EDIT:
http://youtu.be/mwbZwEFERTY
viewtopic.php?f=2&t=87906 prvi post
gtr35 je napisal/-a:No na tole sem mislil k tako pritiska na bremzo. Drugače pa seveda vem, da v kritični situaciji človek drugače odreagira oz. samo stop po bremzi na polno ! Zato sem pa rekel kako naj bi bilo ! Zato pa je ABS da voznik samo pritisne bremzo na polno, ostalo pa naredi računalnik ( kar se tiče popuščanja koles da ne zablokirajo ).
gtr35 je napisal/-a:Sašo5: Ja men ABS ne dela, zato sem ven vzel varovalko ABS. Kokr sem jst slišal moraš pri močnem bremzanju stopalko pritisnit, mal popustit, spet pritisnit itd... zato da ti ne zablokira koles ( s tem dejanjem se tako rekoč simulira človeški ABS). ABS deluje tako da ti popušča kolesa ( prepreči blokiranje koles ). Glej ne vem no tko sem bral in slišal od ljudi, mogoče naj kaj o tem pove Fan ?
Bom pa probal to narediti še na suhi cesti !
Fan je napisal/-a:@ peroRS
- enostavno...................hitrost prilagoditi voznim razmeram, pa je tudi zavorna pot kratka.
Lep pozdrav
Fan je napisal/-a:Kot znamenitost:
Pred 30 leti se je lahko na prste preštelo koliko vozil ima ABS, ( razvijati se je začel 1926, uporabno razvil pa med leti 58 in 60, v uporabi je od 1971 leta ), večina močnejših vozil je imala zadnji pogon, pa vendar je bilo manj vozil v jarkih - ker so vozniki obladovali svoja vozila in se niso zanašali na elektroniko
Lep pozdrav
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov