Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: VW Polo 1.4 lučka za izpuh (motor) ter lambda sonda

Napisal/-a tiguan Če jul 07, 2011 12:52 pm

...in meni se je spet ugasnila :lol:
Zgleda, da avto praznuje predčasni Božič :lol:
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 07, 2011 1:18 pm

LeQuack je napisal/-a:Zdaj sem dobil informacijo s testerja, po njihovih informacijah naj bi bila napaka v katalizatorju, pravijo da so ga vizualno pregledali in naj bi bilo poškodovano satovje in pretok zraka naj bi bil omejen, čeprav kot sem povedal že prej, avto sam deluje brez težav, nobene izgube moči ni opaziti.. Potem so mi dali še informativni izračun popravila - okoli 1300€ :shock:

Tako da sedaj grem samo po avto, ker tale cena je že četrt cene celotnega avtomobila. Poleg tega je avto pred enim tednom šel normalno skozi tehničnega in merjenje plinov, tako da bi dal ta denar v bistvu samo zato, da se lučka ugasne. :)
Kakšne ideje kaj naresti?

Še ta udarec, in sicer za točno ta model Polota nimata ne Walker ne Bosal nadomestnih katalizatorjev, ker je avtomatski menjalnik. So modeli samo za ročni menjalnik. :?

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Če jul 07, 2011 4:40 pm

poglej na oscaro.com in mister-auto.com za šifro katalizatorja...
Kakor vidim je na voljo od AS in MTS...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jul 07, 2011 5:40 pm

LeQuack je napisal/-a:Zdaj sem dobil informacijo s testerja, po njihovih informacijah naj bi bila napaka v katalizatorju, pravijo da so ga vizualno pregledali in naj bi bilo poškodovano satovje in pretok zraka naj bi bil omejen, čeprav kot sem povedal že prej, avto sam deluje brez težav, nobene izgube moči ni opaziti.. Potem so mi dali še informativni izračun popravila - okoli 1300€ :shock:

Tako da sedaj grem samo po avto, ker tale cena je že četrt cene celotnega avtomobila. Poleg tega je avto pred enim tednom šel normalno skozi tehničnega in merjenje plinov, tako da bi dal ta denar v bistvu samo zato, da se lučka ugasne. :)

Da ne bi kje res šel kaj menjat :roll:

Imam podoben primer na Fabii 1.4 16V 74kW. Vsake toliko se prižge ta lučka (in potem sama ugasne) in to se dogaja, odkar jo vozi novi lastnik (ca. 2 leti), kar je verjetno posledica zelo kratkih relacij (2-3km) in počasne vožnje. Je pa šel mesec nazaj čisto normalno čez meritve plinov na tehničnem (takrat lučka ni gorela).
Na servisu seveda takoj rečejo, da je treba menjat lambda sondo, ki pa stane slabih 300€ :roll:
Rešitev: avto dobro preterat, na servisu pa naj ti samo s testerjem ugasnejo lučko in bo mir za en čas. Ob ponovnem prižigu pa ponovi vajo, predvsem tisto prvo :D :twisted:

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 07, 2011 6:15 pm

sdkcus76 je napisal/-a:poglej na oscaro.com in mister-auto.com za šifro katalizatorja...
Kakor vidim je na voljo od AS in MTS...

Hvala za nasvet, sem preletel oba proizvajalca, pa žal ni sreče, pri AS samo za ročni menjalnik, pri MTS pa sploh ne za ta letnik in motor.
Pri AS imajo za moj model in motor tole, ampak žal ni za avtomatik, samo ročni (klik za povečavo):
Slika

Pri Bosal spet samo za ročni menjalnik:
Slika

Prav tako Walker samo ročni menjalnik:
Slika

peroRS je napisal/-a:

Da ne bi kje res šel kaj menjat :roll:

Imam podoben primer na Fabii 1.4 16V 74kW. Vsake toliko se prižge ta lučka (in potem sama ugasne) in to se dogaja, odkar jo vozi novi lastnik (ca. 2 leti), kar je verjetno posledica zelo kratkih relacij (2-3km) in počasne vožnje. Je pa šel mesec nazaj čisto normalno čez meritve plinov na tehničnem (takrat lučka ni gorela).
Na servisu seveda takoj rečejo, da je treba menjat lambda sondo, ki pa stane slabih 300€ :roll:
Rešitev: avto dobro preterat, na servisu pa naj ti samo s testerjem ugasnejo lučko in bo mir za en čas. Ob ponovnem prižigu pa ponovi vajo, predvsem tisto prvo :D :twisted:

Ja saj kmalu dobim tudi svoj tester v roke, tako da bom lahko tudi sam resetiral, poleg tega pa tudi malo bolj natančno izmeril delovanje katalizatorja ter sond, tudi med vožnjo. Na hitro itak ne bom šel nič menjat, original pa samo če ima opeka na glavo pade. :-P

Še rezultati današnje diagnoze, torej kaj je vrnil tester (klik za večje slike).

Nnapaka, ki jo vrne tester VAS 5051B :
Slika

Slika

Tole pa naj bile stvari, ki jih bi bilo treba zamenjat, cene so za original VW:
Slika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Če jul 07, 2011 9:03 pm

Pa si ti ziher da je katalizator za tvoj avto zaradi avtomatskega menjalnika dejansko drugačen kot pa tisti za ročnega?

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Če jul 07, 2011 9:06 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Pa si ti ziher da je katalizator za tvoj avto zaradi avtomatskega menjalnika dejansko drugačen kot pa tisti za ročnega?

Ja očitno je, ker potem ne bi pri vseh teh aftermarket pisal zraven manual only, pa tudi VW šifra se razlikuje (avtomatski je 6Q0 254 502 TX, ročni pa 6Q0 254 501 MX ali pa 6Q0 254 501 BX).

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jul 07, 2011 10:15 pm

Tale lučka zna bit problem, če ti sveti neprestano in se boš vozil naprej ne boš vedel, da se pojavlja novi problem, zato le odpravi to težavo. Jaz se bom vozil dalje, mi mehaniki pravijo, da se samo vozi, ker itak nimam nikol kakšnega vrednega avta, no ta trenutni le ni j**c brez dna, ima vse tisto, kar se spodobi za ta čas (klima, abs, varnost, udobje, varčnost, moč...)
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Pe jul 08, 2011 10:08 am

Kaj pa tisti, ki naj bi obnavljali katalizatorje na Vrhniki, ima kdo kaj informacij?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe jul 08, 2011 4:12 pm

Jaz bil na testerju napaka EGR ventil, lučka tisti čas ni svetla.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack So jul 09, 2011 9:28 pm

Sem dodal še video (pri različnih obratih, tam do 4500), če lahko kdo iz zvoka razbere, če je kaj narobe s katalizatorjem.
http://www.youtube.com/watch?v=WNYjKHI92xk

Meni se sicer ne sliši, kot da bi bila sama notranjost katalizatorja poškodovana.

Uporabniški avatar
Aly™
Nov uporabnik

Napisal/-a Aly™ Pe jul 22, 2011 9:04 am

Zdravo :)

No, da ne odpiram nove teme.. Problem je seveda z lambda sondo, a ne vem s katero. Ker nimam potenciometra me zanima če bi bil kdo iz Lj ali okolice pripravljen da mi pomaga in pomeri katera je fuč da nebi menjal napačne. Gre za Seat Cordobo 2002 1.4 44kW/60KM.

Lp, Aly

P.S. Prinesem pivo :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], lugr78, MercedesV in 11 gostov