Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Re: Redni servis VW

Napisal/-a vojkostar Če mar 31, 2011 5:16 pm

kondor je pr našmu golfu pozabu na posdodo za hladilno tekočino pokrov nazaj pršravfat, skor bi vse izhlapel in mašina ribnla, tko da sam stran, pa itak so vsi okol lublane šalabajzarji

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 31, 2011 5:20 pm

_furby_ je napisal/-a:dvomim da bo vec kot 100 eurou za 1.2 TSI (olje, filter). meni so za corso rekli da me pride 80 eurou, gre pa 4.5 l olja not. ;)

js sm za corso plačeval po 140 evrov..pa 3.5 litra olja gre not
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če mar 31, 2011 5:22 pm

speedfreak je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:dvomim da bo vec kot 100 eurou za 1.2 TSI (olje, filter). meni so za corso rekli da me pride 80 eurou, gre pa 4.5 l olja not. ;)

aja? ne vem no, meni so tko rekli. v papirjih mi je pisalo 4.5 l , tko da ne vem zdej...zmedu si me :mrgreen:
turbo inside

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 31, 2011 5:24 pm

_furby_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

aja? ne vem no, meni so tko rekli. v papirjih mi je pisalo 4.5 l , tko da ne vem zdej...zmedu si me :mrgreen:
3.5 je šlo v mojo, za tvojo ne vem, plačeval sm pa tolk k sm napisu, itak je sam olje 50 e skoraj
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če mar 31, 2011 7:37 pm

Kam v Ljubljano naj zapeljem avto, da mi bo pogledal mehanik, kaj je narobe, zabijanje motorja in rahlo puščanje vode.
Avto je 13 let star , vw.

Mislil sem peljat na Verovškovo, ampak pojma nimam če bo kdo imel 5 minut časa za pregled vozila.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če mar 31, 2011 7:40 pm

tiguan je napisal/-a:Kam v Ljubljano naj zapeljem avto, da mi bo pogledal mehanik, kaj je narobe, zabijanje motorja in rahlo puščanje vode.
Avto je 13 let star , vw.

Mislil sem peljat na Verovškovo, ampak pojma nimam če bo kdo imel 5 minut časa za pregled vozila.

bodo si vzeli čas, ni problem. samo pripravi se na to da je delovna ura cca. 50€. diagnostika pa malo vamo tamo okoli motorja pa bo mimgrede 100€.

bozzicek
Nov uporabnik

Napisal/-a bozzicek Če mar 31, 2011 7:52 pm

Ah Randelj Kočevje, redni servis pri 15.000 Km, za Golfa 1.8 Tsi (siddharta) me je koštal 107 eur, tako da za 1.2 več skoraj ne bi smelo biti...

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če mar 31, 2011 7:58 pm

Jaz ne priporočam porscheja na Bravničarjevi v Ljubljani.
Sem dal menjat v garanciji senzor neprivezanosti na voznikovem sedežu ( serijska napaka).
Dobim avto nazaj in je bila notranjost okol sedeža vsa spraskana - plastika.
Pod sedežem niso niti tepiha naštelali nazaj...se je kar plah vidil med sedežem in pragom...adijo pamet....

Snel film na fertik....

Reklamiram vse skupaj...na koncu me vodja delavnice prepričuje da je to bilo....avto pa je praktično star 4 mesce in nima niti 5.000km....in je res nov

Potem so naročil novo plastiko in vse zamenjali.....
je pa res, da so prijazni, dali so mi nadomestni avto, brezplačno.....akj čmo....imam občutek, da me ne bodo več videli tam...
verjetno bom na 1 servis kar k Debevcu peljal....pa zraven avta bil, ko bo delal, karkoli bo že delal....da vidim....kaj delajo....
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če mar 31, 2011 8:05 pm

WMB je napisal/-a:Jaz ne priporočam porscheja na Bravničarjevi v Ljubljani.
Sem dal menjat v garanciji senzor neprivezanosti na voznikovem sedežu ( serijska napaka).
Dobim avto nazaj in je bila notranjost okol sedeža vsa spraskana - plastika.
Pod sedežem niso niti tepiha naštelali nazaj...se je kar plah vidil med sedežem in pragom...adijo pamet....

Snel film na fertik....

Reklamiram vse skupaj...na koncu me vodja delavnice prepričuje da je to bilo....avto pa je praktično star 4 mesce in nima niti 5.000km....in je res nov

Potem so naročil novo plastiko in vse zamenjali.....
je pa res, da so prijazni, dali so mi nadomestni avto, brezplačno.....akj čmo....imam občutek, da me ne bodo več videli tam...
verjetno bom na 1 servis kar k Debevcu peljal....pa zraven avta bil, ko bo delal, karkoli bo že delal....da vidim....kaj delajo....

Za moje pojme boš ravnal napačno. Glede na to, da praviš, da so ti na koncu vse pošteno poštimali, bi jaz naslednjič zopet peljal k njim...zato, ker si pomoje zdaj, ko te poznajo ne bodo še enkrat privoščili take šlamparije ;)
Pa če se le da vedno oddaj avto istemu človeku na sprejemni, da si te zapomni.

Nimam pa nekih izkušenj z Bravničarjevo, tako da ne morem komentirat.

Jaz vozim na Verovškovo in nimam nekih večjih pripomb. :)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če mar 31, 2011 8:06 pm

speedfreak je napisal/-a:Ker bom zelo kmalu v podobnem položaju kot tristan, bi prosil za seznam serviserjev na štajerskem koncu, ali naj ga peljem kr k Debevcu, kjer sem ga kupil, na a2s sem bil na izrednem servisu in ne morem rečit da niso bili korektni, samo ko sem ga prašal za ceno rednega servisa je začel neki mutit o tem kak je olje drago ipd..po moje mu je blo nerodno ceno povedat :mrgreen:
vem da so iz naših koncev VW in AUDI večinoma vozli k Radanoviču.
Drugače pa ma Strašek tut VW in če ga hvalijo za Renault, bi mogoče tut za VW lahko bil ok? Kaj pa ROSO pride v poštev za tebe al ne velja štempl od škoda servisa?
LP Rok

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 31, 2011 8:25 pm

OFF:
Kot vedno...se najde en š*** ki pametuje o stvareh, ki jih v življenju še ni vidu.

@devilkin:
Dezinfektor se ne uporablja zato, da iz klime ne bi smrdelo...Klimo pa če uporabljaš ali ne....kabinski filter se vserje v vsakem primeru, saj je nameščen na na dovodu svežega zraka v kabino pred ventilatorjem. Tako, da pravilna ali nepravilna uporaba klime tle nima veze.....Aja, ti si to kot znalec in uporabnik vozila ki ima klimo že tak al tak vedel... :roll:

ON:
Kar se tiče teh pooblaščenih VAG servisov je tak, da je kolega do predlani vozil Golfa 5 na pooblaščen servis, kjer so mu za redno menjavo olja (cca. 4 litre)+ filtra olja + neke koščke potrošnega materiala (čep karterja + tesnilo - ki pa nikoli nista bila menjana) + reset servisnega indikatorja + štempl v servisno knjigo zaračunali okoli 150€.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 31, 2011 9:00 pm

Za 5ko 1.9 TDI mislim da se je osnovni servis pri Slaku gibal okrog 120€, če ni bilo kdaj tudi manj. Majo ti 1.2 TSI kako posebno (beri: drago) olje predpisano al je klasika? Če ni nič posebnega, potem je pomoje 120€ čisti maksimum. Sem pa srečen, da mi ni treba več hodit na pooblaščenega, skoraj polovični stroški servisa, mehaniku bolj zaupam, zraven sem, ko dela servis, pa še podebatiram kaj z njim. No pa ne sprašuje če mam željo menjat praktično nove zavorne ploščice (30k km) in ne pošlje čez eno leto opomina za račun, ki je bil plačan z gotovino... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe apr 01, 2011 8:11 am

Pri VAG-u, če se le da, avto pelji nekam ven iz LJ. Sem že večkrat opisal slabe izkušnje tako pri Kondorju kot pri Porscheju. Nazadnje sem tudi sam servisiral pri popoldancu in mi je žal, da ga nisem že takoj po izteku garancije, ki je bila takrat le 1 leto. Na pooblaščencu sem vztrajal 3 leta pa še to samo zarad mobilne garancije, ki mi je pa roko na srce parkrat prišla prav, ko me je avto na cesti pustil. Če bi imel še enkrat karkoli iz VAG koncerna, bi servisiral izven LJ, čeprav bi si s tem naredil dodatna pota in potrato časa. :|

Edini pooblaščen servis v LJ od vseh možnih znamk, ki je kolikor toliko vreden zaupanja glede na lastne izkušnje ter tudi pozitivne izkušnje drugih, je bivša Gama v BTC-ju, sedaj AC-Cosmos BTC (Mazda), ostalo je tako-tako ali pa pod vsako kritiko!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 01, 2011 8:35 am

zopet cel kup "pametnjakovičev" (čat izjemam).....

bom samo primer dal za moj avto(59.000km imam - servis čez cca 14 dni :arrow: stalo bo pa:(vse kupljeno na pooblaščencu cca 20% popusta)

- 5 litr olja (castrol 5-30 LL za DPF filtre) 80 eur
- filter olja ...........................................7 eur
- filter kabine (sicer menjam sam doma)...19 eur
- filter nafte ........................................22 eur
---------------------------------------------------------------------
128 eur
+ cca delo (1 ura) 45 eur
--------------------------------------------------------------------------
in je to cca slabih 180 eur

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe apr 01, 2011 9:11 am

Sicer sem Tristanu že na ZS odgovoru, ampak bom še tukaj z vami delil svoje izkušnje :) Torej avto golf V, 1.6 bencinar, letnik 07. Prvi servis pri slaku je bil 90€ (menjava olja aral 10W40, oljni filter+nekaj malenkosti), drugi servis z servisnim pregledom vozila (delo in material enak kot prvi servis) 130€, tretji servis 75€ (delo in material spet enak, na olje dobil 40% popust). Tako da jst imam z uradnim servisom samo dobre izkušnje in se mi ga ne splača vozit k kakšnemu popoldancu.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe apr 01, 2011 9:22 am

devilkin je napisal/-a:Le zakaj je potrebno pri 1 leto starem avtu potrebno klimo dezinficirat in filter klime menjavat? imaš preveč denarja? Ali kaj ne dela tako kot bi moralo?
IMHO povsem nepotrebno.

Zate sem pa malo v dvomih če sploh veš kaj je filter klime? To je enako kot kabinski filter in stane tam okoli 15€. Ja sej vem, res drago :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 01, 2011 10:51 am

sašo5 je napisal/-a:zopet cel kup "pametnjakovičev" (čat izjemam).....

bom samo primer dal za moj avto(59.000km imam - servis čez cca 14 dni :arrow: stalo bo pa:(vse kupljeno na pooblaščencu cca 20% popusta)

- 5 litr olja (castrol 5-30 LL za DPF filtre) 80 eur
- filter olja ...........................................7 eur
- filter kabine (sicer menjam sam doma)...19 eur
- filter nafte ........................................22 eur
---------------------------------------------------------------------
128 eur
+ cca delo (1 ura) 45 eur
--------------------------------------------------------------------------
in je to cca slabih 180 eur

Heh...jbg...ti maš tam popust...kolega, ki je pri istem kupu ganc novga G5...pa redno tam servisiral....je bil kr redna stranka.....pa ni dubu nit 1% popusta....nikoli...Zdej pa servisira tak nekje...in ga stane cca. 100e manj.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe apr 01, 2011 10:55 am

Zlatarske cene olja!

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe apr 01, 2011 1:54 pm

tristan01 je napisal/-a:
devilkin je napisal/-a:Le zakaj je potrebno pri 1 leto starem avtu potrebno klimo dezinficirat in filter klime menjavat? imaš preveč denarja? Ali kaj ne dela tako kot bi moralo?
IMHO povsem nepotrebno.

Po mojih izkušnjah stane filter klime cca 10, morda 15 EUR in k temu dodaš še cca 20 EUR za razkužilo sistema ventilacije. In je to to. Glede na to da sem pred leti prebolel hujšo obliko bronhitisa se mi zdi za lastno zdravje in dobro počutje 35 EUR na leto povsem sprejemljiv stroške. Če pa se nekateri vozite z neočiščeno klimo iz katere smrdi po plesni in postani vodi, pa je to vaš problem. Vsekakor pa to ni dobro ne za počutje, kaj šele za zdravje potnikov v vozilu.

BTW še vprašanje za AndrejD, od kod ti podatek da papirnat filter skupaj z menjavo stane toliko???

LP Tristan01

Filter klime ni papirnat... http://www.herkules.si/index.php?categoryID=222 tu si jih lahko pogledaš in boš videl kaj je filter klime. Ker kot vidim po nekaterih postih, eni sploh ne veste kaj je to in zakaj se uporablja. Bi se upal stavit da sploh ne veste da ima to vsaka avtoklima...

5-20€ stane filter za kabino in ne filter klime.
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 01, 2011 2:35 pm

dobro si vedel, da uporabniki mislija na FILTER KABINE in ne na tega, ki si ga ti linkal; tale ob pravilni uporabi klime sploh nima intervala menjave....se pa strinjam, da klimo treba znat uporabljat....
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov