Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Re: Menjava zavornih oblog in cilindrov

Napisal/-a vinny Po jun 04, 2012 2:44 pm

Da ne bom odpiral nove teme bom kar tu vprašal imam problem pri Renault Laguni let. 99 in sicer včeraj sem opazil ko stisnem zavore se sliši zrak. Danes sem avto peljal na servis in so rekli da je zrak prišel notri vendar to ni nič takega da bi ogrožalo vožnjo in če bi bilo slabše naj avto pripeljem nazaj in mi bojo zamenjali boben če se ne motim in bi me prišlo skoraj polovico kolikor je vreden avto. To se mi zdaj ne splača menjati. Je možno da med vožnjo zaradi tega odpovejo zavore ali kaj drugega?
Hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po jun 04, 2012 8:52 pm

Pozdravljeni

Pravilno so vam svetovali, to lahko piha 5 minut ali pa 10 let...........................nihče ne more točno definirati koliko časa bo poteklo da bo ojačevalec zavor odpovedal.
Glede na to, da veste, da obstaja možnost odpoved delovanja ojačevalca .............................. držite med vožnjo 1x večjo varnostno razdaljo. Zavore sicer delujejo, vendar je potrebno močno stisniti........................to slednje pa vas lahko preseneti, če ni varnostne razdalje, bo zmanjkalo časa. Lahko pa preverite po odpadih ali netu...................se najde kaj rabljenega in delojočega.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Ne jan 06, 2013 5:32 pm

Zdravo

Po pol leta sem preventivo pregledal sprednje zavore (Clio 2) in opazil da so se mi čistilni kanali na pločšicah zapolnili.

Kako pogosto priporočate pregled in po potrebi čiščenje čistilnih kanalov na zavornih ploščicah ?

Hvala za odgovor.

Lp.

Darko
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov