Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Re: VW golf IV 1.4 16v lucka za olje??

Napisal/-a mITJA122 Sr dec 07, 2011 9:02 pm

Jaz sem nad 1.4 16V motorjem od golfa 4 dobesedno obupal in res dobesedno.
Mnogo neprespanih noči... :roll: oops :huh: Mnogo "prelitega olja". Mnogo zapravljenih eur.

Dokler ga nisem prodal.....potem sem znova zaživel.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 07, 2011 9:16 pm

tiguan je napisal/-a:
habiii je napisal/-a:
tiguan je napisal/-a:A takole vam dela zjutraj:
http://www.youtube.com/watch?v=PYIZnTdmB84

Moj ima tud porabo olja, ampak samo 4l/15000km, kar je malo za ta motor.

Uff ta ibiza je pa res u...prot tej ibizi nc ne ropota

Naj roopota, je pregledal mehanik pa rekel, da je motor vredu.

Pa saj tako porabo ni imel niti zmatran Yugo, ki ga je pol požru, pol ga je pa skoz tesnila steklo, umes je pa mogoče kaj bencina prišlo, da ni preveč trokiral. :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr dec 07, 2011 9:32 pm

Ampak, ali veš, kako jaz vozim, kot penzionar, na AC 120km/h, na regionalni 70-80km/h, v naselju pa 55km/h, skoraj nikoli ne nad 60km/h, če ga bi pa malo bolj teral pa bi bila poraba olja precej višja, sedaj ga mi pokur še več, kot samo 4 l/15000km, manjka mi ga okoli 0.7-0.8 dcl, prevozil 2000km. Moram mal brata vprašat, če bo kej ole menal pr traktorju pa bom kr tizga ulival not, al pa od kakšnega avta...sej itak vse požre skoz avspuh pa smrdi ko pra*ica.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 07, 2011 9:51 pm

Če gre Šwaba že na olje ulivej not kar ti pride pod roke, in bo šwaba klepal naprej.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Če dec 08, 2011 5:33 pm

No tole je men delal golf.... :?

Med vožnjo je vsake toliko časa javil tole;

http://www.youtube.com/watch?v=75vnr55o ... re=related

Zvok motorja je pa bil takšen;

http://www.youtube.com/watch?v=vM0cEBvF ... re=related

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če dec 08, 2011 6:06 pm

Tale zvok motorja na zgornjem posnetku je čist vredu, ni nič narobe.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Če dec 08, 2011 6:10 pm

tiguan je napisal/-a:Tale zvok motorja na zgornjem posnetku je čist vredu, ni nič narobe.

Avto je bencinar, da nebo pomote.

Prilagam še en posnetek:

http://www.youtube.com/watch?v=JuN5vbJX ... re=related

To za moje pojme ni normalen zvok bencinarja! Sliši se kot kak star dizl....

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe dec 09, 2011 6:34 pm

Dročniki se slišijo, menjava je tam 150 evrov, če bi pa kakšne ojnične slišal pa nebi niti 100km prevozil, če je zariban kak bat pa je tak nadležen zvok, da niti malo ni podoben dizlu, pri meni je bilo kar nekaj mašin že zelo slabih, a sem avto prodal naprej, kot z okvaro ali brez.
Edino pri swiftu mi je bat zaribal pa je potem sam po 3 lanfalo, pa kadilo plavo, pri fiesti ista zgodba, pri golf 2 počlo tesnilo glave, obročki, vse za obnovit, šel naprej z okvaro, an polotu problem emnjalnik, na accentu problem obročki, ......v glavnem zmeraj je z enim težava, ta ibiza je še večji poden, ampak kur* jo gleda, jo tle k ni policajev sam šponam....imam za vsak slučaj nekaj cifr avtovlek 24ur/dan 365 dni. Sem jo danes šponal v en klanec s 5000 obrati pa je sam zatrokirala ene parkrat in gas naprej z manjšo hitrostjo.
Ni nobene panike, dolivaš olje in voziš ne glede na zvok motorja. Če bi me pamet srečala, bi že v štartu nekak stisnil pa kupil nekaj v starosti 5 let, pa do danes bi bil avto star 12-13 let, na začetku nakupa en zelo velik servis vsega, vmes redne servise....
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če dec 15, 2011 10:49 pm

pri 1.4 16v je pozimi znal zmrzniti odušek za olje.... Avto je zaribal.
Lahko je bil enkrat že na meji. Preverite pritisk olja, oljno sito.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

rockafela
Nov uporabnik

Golf IV 1.4 - okvara motorja - zaribal

Napisal/-a rockafela Če dec 13, 2012 12:07 am

Golf IV 1.4 16V, letnik 2000 z vsega skupaj realno narejenimi nekaj več kot 100.000km, redno servisiran... je 'zaribal'! Razlog? Baje klasičen problem pri teh avtih... zmrznil oddušek zaradi česar je zmetal ven olje pri šipki...
Ko je začela utripat lučka za olje sem takoj spustil gas (do takrat vozil mogoče 50km/h) in ga po cca. 50m ustavil in ugasnil... skratka to se ni zgodilo na kakšni avtocesti pri velki brzini. Avto odšlepal do mehanika, zamenjal oddušek z novim, nalil novo olje in... avto vžge, vendar ornk ropota, nima nobene moči, če daš mal gasa se prižgejo kontrolne lučke... skratka 'zariban' motor :?
Zdaj pa me zanima, kaj je po vašem mnenju v mašini sploh šlo v kur..? Se splača razdirat in popravljat? Kolk bi to cca. stalo (material/delo)? Se bolj splača menjat celo mašino? Kje dobit ohranjeno mašino in kolk stane? Paše not samo mašina enakega tipa (v mojem primeru AHW) od golfa IV al tud drug tip mašine oz. od drugih znamk (npr. Seat ipd.)?...
Skratka, če je vsaj približno računica, si želim zrihtat avto, ker je sicer v nulo ohranjen, nikol zaleten... Majstri, ki se spoznate na zadeve, napište čimveč koristnih informacij!

Hvala in LP!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Golf IV 1.4 - okvara motorja - zaribal

Napisal/-a sašo5 Če dec 13, 2012 6:15 am

karter dol_se bo vidlo naprej..........po moje za cca 500 eur zrihtaš, če so ležajji na "kurveli" prijeli.....

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če dec 13, 2012 7:44 am

Hmm, te zadeve so rihtali cca 10 let nazaj (menjave odduškov pri 1.4 16V in 1.0), čudno da tvoj tega ni mel že porihtanega.... A je bil servisiran na pooblaščenem servisu?

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Če dec 13, 2012 10:26 am

RedBaron je napisal/-a:Hmm, te zadeve so rihtali cca 10 let nazaj (menjave odduškov pri 1.4 16V in 1.0), čudno da tvoj tega ni mel že porihtanega.... A je bil servisiran na pooblaščenem servisu?

Pomoje je drugačna zadeva tle...niso vsem rihtal...ene 20% je blo vpoklicev...ostali so vozili..nekateri so zaribali, predvsem tisti ki niso bili garažirani.
Sedaj na tem mrazu, ko je zunaj 10 - se pa to normalno dogaja.
Avto stoji zunaj....2-3 dni in zgodi se kot je uporabnik napisal zgoraj....rib...rib.
FOLCIKA - SCIROCCO

robig
Nov uporabnik

Kraj: žegar

Napisal/-a robig Če dec 13, 2012 11:10 am

Najboljše da vzame mehanik karter dol in vidi kaj je, ker je verjetno v spodnjem delu problem. Potem pa bo verjetno najceneje da se vzame motor ven in spodnji del zrihtat ( brušenje ročične gredi (kurbnvele) menjava ležajev, pa še kake malenkosti kot so razna tesnila, aja pa na oljno črpalko ne pozabit). Bi moglo it za 500-600 € skoz.

Ali pa drug motor, ampak potem pa spet ne veš kaj si kupil. Ti motorji so kar radi pili olje...
francozi uporablajo eiflov stolp za to, da gledajo v NEMČIJO kak se avti delajo :)

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če dec 13, 2012 1:19 pm

Zdaj tako po logiki je ob pomanjkanju olja najprej fasala stena cilindra, ki se maže s pomakanjem ojnic. Šele nato črpalka na suho zalaufa in gredo ojnični in glavni ležaji. Če je kompresija še v redu, menjaj ležaje, z naoljenim ledrastim pasom spoliraj glavno gred, premeri stanje z mikrometrom, testiraj naleganje novih ležajev z modro tušitno pasto itd. Stroški bi tudi ob brušenju na prvo specialo, katere pa nimajo vsi motorji, bili pravzaprav nizki. Rabiš le dobrega mehanika, ki kaj zna.

rockafela
Nov uporabnik

Napisal/-a rockafela Če dec 13, 2012 4:38 pm

Hmm, kolkr vidm je lahko marsikaj problem... po eni verziji sem slišal tudi, da zna biti fuč samo odmična gred in sicer med 3. in 4. cilindrom... Spret drugi pravijo, da je skor zihr kej šlo tud na glavni gredi + ležaji + ... razdirat in popravljat? menjat cel motor? ... mnenja so zlo različna in vidm, da se bo kar težko odločt...
Hvala vsem ki ste do zdaj že kaj napisal... vsako nadaljnje mnenje pa je seveda dobrodošlo!

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če dec 13, 2012 5:10 pm

vsekakor boš najprej ugotovil, ko se odpre motor, potem pa se naprej odločat kako in kaj storiti
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če dec 13, 2012 5:11 pm

Men ga je letos na začetku leta ven vrglo, sem potem oddušek dal dol pa na peč in nazaj zmontiral. Ja pač motor ti je zaribal. Razmišljaj o menjavi avta.
Motor mora imet isto oznako, če ne pa še menjava računalnika, to pa vedi da te pride ta motor 400 evrov (tolk je bil ocenjen naš) + velik servis 300 evrov (tolk mene pride) + menjava mašine 100-200 evrov (meni je rekel mehanik 150 evrov). Popravilo pa recimo 600 evrov (generalna za golf 2 pride 500 evrov, tako da 600 evrov +++++)
To pač ni yugo oz. golf 2 k so se zrihtal za 200-300 evrov (mala generalna)
Zadnjič spremenil ojnica, dne Če dec 13, 2012 5:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če dec 13, 2012 5:13 pm

ojnica je napisal/-a:Men ga je letos na začetku leta ven vrglo, sem potem oddušek dal dol pa na peč in nazaj zmontiral. Ja pač motor ti je zaribal. Razmišljaj o menjavi avta.

Ma nemoj Sherlock. Zakaj pa se ne bi kar z zaribanim vozil??
Sex turns gay people into Mexicans.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če dec 13, 2012 5:42 pm

Najprej je seveda treba razdret motor, da se ugotovi kakšno je stanje... Če popravilo ne bo ravno poceni bi sam začel gledati za rabljenim 1.6 motorjem (predvsem zaradi tega, ker so dosti manj kvarljivi kot 1.4 pa še avto bi dosti lepše vlekel, ker 75km je kar malo švoh za golfa...) Je pa res, da pri drugem motorju spet ne veš kaj kupuješ...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov