Zgleda, da avto praznuje predčasni Božič

LeQuack je napisal/-a:Zdaj sem dobil informacijo s testerja, po njihovih informacijah naj bi bila napaka v katalizatorju, pravijo da so ga vizualno pregledali in naj bi bilo poškodovano satovje in pretok zraka naj bi bil omejen, čeprav kot sem povedal že prej, avto sam deluje brez težav, nobene izgube moči ni opaziti.. Potem so mi dali še informativni izračun popravila - okoli 1300€![]()
Tako da sedaj grem samo po avto, ker tale cena je že četrt cene celotnega avtomobila. Poleg tega je avto pred enim tednom šel normalno skozi tehničnega in merjenje plinov, tako da bi dal ta denar v bistvu samo zato, da se lučka ugasne.![]()
Kakšne ideje kaj naresti?
LeQuack je napisal/-a:Zdaj sem dobil informacijo s testerja, po njihovih informacijah naj bi bila napaka v katalizatorju, pravijo da so ga vizualno pregledali in naj bi bilo poškodovano satovje in pretok zraka naj bi bil omejen, čeprav kot sem povedal že prej, avto sam deluje brez težav, nobene izgube moči ni opaziti.. Potem so mi dali še informativni izračun popravila - okoli 1300€![]()
Tako da sedaj grem samo po avto, ker tale cena je že četrt cene celotnega avtomobila. Poleg tega je avto pred enim tednom šel normalno skozi tehničnega in merjenje plinov, tako da bi dal ta denar v bistvu samo zato, da se lučka ugasne.![]()
sdkcus76 je napisal/-a:poglej na oscaro.com in mister-auto.com za šifro katalizatorja...
Kakor vidim je na voljo od AS in MTS...
peroRS je napisal/-a:LeQuack je napisal/-a:Zdaj sem dobil informacijo s testerja, po njihovih informacijah naj bi bila napaka v katalizatorju, pravijo da so ga vizualno pregledali in naj bi bilo poškodovano satovje in pretok zraka naj bi bil omejen, čeprav kot sem povedal že prej, avto sam deluje brez težav, nobene izgube moči ni opaziti.. Potem so mi dali še informativni izračun popravila - okoli 1300€![]()
Da ne bi kje res šel kaj menjat![]()
Imam podoben primer na Fabii 1.4 16V 74kW. Vsake toliko se prižge ta lučka (in potem sama ugasne) in to se dogaja, odkar jo vozi novi lastnik (ca. 2 leti), kar je verjetno posledica zelo kratkih relacij (2-3km) in počasne vožnje. Je pa šel mesec nazaj čisto normalno čez meritve plinov na tehničnem (takrat lučka ni gorela).
Na servisu seveda takoj rečejo, da je treba menjat lambda sondo, ki pa stane slabih 300€![]()
Rešitev: avto dobro preterat, na servisu pa naj ti samo s testerjem ugasnejo lučko in bo mir za en čas. Ob ponovnem prižigu pa ponovi vajo, predvsem tisto prvo![]()
LinuxFuter je napisal/-a:Pa si ti ziher da je katalizator za tvoj avto zaradi avtomatskega menjalnika dejansko drugačen kot pa tisti za ročnega?