Nasveti in napotki ter povpraševanja...

grandC
Nov uporabnik

Re: naredil sem veliko neumnost

Napisal/-a grandC Ne sep 25, 2011 10:56 pm

Še en mali nasvet: ob pregrevanju (bodisi avta ali tovornjaka) pomaga, če vklopimo gretje na najvišjo stopnjo (če je klima se nastavi najvišjo temperaturo) in ventilatorje na full. Pri avtu se hitro pozna, pri tovornjaku bi se najbrž pozneje. Vsekakor pa pomaga pri zniževanju temperature vode v sistemu.
In kot so omenjali že pred mano: motorja s povišano delovno temperaturo se ne ugaša, dokkler se ne shladi nazaj na normalno delovno temperaturo. Razen, če ti vodo zmeče ven.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Po sep 26, 2011 1:31 pm

grandC je napisal/-a:Še en mali nasvet: ob pregrevanju (bodisi avta ali tovornjaka) pomaga, če vklopimo gretje na najvišjo stopnjo (če je klima se nastavi najvišjo temperaturo) in ventilatorje na full. Pri avtu se hitro pozna, pri tovornjaku bi se najbrž pozneje. Vsekakor pa pomaga pri zniževanju temperature vode v sistemu.
In kot so omenjali že pred mano: motorja s povišano delovno temperaturo se ne ugaša, dokkler se ne shladi nazaj na normalno delovno temperaturo. Razen, če ti vodo zmeče ven.

Ja to je tudi en dober nasvet,ki pa pride bolj upoštev pri vozilih,ki imajo manjšo količino tekočine v hladilnem sistemu.

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Sr sep 28, 2011 7:22 pm

pri ivecotu je treba obvezno vsaj na 4 leta oprat hladilnik, in o od zadnje strani proti naprej. če slučajno voziš v prašnem okolju, pa še prej. Z čistim hladilnikom in hladilno tekočino(ne vodo), ti ne bo noben kamion zakuhal, pa če maš 150 kilometrov klanca in 60 ton skupne.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov