Nasveti in napotki ter povpraševanja...

AndrejD
Stalni uporabnik

Re: Tresenje koles: slabo centriranje ali deformirana guma

Napisal/-a AndrejD Sr avg 17, 2011 9:16 pm

Tudi sam sem imel nekaj časa nazaj probleme z tresenjem. Pri cca 100km/h se je volan tresel tako da sem ga lahko premikal 2 cm levo in desno. Občutek pa kot da volan ni povezan s kolesi. Neprijeten občutek... Vulkanizerji so veselo centrirali in na kolo davali tudi po 120g. Ker še vedno ni blo dobro so rekli da so verjetno felne zvite. Ker sem imel vsega dovolj sem šel do mojstra, ki se ukvarja z ravnanjem platišč. Tam mi je vsa platišča stestiral in ugotovil da je samo eno malenkost zvito in še ni potrebno popravila, vendar sem se vseeno odločil za popravilo. Ostala 3 so bila popolnoma brezhibna samo napačno scentrirana. Ta mojster mi je tudi uravnotežil vsa platišča z gumami. Tam kjer so mi drugi vulkanizerji davali po 120g gor je on dal 15g. Poleg tega sem zvedel miljon informacij o gumah in felnah. Na koncu mu lahko samo rečem kapo dol. Avto gre kot v pravljici o tresenju ni ne duha ne sluha.

Tako da ti priporočam da greš do kakšnega mojstra, ki ve kako se stvari streže. Ostalih 90% kvazi vulkanizerjev pa lepo odjebi.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov