RENAULTx je napisal/-a:Lahko ga je prinesti do prve vtičnice ko sem v bližini stanovanja,kaj pa ko sem na morju ali kje na kampiranju? Kako bi pa v TEM primeru polnil ,če bi se takole zgodilo da bi se izpraznil? NE BI GA MOGEL NAPOLNITI,klicati bi mogel koga,ČE bi ta seveda hotel,kakršni so smotani danes ljudje! Eto vidiš!
zlica22 je napisal/-a: Odklopi akumulator. Odviješ dve klemi, priklopiš polnilec, napolniš, priklopiš nazaj. LP
Pa še to: Nekako naj bi se ga polnilo s tokom desetino kapacitete, čas polnjenja je 14 ur. (50 ah pomeni, da mora bit polnilni tok 5 A). Če je manjši tok, se čas polnjenja primerno podaljša, če je večji pa skraja. Ampak pri večjem se elektrolit(kislina) Lahko segreja nad 55 °C, kar tudi vodi do uničenja.
lisko je napisal/-a:Ali si kupil rabljen avto in je po dveh mescih začel aku pešat? Ali pa je aku star 5 let in bi ga rad rešil?
CITAT O TEM KAR VEMO je napisal/-a:Pred polnjenjem je treba pogledati, če je v akumulatorju dovolj elektrolita. Dovolj ga je, ko so plošče cele potopljene v elektrolitu. Torej, da je gladina kakih 3 do 5 mm nad ploščami. Če ni, se dolije destilirano vodo. VENDAR NE PREVEČ. Do 5 mm nad ploščami.
LukL je napisal/-a:da nebi res kaj obračal + in - čepkapoglej pod nalepko če so kaki čepi, drugače če jih ni, se ne doliva...
lisjak je napisal/-a:So so čepkiPa ne pod nalepko ampak pod plastiko na kateri je nalepka. Od strani kjer se vidi luknja zabiješ izvijač in na silo odtrgaš plastiko dol. Spodaj so čepki....Ampak to je delo za servis
odgovor je napisal/-a:ta Aku kot ga imaš sem ga jaz imel 2 leti,drugače pa ima avto alternator ki polni akumulator, sedaj če delaš usaj 10km na dan pa če nimaš nekega hudega porabnika ( neonke, akustika...) bi bilo to dovolj. ta aku kot ga imaš pa pusti primeru z vodo. ker avto imaš? si pomeril akumulator kolikošno napetost ima ko je avto ugasnjen in koliko ko je prižgan?
RENAULTx je napisal/-a:Lahko ga je prinesti do prve vtičnice ko sem v bližini stanovanja,kaj pa ko sem na morju ali kje na kampiranju? Kako bi pa v TEM primeru polnil ,če bi se takole zgodilo da bi se izpraznil? NE BI GA MOGEL NAPOLNITI,klicati bi mogel koga,ČE bi ta seveda hotel,kakršni so smotani danes
Symon je napisal/-a:RENAULTx je napisal/-a:Lahko ga je prinesti do prve vtičnice ko sem v bližini stanovanja,kaj pa ko sem na morju ali kje na kampiranju? Kako bi pa v TEM primeru polnil ,če bi se takole zgodilo da bi se izpraznil? NE BI GA MOGEL NAPOLNITI,klicati bi mogel koga,ČE bi ta seveda hotel,kakršni so smotani danes
Zdaj pa nehaj komplicirati! Zrihtaj alternator, če ne fila akumulator, kupi nov akumulator, če je ta zjeban pa ne kompliciraj s filanjem. Da se ti pogosto sprazni ni normalno torej eno ali drugo ne štima. In pol nobeno filanje ne bo rešilo težave. Ni normalno, da bi rabil filati nov akumulator, če ga boš enkrat kupil. Ampak, če hočeš pa čaraj s filanjem samo potem ne jamrat, da si na kampiranju ostal s praznim akumulatorjem.
Še odgovor na filanje: Jaz imam en star polnilec in ga priklopim za cel dan pa je mir. To sem, ko sem imel nov akumulator pa se je pri parkiranem avtu čez zimo spraznil. Potem je bilo OK.
Akumulator je stvar ki jo kupiš, namontiraš in imaš nekaj let mir. Pika.
mropc je napisal/-a:Symon : ja če imaš original stvari v avtu zdrži brez polnilca. v mojem primeru zelo teško.zto u nasledni priliki kupim polnilec( jah muska porab še pa še štroma, pa ne govorim o 100 ali 200w izhodne moči ampak skupno okoli 4kw plus) .
mropc je napisal/-a:jah z alternatorčkm k fila 60a bolj teško dofilavaš take porabnike
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov