisno ali imas se starejso 5 ali novejso 7 stopensko avtomatiko, za zamenjavo porabis eno uro do maximalno 1.5 ure.
Zares zanimivo lopovstvo se dogaja v Sloveniji.
Zaposlen sem na uradnem Mercedes servisu v Italiji,pri nas je ura je 48 € ,place imamo mehaniki okrog 1.600 do 1.800 €. Ce imajo na Avtokomercu uro 57€ potem imajo tamkajsnji mehaniki placo 2.000 € mesecno ? Torej se pa takoj vrnem delati v to banana republiko ... :roll: :roll: :roll:

MA VSA ČAST TEBI ZA TKO ISKREN IN DIREKTEN ODGOVOR.TEGA SE NA FORUMU MANJKA.DA TI NEKDO TOCNO POVE VSE.BRAVO
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če okt 27, 2011 10:53 am

Pa kako ti lahko racuna cistilo za zavore?pa eko odstranitev olje.
pa to je strosek servisa in ti tega nikakor nebi smeli vracunati v delo oz v materjal.matr jim lopovako.
pa kako je to cistilo za 7 eur?a ga je 2 litra porabu?ne se hecat no kle,jst bi jm servis sesu da mi tak racun dajo s takimi postavkami.
unicenje olja nj pa sami placajo saj je ze v ceno olja vracunano.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Po okt 31, 2011 9:52 pm

V menjalnik (tukaj gre za 5 stopenjsko avtomatiko-722.6 menjalnik) gre res v celoti ca. 7L olja. Vendar če je serviser opravil menjavo olja pravilno, se menjava izvede tako,
da staro olje "spiraš" z novim (flush). Gre za to, da hidravlični konverter nima čepa za izpraznitev olja in je "flush" edini način, da zamenjaš res komplet olje v menjalniku. Pri tem postopku pa gre res ponavadi 2x več olja kot ga ponavadi not ostane. Če je izvedel ta postopek, potem bi mogoče lahko opravičil skoraj 16l olja.
Če ni opravil tega postopka, in je olje spustil samo iz karterja, ga je izpustil max. 5l in je ostalih 10l čisti nateg.

Če se je šel "flush" tehnike, je 2 uri recimo realno. Drugače je 2 uri nateg, ker je delo narejeno v max 1 uri.

Ostale cene pa so žal po MB standardu -> navite...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB To nov 01, 2011 10:30 am

Pa foolk kajje z vami?
Avtomehanične delavnice imajo prav predpisane urne postavke za vsako delo....
Če nekaj naredi v 20 minutah in piše da se to dela 1 uro, potem ti računa 1 uro...če se zakomplicira da je več, ti pa računajo več.

Zakaj pa je tako draga ura, pa material 300% napram ostalim štarcunam z deli pa je njihov problem. Čudim se, da folk sploh še vozi na pooblaščenca delat resne servise.
Jaz bi na uradnem menjal le olje in filter v motorju, da da štempelj, vse ostalo pa privat za pol cene....
FOLCIKA - SCIROCCO

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To nov 01, 2011 11:30 am

Meni so za bivšega polota 1.2 tsi na a2s hotli za servis na 15kkm zaračunati okoli 180 evrov, češ da je olje tako drago. Sam sem kupil olje ( shell ) in naredil servis pri drugemu pooblaščencu, kjer so mi pregledali tudi celi avto za cca 40 evrov, kar se mi pa ne zdi drago, tako da sem z oljem vred dal cca 80 evrov za servis. ( olje oljni filter ). To je pa realna cena.

Na fordu so za servis na 80kkm hotli 200 evrov BREZ olja, sam sem dal potem cca 140 evrov za servis Z oljem vred. Toliko o lopovščini.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Pe feb 07, 2014 11:48 am

vuko je napisal/-a:
smugler9 je napisal/-a:te dni sem na vozilu mecedes c 22o cdi- avtomatik (2008) opravil redni servis (na 68000 km). servis sem opravljal pri pooblaščenem serviserju (avtocommerce).
presenetil me je končni znesek računa-skupaj 889 e. najbolj me prsenečata višini postavk:
-delo (skupaj 270 e + ddv)- skupaj 4,7 ure po 57,50 E/ura
-menjava olja v menjalniku (218 e + ddv)- to je 14 litrov olja po 15,62 e/l.

opravili so še menjavo zavornih plođščic (84 e)- na mojo zahtevo, redno menjavo olja (90 e) in druge drobnarije
ker sam nisem nek ekspert v tej smeri me zanima, če ima kdo podobne izkušnje, oz. če mi lahko kdo pove ali se res porabi 14 litrov olja za menjalnik.
račun bom definitivno preveril še pri nekom, vendar me najprej zanimajo vaše izkušnje.

za odgovor se najlepše zahvaljujem. lp

Ma to je definitivno pretirana cena za servis, samo tako pač je. Čudi me, da so že pri 68k km menjali olje v menjalniku in ja, čudna je litraža.

copy - paste : http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829
Engine (DT) Edge 5W-30 6.5l
Manual Transmission REFER TO MAIN DEALER 1.5l
Automatic Transmission REFER TO MAIN DEALER 7.5l
Differential REFER TO MAIN DEALER 1.0 - 1.2l

Tu definitivno nekaj smrdi in lepo pojdi vprašat zakaj 14l olja?
Konec koncev, če gre noter max. 7,5l je tu nekaj narobe, edino če so sprali staro olje z ostalih
6.5 litrov olja :evil: !

Autocommerce je definitivno nazadoval, odnos do strank nič kaj prijazen, samo da pokasirajo i to je to.
Pol tisto brezvezno klicarjenje po telefonu ko delajo anketo o svojih storitvah -> pfej, nič ne pomaga, če poveš kaj misliš!
Jaz želim po takem plačilo od serviserja imeti vse lepo povedano in razloženo, ne pa da te čaka samo račun in "NEXT!"

Gyga je napisal/-a:
BOKI81 je napisal/-a:po moje absolutno predrago
moj primer za audi a4 .l2008 2.o tfsi ročni menjalnik.
Servis delan na porsche verovškovi cena 450 eur z ddvjem
-menjano 5 l olja castrol 0-30w plus liter za sabo cena 28 eur/l skupaj 6l
-filter olja
-filter kabine
-svečke
i to je to :( :(

Kaj ni tudi to pretirano!?

Itak da je pretirano, že na olju so ga opalili, da glava peče, v trgovini je tako olje cca. 12€ na liter!
(btw. ne vem zakaj dajejo to župo od olja 0w-30 notr)

Pač to je tako, da je štempelj v knjigi in to košta :D ali če je avto v garanciji in ga moraš tako servisirati, če hočeš obdržati garancijo

olje 12€/l
filter olja 5€
filter kabine ogljeni 25€
svečka 8€/kos
-------------------

skupaj: 134€ za materijal -> OPALIJO, FINO OPALIJO banda (vsi uradni servisi so takšni, da ne bo pomote)
Z delom za tak enostaven servis 180€ max!

Fantje, ne pišite neumnosti. Če ne znate pomagati, vam ni treba biti pretirano samozavestni. Olje 5-W30 ni župa, ve se, da ima MB podaljšane serv.intervale na 20K km, olje v menjalniku se menja na 50 Kkm po knjigi, ne na 68Kkm (ker je avtomatski menjalnik), priporočena je menjava vsakih 60K od takrat dalje. Glede olja: olje za tak avto ni isto kot olje za v bencinske prdalice. Liter najcenejšega na črpalki stane preko 30€; Alternativa temu je le 5W40, ki ni veliko ceneje in tega bi jaz izbral; Je pa spet najcenejši liter krepko čez 28€; In tudi garancija nekaj pomeni, če veš zakaj jo imaš in kdaj uveljaviti; Olje v menjalniku se menja z izpodrivanjem starega olja, lahko pa po neverjetno neumnem postopku izčrpavanja preostalega olja v karterju ali kar z odstranitvijo karterja in zamenjavo tesnila, kar je domača praxa po resnem zajebu. Med drugim je tu še filter v menjalniku, ki se ga obvezno zamenja in intercooler, ki vsebuje precej olja in ne spada v kategorijo 7,5 L kapacitete menjalnika. Cena servisa 5G tronic-a je 350€ -10% za vozilo nad 4 leta starosti na Autocommercu. Res niso poceni, ampak pisanje neumnosti o olju za 12€/liter in CDI tehnologiji, turbo polnilniku in ostalim sistemom, ki so odvisni od tega olja-je več kot neumnost. MB ima za CDi motor TOČNO PREDPISNO SPECIFIKACIJO, ki stane. Olje ni narejeno za stoenko in ne delajo ga za vsakim ovinkom. Ta motor mora zdržati milijon kilometrov brez pretirane obrabe. Ko prodajaš rabljenega mercedesa, pa tudi nekaj pomenijo redni servisi in skrb za avto; Sigurno je razlike najmanj za višji strošek pri servisiranju vozila.

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Pe feb 07, 2014 11:49 am

vuko je napisal/-a:
smugler9 je napisal/-a:te dni sem na vozilu mecedes c 22o cdi- avtomatik (2008) opravil redni servis (na 68000 km). servis sem opravljal pri pooblaščenem serviserju (avtocommerce).
presenetil me je končni znesek računa-skupaj 889 e. najbolj me prsenečata višini postavk:
-delo (skupaj 270 e + ddv)- skupaj 4,7 ure po 57,50 E/ura
-menjava olja v menjalniku (218 e + ddv)- to je 14 litrov olja po 15,62 e/l.

opravili so še menjavo zavornih plođščic (84 e)- na mojo zahtevo, redno menjavo olja (90 e) in druge drobnarije
ker sam nisem nek ekspert v tej smeri me zanima, če ima kdo podobne izkušnje, oz. če mi lahko kdo pove ali se res porabi 14 litrov olja za menjalnik.
račun bom definitivno preveril še pri nekom, vendar me najprej zanimajo vaše izkušnje.

za odgovor se najlepše zahvaljujem. lp

Ma to je definitivno pretirana cena za servis, samo tako pač je. Čudi me, da so že pri 68k km menjali olje v menjalniku in ja, čudna je litraža.

copy - paste : http://www.castrol.com/castrol/iframe.do?categoryId=9024084&contentId=7044829
Engine (DT) Edge 5W-30 6.5l
Manual Transmission REFER TO MAIN DEALER 1.5l
Automatic Transmission REFER TO MAIN DEALER 7.5l
Differential REFER TO MAIN DEALER 1.0 - 1.2l

Tu definitivno nekaj smrdi in lepo pojdi vprašat zakaj 14l olja?
Konec koncev, če gre noter max. 7,5l je tu nekaj narobe, edino če so sprali staro olje z ostalih
6.5 litrov olja :evil: !

Autocommerce je definitivno nazadoval, odnos do strank nič kaj prijazen, samo da pokasirajo i to je to.
Pol tisto brezvezno klicarjenje po telefonu ko delajo anketo o svojih storitvah -> pfej, nič ne pomaga, če poveš kaj misliš!
Jaz želim po takem plačilo od serviserja imeti vse lepo povedano in razloženo, ne pa da te čaka samo račun in "NEXT!"

Gyga je napisal/-a:
BOKI81 je napisal/-a:po moje absolutno predrago
moj primer za audi a4 .l2008 2.o tfsi ročni menjalnik.
Servis delan na porsche verovškovi cena 450 eur z ddvjem
-menjano 5 l olja castrol 0-30w plus liter za sabo cena 28 eur/l skupaj 6l
-filter olja
-filter kabine
-svečke
i to je to :( :(

Kaj ni tudi to pretirano!?

Itak da je pretirano, že na olju so ga opalili, da glava peče, v trgovini je tako olje cca. 12€ na liter!
(btw. ne vem zakaj dajejo to župo od olja 0w-30 notr)

Pač to je tako, da je štempelj v knjigi in to košta :D ali če je avto v garanciji in ga moraš tako servisirati, če hočeš obdržati garancijo

olje 12€/l
filter olja 5€
filter kabine ogljeni 25€
svečka 8€/kos
-------------------

skupaj: 134€ za materijal -> OPALIJO, FINO OPALIJO banda (vsi uradni servisi so takšni, da ne bo pomote)
Z delom za tak enostaven servis 180€ max!

Fantje, ne pišite neumnosti. Če ne znate pomagati, vam ni treba biti pretirano samozavestni. Olje 5-W30 ni župa, ve se, da ima MB podaljšane serv.intervale na 20K km, olje v menjalniku se menja na 50 Kkm po knjigi, ne na 68Kkm (ker je avtomatski menjalnik), priporočena je menjava vsakih 60K od takrat dalje. Glede olja: olje za tak avto ni isto kot olje za v bencinske prdalice. Liter najcenejšega na črpalki stane preko 30€; Alternativa temu je le 5W40, ki ni veliko ceneje in tega bi jaz izbral; Je pa spet najcenejši liter krepko čez 28€; In tudi garancija nekaj pomeni, če veš zakaj jo imaš in kdaj uveljaviti; Olje v menjalniku se menja z izpodrivanjem starega olja, lahko pa po neverjetno neumnem postopku izčrpavanja preostalega olja v karterju ali kar z odstranitvijo karterja in zamenjavo tesnila, kar je domača praxa po resnem zajebu. Med drugim je tu še filter v menjalniku, ki se ga obvezno zamenja in intercooler, ki vsebuje precej olja in ne spada v kategorijo 7,5 L kapacitete menjalnika. Cena servisa 5G tronic-a je 350€ -10% za vozilo nad 4 leta starosti na Autocommercu. Res niso poceni, ampak pisanje neumnosti o olju za 12€/liter in CDI tehnologiji, turbo polnilniku in ostalim sistemom, ki so odvisni od tega olja-je več kot neumnost. MB ima za CDi motor TOČNO PREDPISNO SPECIFIKACIJO, ki stane. Olje ni narejeno za stoenko in ne delajo ga za vsakim ovinkom. Ta motor mora zdržati milijon kilometrov brez pretirane obrabe. Ko prodajaš rabljenega mercedesa, pa tudi nekaj pomenijo redni servisi in skrb za avto; Sigurno je razlike najmanj za višji strošek pri servisiranju vozila.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe feb 07, 2014 12:32 pm

Bi pa res videl 5-30 olje, ki je dražje od 10 evrov na liter, kakšnih 12. Pustimo to, kolk ti ga na servisu zaračunajo, pomembno je kolk stane v trgovini.
20k intervale ima danes že vsaka dacia. Da ima MB neka ekstra deviško olje in da bo zato naredil mio km je pa navadna laž.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 07, 2014 12:51 pm

Ja ja, ti 220 CDI-ji so res biser zanesljivosti in bodo brez težav naredili najmanj milijon kilometrov... :roll: Starejša generacija se je res obnesla, s temi par let starimi je pa kar nekaj konkretnih težav.

Žal sem pozabil, koliko pride olje, ni ravno poceni, ni pa niti tako blazno drago, ker vem da se da servis na kombiju (dobrih 11l olja) dokaj poceni naredit, definitivno za precej manj kot 200€.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Pe feb 07, 2014 1:10 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ja ja, ti 220 CDI-ji so res biser zanesljivosti in bodo brez težav naredili najmanj milijon kilometrov... :roll: Starejša generacija se je res obnesla, s temi par let starimi je pa kar nekaj konkretnih težav.

Žal sem pozabil, koliko pride olje, ni ravno poceni, ni pa niti tako blazno drago, ker vem da se da servis na kombiju (dobrih 11l olja) dokaj poceni naredit, definitivno za precej manj kot 200€.

dva dni nazaj sem nujno potreboval liter olja za 1,9 tdi --> službena octavia in plačal na Petrolu za Castrol, 5W40 --> 23€/liter; Točno takega nam točijo v avto na Porscheju in ga plačamo pri njih 28€...
Avto ima prevoženih 480.000 km, prva turbina, vse dela BP, 77kw; In zakaj naj ne bi CDI 2,2 zdržal milijon? Če bo brez olja, definitivno ne bo...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe feb 07, 2014 1:19 pm

zoranv12 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ja ja, ti 220 CDI-ji so res biser zanesljivosti in bodo brez težav naredili najmanj milijon kilometrov... :roll: Starejša generacija se je res obnesla, s temi par let starimi je pa kar nekaj konkretnih težav.

dva dni nazaj sem nujno potreboval liter olja za 1,9 tdi --> službena octavia in plačal na Petrolu za Castrol, 5W40 --> 23€/liter; Točno takega nam točijo v avto na Porscheju in ga plačamo pri njih 28€...
Avto ima prevoženih 480.000 km, prva turbina, vse dela BP, 77kw; In zakaj naj ne bi CDI 2,2 zdržal milijon? Če bo brez olja, definitivno ne bo...

Isto olje je v trgovini z avtodeli cca 13€/l pa še to je zelo drago.da se ga dobit tut za cca 7€/l.
in ja kdo ti je kriv da kupuješ na petrolu olje k veš kakšne majo marže,na servisih majo pa še 2x več
Ni vse res kar napišem

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe feb 07, 2014 1:25 pm

Ja res se je za hvalit, da si za to olje 23 evrov.
http://www.olja.si/castrol/magnatec-c3-5w-40

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Pe feb 07, 2014 1:37 pm

cc09 je napisal/-a:Ja res se je za hvalit, da si za to olje 23 evrov.

ko se ti lučka prižge, ne boš naročal olja prek spleta, je tako? Sicer pa imam v svojem vedno rezervo zraven. In zakaj je tisto olje tako poceni, se je tudi za vprašat; Odkod izvira, koliko je staro ipd. in koliko je vse skupaj legalno ali nateg!!!! Cene v SLOVENIJI v TRGOVINI so merodajne. Nekomu, ki ga boli k., tako kot mene, je vseeno koliko stane olje na spletu. Pomembno je, koliko stane olje v trgovini/servisu.
Če nimaš za servis, pač ne kupuj premium znamke. Ker ga en moreš vzdrževat očitno. In še nekaj pomembnega: Tega podatka, vseh teh specifikacij--na eni in isti plasteniki ni. Že to je vprašljivo, odkod vse to na isti nalepki, ker 229.31 in 502 00 ne gresta skupaj!!! Ni isti standard; To si tu malo poglej:http://www.motornaolja.com/produkt/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30/

Na koncu pa še v razmislek: MAGNATEC in EDGE --> oba se imenujeta CASTROL bebec!!! Gre pa za popolnoma drug standard in potrebe mazanja!!! Cena je pa lahko tudi x2 razlike. Edge je za long-life, sicer si pa preberi kaj o oljih.

Specifikacija:

ACEA A3/B3, A3/B4, C3
API SN/CF
BMW Longlife 04
Meets Fiat 9.55535-S2
dexos2*
MB-Approval 229.31
Renault RN 0700 / RN 0710
VW 502 00/ 505 00
NO FUCKIN' WAY!!!

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe feb 07, 2014 1:48 pm

Tudi v motoroilu ali kjerkoli ni to olje nič kaj dosti dražje. Morda ni ravno 7 evrov, več kot 9 pa sigurno ni.
Sej ne vem točno katerega si ti kupil, ampak karkoli si kupil, stane v trgovini največ 10 evrov, na servisu pa tistih 28, in nihče ti ne garantira, da ni na servisu še slabše in še dlje nekje stalo. To fore o neki ekstra kvaliteti olja na servsih pa res nihče več ne kupuje no. To je samo zato, da lahko potem delo prikažejo cenejše in si misliš, da za 20 evrov dela si ga pa res ne bom sam menjal. Ampak zamenjali ga bi lahko tudi zastojn pa bi imeli lep dobiček, v samem olju je denar.

Evo, še edge, bebec.
http://www.olja.si/castrol/castrol-edge ... -iii-5w-30

In definitivno so nateg vse slovenske spletne in navadne trgovine z olji, pa tudi vse avstrijske in nemške, od amazona naprej, edino petrol in porsche verovškova imajo top shit robo direktno iz edine rafinerije, ki dela dobro olje. Samo na balkanu je možno, da nekdo prodaja stvar po trikratni ceni in velja za poštenega, vsi ostali, ki prodajajo trikrat cenejše so pa nategatorji.

zoranv12
Nov uporabnik

Napisal/-a zoranv12 Pe feb 07, 2014 1:58 pm

cc09 je napisal/-a:Tudi v motoroilu ali kjerkoli ni to olje nič kaj dosti dražje. Morda ni ravno 7 evrov, več kot 9 pa sigurno ni.
Sej ne vem točno katerega si ti kupil, ampak karkoli si kupil, stane v trgovini največ 10 evrov, na servisu pa tistih 28, in nihče ti ne garantira, da ni na servisu še slabše in še dlje nekje stalo. To fore o neki ekstra kvaliteti olja na servsih pa res nihče več ne kupuje no. To je samo zato, da lahko potem delo prikažejo cenejše in si misliš, da za 20 evrov dela si ga pa res ne bom sam menjal. Ampak zamenjali ga bi lahko tudi zastojn pa bi imeli lep dobiček, v samem olju je denar.

Evo, še edge, bebec.
http://www.olja.si/castrol/castrol-edge ... -iii-5w-30

In definitivno so nateg vse slovenske spletne in navadne trgovine z olji, pa tudi vse avstrijske in nemške, od amazona naprej, edino petrol in porsche verovškova imajo top shit robo direktno iz edine rafinerije, ki dela dobro olje.

Saj načeloma se strinjam, ampak na Petrolu je 23€ liter, preverjeno :) Sicer pa Porsche ima lepe poceni pakete za starejša vozila na 4 leta, 50% popusta na olje, 50% popusta na delo in včasih do 80% popusta na potrošni material (menjava jermenov, veliki servisi ipd.), tako da se da dokaj zmerno priti skozi...Veliki servis za Polo 1,4 tdi stane 308€ namesto skoraj 800€, servis Olje+oljni filter + delo za 103 €; Kar je daleč pred konkurenco (MB, BMW). In to je dobro izkoristit. Kar pa tudi nekaj pove o dejanski nabavni ceni materiala.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe feb 07, 2014 2:03 pm

zoranv12 je napisal/-a:Sicer pa Porsche ima lepe poceni pakete za starejša vozila na 4 leta, 50% popusta na olje, 50% popusta na delo in včasih do 80% popusta na potrošni material (menjava jermenov, veliki servisi ipd.), tako da se da dokaj zmerno priti skozi...Veliki servis za Polo 1,4 tdi stane 308€ namesto skoraj 800€, servis Olje+oljni filter + delo za 103 €; Kar je daleč pred konkurenco (MB, BMW). In to je dobro izkoristit. Kar pa tudi nekaj pove o dejanski nabavni ceni materiala.

Mal so zamudili, ker je večina folka že ušla iz uradnih servisov k popoldancem. Pa še vedno so vsaj 50% dražji od popoldanca, tako da je vprašanje kaj se splača in kaj ne. Ko je avto izven garancije je itak vseeno, ker kulanca velja samo za VIP osebe, ostala raja se lahko pod nosom obriše.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe feb 07, 2014 2:04 pm

zoranv12 je napisal/-a:

ko se ti lučka prižge, ne boš naročal olja prek spleta, je tako? Sicer pa imam v svojem vedno rezervo zraven. In zakaj je tisto olje tako poceni, se je tudi za vprašat; Odkod izvira, koliko je staro ipd. in koliko je vse skupaj legalno ali nateg!!!! Cene v SLOVENIJI v TRGOVINI so merodajne. Nekomu, ki ga boli k., tako kot mene, je vseeno koliko stane olje na spletu. Pomembno je, koliko stane olje v trgovini/servisu.
Če nimaš za servis, pač ne kupuj premium znamke. Ker ga en moreš vzdrževat očitno. In še nekaj pomembnega: Tega podatka, vseh teh specifikacij--na eni in isti plasteniki ni. Že to je vprašljivo, odkod vse to na isti nalepki, ker 229.31 in 502 00 ne gresta skupaj!!! Ni isti standard; To si tu malo poglej:http://www.motornaolja.com/produkt/castrol-edge-professional-longlife-iii-5w-30/

Na koncu pa še v razmislek: MAGNATEC in EDGE --> oba se imenujeta CASTROL bebec!!! Gre pa za popolnoma drug standard in potrebe mazanja!!! Cena je pa lahko tudi x2 razlike. Edge je za long-life, sicer si pa preberi kaj o oljih.

kera bedasta izjava.
obup da nekdo kaj takega napiše.
če si ti tko smotan pa se pustiš nategovat potem je to ok, in pač tak si.
nevem zakaj bi človek dal za olje 23€ če lahko enako olje dobi za 7€?
pa predn vi nejeverni Tomaži začnete o tem to ni isto olje kdo ve kva je notr,
jst za svojga dajem 6€/litr ima enako olje kot ga imaš ti v octaviji.
pa se vozim s tem oljem že 200.000 km pa motor še vedno dela super.
tko da kle lahko končamo debato o tem kaj je notr kok je staro olje.če bi blo kar kol nekvalitetnega notr avto nebi delal 200.000+ km!! čisto dejstvo

zdaj se je treba samo še vprašat kok se kdo pusti nategnt??
p.s. če je cena ki je v trgovini merodajna se pravi cca 13€/l pa majo mehaniki na olja tut po 40% rabat pa firma še vedno zasluži,kaj ti to pove?
Ni vse res kar napišem

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe feb 07, 2014 2:30 pm

Ja to je res neumno. Jaz nimam nobenga premium avta, prej obratno, pa mi vseeno za 5 litrov 5-30 olja računajo 85 evrov na uradnem servisu, v trgovini je pa 30 evrov. No, so mi računali dokler sem še hodu k njim. To nima veze z premiumom.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 07, 2014 3:41 pm

zoranv12 je napisal/-a:

In kaj si s tem povedal?? Kupil si liter olja na drugem najdražjem mestu (takoj za servisom), se pravi litrsko plastenko, kar je že samo po sebi najdražja možna varianta. Misliš, da je za nekoga, ki redno olje kupuje v sod(čk)ih (recimo popoldanc) ali pa sploh za pooblaščenca cena podobna tej?

Zakaj pa določeni redno in pravilno vzdrževani 2.2 CDI-ji ne zdržijo niti 100 ali pa 200 tisoč kilometrov, vprašaj pri Mercedesu. ;)

zoranv12 je napisal/-a:Če nimaš za servis, pač ne kupuj premium znamke. Ker ga en moreš vzdrževat očitno.

Zakaj bi plačeval trikratno ceno za nekaj, pa nima veze a je premium ali "budget" varianta, če se da dobit ceneje? Ima se, može se?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe feb 07, 2014 4:38 pm

zoranv12 je napisal/-a:

Specifikacija:

ACEA A3/B3, A3/B4, C3
API SN/CF
BMW Longlife 04
Meets Fiat 9.55535-S2
dexos2*
MB-Approval 229.31
Renault RN 0700 / RN 0710
VW 502 00/ 505 00
NO FUCKIN' WAY!!!

KO SE TI LUČKA PRIŽGE??? Kako vzdrževano vozilo pa je to??? Verjetno na uradnem....Ni mi jasno kako lahko se na vozilo med delvanjem prižge lučka....
Vsak teden se vozilo očisti (od zunaj po potrebi znotraj pa sigurno) Ob enem pa še pregleda VSE tekočine v vozilo. Seveda pa je lažje dat 30 eur za komplet pranje ( in potem ob pivo za 5eur jamrat kako je vse drago...). Tist kak je pa kaj drago....hja....
Če ne znaš pač plačaj;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov