Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Biciklist
Nov uporabnik

Nekaj preprostega

Napisal/-a Biciklist To jan 13, 2004 6:00 pm

Ne poznam teh sodobnih vozil, ampak verjetno bo isto, kot pri Fičeku. Pri Fičeku je treba odpreti trikotno okence, da gre slab zrak ven, pa se šipe odrosijo v trenutku. Bojim se, da so mnogi sodobni avtomobili preveč zadihtani, torej priporočam rahlo odpiranje okna , desno ali zadaj (ne pri vozniku, bo problem z rameni in vratom).

Šipe je treba od znotraj dobro očistiti z detergentom, še posebno, če kadite. Malo detergenta naj ostane na šipi, da zmanjša površinsko napetost vode, tako se rosa ne bo naredila.

Biciklist
Nov uporabnik

PS

Napisal/-a Biciklist To jan 13, 2004 6:02 pm

Pozabil sem napisati: kot dergent mislim navaden detergent za pomivanje posode, ne kakih posebnih sredstev.

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Sr jan 14, 2004 9:29 pm

žau lahko odprem le prve dve šipi.V pondeljek peljem k mastru pa pol javim.

LP

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Problem z rosenjem sip

Napisal/-a VIA Pe jan 30, 2004 12:25 pm

kr_en je napisal/-a:Pozdravljeni
Imam omenjeni problem s Cordobo model 2000 in ne vem kaj naredit.Šipe se zelo teško odmeglijo,vedno pa moram za to klimo vključit.V soboto sm šou iz KP v LJ in so se mi šipe na pol poti tako zarosile,da se je kondenz gor nabral-je blo tako mokro,da je skor voda po šipi tekla.Vedno,ko dam kontakt in je ventilator vključen mi takoj prednjo šipo zarosi.Do zdaj sm se reševal s klimo,ma ko bo mrav udaru in kima ne bo delovala???Upam,da bom tu dobil odgovore za rešitev problema, ker sm že na koncu z živci :cry:

Hvala in LP

Dobro ocisti sipo in namazi z ANTIFOGOM.Deluje!!!
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe jan 30, 2004 3:36 pm

To da rabis za grelec zraka v kabini razdirat armaturko je totalni absurd. Pri meni je to zelo razvidno .. crna skatla, tocno sredi vetrobranskega stekla ki ima ventilator na desni in levi. Nad to skatlo so reze. Potem ko pa pogledas za motor vidis kako grejo dve ali tri cevi v to skatlo. Vse logicno 1x1 = 1 :) Tako da ce je tam mogoce radiatorcek pocil .. to lahko to fajn saajbo rosi .. ker voda ki je v motorju je fajn vroca :) Tolk da ce jo zlijes na tla se more kr mal pokadit :) ergo vlaga
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 01, 2004 2:37 am

Nu-NRG absurd ziher ni...... je pa odvisn od avta do avta. Pri R5 morš obvezn vzet arnaturko dol drgač ne prideš do kilerčka.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule Ne feb 01, 2004 2:58 am

Pri golfu moreš tud pol armaturke razdrt da prideš do radijatorja. :?

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Ne feb 01, 2004 10:22 pm

Jst sm se ravn dons s tem ubadal... cel dan sem šraufal pa še nism prišel do grelca. Amraturo mi je sicer ratal podret, sam pol je problem ker je tista sredinska zadeva, kjer je notr tud pečka zapečena na požarni zid. Na noben način mi je ni ratal dol dobit ?!?
Upam, da bom mel jutr kej več sreče...
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Če feb 05, 2004 3:02 pm

lisko1 je napisal/-a:Nu-NRG absurd ziher ni...... je pa odvisn od avta do avta. Pri R5 morš obvezn vzet arnaturko dol drgač ne prideš do kilerčka.

oke absurd je mal pretirana bla. VSekakor pa je cist prevec zakomplicirano potem takem. Sicer pa ma tud ford svoje patente da bi jih lincal!!!! :x 8) Po domace receno
Trikrat okoli riti v zep .. zakaj direkt ko je prevec simpl.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Pe feb 28, 2014 1:04 am

Tudi sam imam ta problem in mi gre kar malo na živce. Lastim si Cordobo l.95. Najbrž je problem, ker iz rež pri vetrobranskem steklu ne piha ravno dobro (že razlika je med voznikom in sovoznikom). Nek filter se nahaja (če gledaš iz stališča voznika) na desni strani tik ob vetrobranskem steklu. Problem je v tem, da je čezenj postavljena plastika, ki pa je že tako stara, da se v rokah kar drobi. Kaj je tisto spodaj? Kaj bo če bom to odlomil?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe feb 28, 2014 8:59 am

janko869 je napisal/-a:Tudi sam imam ta problem in mi gre kar malo na živce. Lastim si Cordobo l.95. Najbrž je problem, ker iz rež pri vetrobranskem steklu ne piha ravno dobro (že razlika je med voznikom in sovoznikom). Nek filter se nahaja (če gledaš iz stališča voznika) na desni strani tik ob vetrobranskem steklu. Problem je v tem, da je čezenj postavljena plastika, ki pa je že tako stara, da se v rokah kar drobi. Kaj je tisto spodaj? Kaj bo če bom to odlomil?
Čestitam za obuditev 10 let stare teme.
Tisto pri vetrobranu je kabinski filter. Če ga nisi nikoli menjal, ni čudno da imaš problem. Tista plastika je pa višek inženirstva, smo imeli tako tudi na Polo Classic in moraš biti mojster, da je ne polomiš. Predlagam, da greš najprej nabavit novo plastiko in filter in potem oboje zamenjaš (ker bo plastika skor ziher počila tako stara). Pri "normalnih avtih" je filter nekje za predalom v armaturki. Jaz pri mojem samo do konca odprem predal in je filter pred mano in ga zamenjam v 2min.

Imaš klimo? Če se ti po izklopu klime rosi, je to normalno, ker je evaporator še moker, uporabljaj samo vetilator in gretje ene 15-20 min, pa bi se morale šipe posušiti.
Če nimaš klime in si zamenjal filter in se ti kljub pihanju na šipe/gretju močno rosi, ti lahko pušča pečka (preberi celo temo). Lahko pa ti tudi kje spušča dež v kabino.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Pe feb 28, 2014 9:05 am

Najprej poglejte pod tepihe, ker rada priteče voda v kabimo po tem dežju!

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Pe feb 28, 2014 1:34 pm

Zgleda da bom plastiko polomil, saj druge variante enostavno ni.

Kaj pa glede te pečke? Avto pozimi greje odlično. Je to kaj povezano?

Tisti filter za predalom pa je microfilter? Za katerim predalom pa se nahaja - voznikovim ali sovoznikovim?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe feb 28, 2014 1:47 pm

janko869 je napisal/-a:Kaj pa glede te pečke? Avto pozimi greje odlično. Je to kaj povezano?
Ne. Poglej če ti zmanjkuje hladilne tekočine - v tem primeru bi lahko imel problem s puščanjem.

janko869 je napisal/-a:Tisti filter za predalom pa je microfilter? Za katerim predalom pa se nahaja - voznikovim ali sovoznikovim?
Kabinski filter je 1 in to tisti pod uno plastiko pri tebi.
Za predalom sem samo napisal, da ga imam jaz na svojem avtu

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Pe feb 28, 2014 4:14 pm

Prebil sem se do kabinskega filtra. Na plastiki je bil en vijak, ki je ga odvil, a plastika ni in ni šla dol (nekako je zataknjena pri robu avtomobila). Nato sem jo le malo odlomil, le toliko da sem lahko z roko segel do filtra. Le ta mi je v roki kar razpadel na nekaj delov. :)

Nato sem avto vžgal brez filtra in skozi reže piha, kot bi bil na srfu. :)

Potem je verjetno to to, le še nov filter moram kupiti.

Sem pogledal tudi pod tepihe, a je povsem suho (res pa je, da že nekaj dni ni bilo dežja).

Verjetno bom šipo še s čim namazal, a rosenje je problem bolj jeseni in pozimi, spomladi in poleti niti ne.

Spodaj sem prilepil še sliko nekega drugega filtra (cev gre v motor). Vzel pa sem ga ven iz tistega črnega takoj nad filtrom. Kako se temu reče? Verjetno je tudi za zamenjati za nekaj evrov?
Priponke
DSC_0023.jpg
DSC_0024.jpg

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe feb 28, 2014 7:56 pm

To je motorni filter. Madonca, a ti teh stvari ne menjajo na vsakem sevisnem intervalu? Olja tudi ne menjaš?

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 So mar 01, 2014 1:50 am

Olje in oljni filter pa menjam. Ok, torej bom zamenjal tudi motornega.

janko869
Nov uporabnik

Napisal/-a janko869 Sr mar 12, 2014 6:50 pm

janko869 je napisal/-a:Olje in oljni filter pa menjam. Ok, torej bom zamenjal tudi motornega.

Zamenjal sem oljni in kabinski filter. Rosenje šip je preteklost. Nisem pa našel motornega filtra. Med drugim sem bil tudi v skladišču v Hrastjah pri Kranju (če kdo pozna).

Kje lahko še dobim motorni filter?

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Sr mar 12, 2014 6:59 pm

Pri prodajalcih z motornimi deli? npr. Potokar...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr mar 12, 2014 8:45 pm

janko869 je napisal/-a:
janko869 je napisal/-a:Olje in oljni filter pa menjam. Ok, torej bom zamenjal tudi motornega.

Zamenjal sem oljni in kabinski filter. Rosenje šip je preteklost. Nisem pa našel motornega filtra. Med drugim sem bil tudi v skladišču v Hrastjah pri Kranju (če kdo pozna).

Kje lahko še dobim motorni filter?
Kako nisi našel, to ima vsak prodajalec rezervnih delov. Če slučajno nima na zalogi, pa naročijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov