Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
alesek86
Novinec

Kraj: Sevnica

Re: Peugeot 307 1.6 16V

Napisal/-a alesek86 Ne okt 30, 2011 8:37 am

ales66 je napisal/-a:
alesek86 je napisal/-a:
ales66 je napisal/-a:Pa še eno zadevo sem opazil. Zadnja vrata imajo električno ključavnico, ki se, ko motor teče, ne sprosti dokler ne odpreš voznikov vrat. Npr odložiš sopotnika, ki želi odpreti prtljažnik, pa ga ne more dokler ne odpreš voznikovih vrat. Očitno neka varnostna funkcija.

Ta zadeva se uporablja zato, da ti npr na križišču, ko stojiš pred semaforjem, nek mimoidoči ne more odpreti prtljažnih vrat in kaj vzeti ven. Se pa ključavnica deaktivira ob odprtju katerikolih vrat, ne samo voznikovih.

Lp

Mislim, da tole pri meni ne dela. Večkrat se mi je že zgodilo, da sopotniki po izstopu iz prižganega avta niso mogli odpreti prtljažnika, ko sem sam izstopil in šel do vrat sem jih pa normalno odprl. Po tem sklepam, da se ključavnica sprosti šele, ko se odprejo voznikova vrata. Je pa možno, da se zadeva razlikuje po letnikih. Jaz npr nimam samodejnega zaklepanja, ko speljem.

Ja, možno, da pri tebi ne dela. Pri meni dela, zato sem hotel to tudi pojasniti.
Lep pozdrav,

Aleš

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne okt 30, 2011 10:43 pm

Evo danes sem še levčka mal po avtocesti gonil :D , treba sprobat kolk gre.....190 gre več ga pa ne spraviš :)
za poseldico je bilo, da je povprečje iz 6,8 naraslo na 7,1 ;) , potem sem šel pa tankat in evo rezultati, po prevoženih 568,3km sem dotočil 40,24l bencina. To pride 7,081 litra/100km.
Računalnik me zelo preseneča, kaže v nulo točno......do zdaj sem imel izkušnje z dvemi avti, pri obeh je lagalo za približno 0,6l. Pri enem navzgor, pri drugem navzdol. Vsaka čast, da je tako točen.
Potem, ko sem šel pa domov z bencinske sem pa vozil čist lepo umirjeno v toku s prometom in hitrost ne večja kot 80 in je prišlo povprečje 5,6. Zdaj vidim, da z normalno vožnjo bo šlo mal čez 6 litrov. Avtoceste drugače tako ne uporabljam, drajsanja po mestu tudi nimam, relacijsko po teh naših kozjanskih hribčkih bo pa vrjetno dobrih 6 litrov dovolj.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr nov 09, 2011 6:26 pm

Mogoče za koga zanimiv podatek; prvi servis sem dal skoz: motorno olje, oljni filter, zračni filter, kabinski filter, tesnilo čepa, olje menjalnik, zavorno olje, svečke, delo = 175 eur
Porabo imam pa sedaj 6,6. Z avtom za enkrat super zadovoln, pa ta dvoconska klima se mi dopade, zlo uporabna reč za mene, ko me rado v noge zebe; naštimam da piha pod noge, levo stran dam zjutraj na 25 stopinj desno pa na 22, da potem desna stran v bistvu hladi, da ni vroče v glavo in zgornji del telesa. Če je na obeh straneh 25 je vroče v telo, v noge me pa še glih tak zebe, na starem sem to reševal tako da sem malo desno šipo odprel. Fajn zadevšna tole.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Če nov 10, 2011 7:56 am

mišek je napisal/-a:Evo danes sem še levčka mal po avtocesti gonil :D , treba sprobat kolk gre.....190 gre več ga pa ne spraviš :)

Saj novejši 308 1.6 (120konjev) tut ne gre več kot 190kmh zgleda, da imajo blokado ali nekaj takega.
Alfa romeo 147

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če nov 10, 2011 9:03 pm

he, ka pa vem, mogoč pa res, je mal čudno gre cesta mal dol, cager pa kot zabetoniran, ne gre naprej.
clijič je šel po ravnem 180 al pa malo manj, dol po bregu je pa 190 letel. Ta pa ravno ali pa malo dol skoz isto.....bilo je pa ponoči, bi mogel še kdaj podnevi sprobat, ko se bolje vidi, ponoč je kar kriza s tako brzino. Podnevi je pa gužva pa še mim grede te kje provida vjaga.....eh sej nima veze, kolk gre, dost je, itak ne smeš. Pa še žejn je potem, nima smisla.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov