ales66 je napisal/-a:alesek86 je napisal/-a:ales66 je napisal/-a:Pa še eno zadevo sem opazil. Zadnja vrata imajo električno ključavnico, ki se, ko motor teče, ne sprosti dokler ne odpreš voznikov vrat. Npr odložiš sopotnika, ki želi odpreti prtljažnik, pa ga ne more dokler ne odpreš voznikovih vrat. Očitno neka varnostna funkcija.
Ta zadeva se uporablja zato, da ti npr na križišču, ko stojiš pred semaforjem, nek mimoidoči ne more odpreti prtljažnih vrat in kaj vzeti ven. Se pa ključavnica deaktivira ob odprtju katerikolih vrat, ne samo voznikovih.
Lp
Mislim, da tole pri meni ne dela. Večkrat se mi je že zgodilo, da sopotniki po izstopu iz prižganega avta niso mogli odpreti prtljažnika, ko sem sam izstopil in šel do vrat sem jih pa normalno odprl. Po tem sklepam, da se ključavnica sprosti šele, ko se odprejo voznikova vrata. Je pa možno, da se zadeva razlikuje po letnikih. Jaz npr nimam samodejnega zaklepanja, ko speljem.
Ja, možno, da pri tebi ne dela. Pri meni dela, zato sem hotel to tudi pojasniti.