hippo je napisal/-a:wv 5 je napisal/-a:Pozdravljeni
Imam eno vprašanje imam golfa 5 2007 letnik 77kw105 6prestav in mi je šu po gobe vztrajnikzdej pa ne vem kaj bo boljše za moj avto dvomasni ali enomasni vztrajnik ???
lepo bi vas prosil za kak dober nasvet
Lep pozdrav
Sachs komplet z dvomasnim vztrajnikom pride 525 eurov, Valeo enomasni komplet pride pa tam okoli 600 eurov.
Enomasni kompleti in VW nekako ne grejo skupaj, za italjane in francoze pa naj bi se dobro obnesli.
leon30 je napisal/-a:Za ceno sicer ne vem. Imam Seat Leona 1.9 tdi- 81kw, in za menoj je 35 000km, odkar sem menjal dvomasnega z enomasnim vztrajnikom.Vse deluje brez problema.
daniel. je napisal/-a:A za psa motorje 1.600 (110) hdi, je že navoljo enomasni kit?
lp
hippo je napisal/-a:daniel. je napisal/-a:A za psa motorje 1.600 (110) hdi, je že navoljo enomasni kit?
lp
Povej za kateri avto točno te zanima...
daniel. je napisal/-a:hippo je napisal/-a:daniel. je napisal/-a:A za psa motorje 1.600 (110) hdi, je že navoljo enomasni kit?
lp
Povej za kateri avto točno te zanima...
P307 1600 hdi 110cv, tip motorja HYB, l 2005
Dj Big je napisal/-a:Pozdravljeni!!!
Kmalu bo prišel čas za menjavo sklopke.. Zdaj sem pa v dilemi kaj narediti, dvomasni ali enomasni vztrajnik... Hippo rabim pomoč![]()
Avto je pa Audi A3 1.9 TDI 105KM prevoženih pa sedaj ima 171.000km realnih... zadnjič ko sem se vozil v 4. prestavi in pritisnil
plin je sklopka drsela..pač obrate je navil hitreje kot je pospeševalo vozilo....
Hvala za pomoč..
simonk je napisal/-a:Žal mogoče tudi bog obstaja...
Zdaj že počasi iščejo izgovore zakaj bi jih montirali na bencinarje.
joztom je napisal/-a:VEDNO gledate grafe novega DMF, naj enkrat prikažejo tistega na pol opletajočega, ki s protiudarci pol teže (8kg) drobi menjalniške gredi na VW in ojnične ležaje na Renaultih. Barabe nepismene, tudi blizu si ne pustijo z vprašanji.
simonk je napisal/-a:Žal mogoče tudi bog obstaja...
Dvomasni vztrajnik je bil razvit za uglajen občutek vožnje oz. za zmanjšanje pogonskega hrupa (stokovno definirano z NVH - noise, vibration, harshness). Varovalne funkcije za menjalnik skoraj nima oz. je ta minimalna. Sunki/pulzi delovnega takta so pač značilnost batnega motorja in jih je težko obiti, predstavljajo namreč konkreten delež izhodne moči.
Je pa DMF produkt družbe 21. stoletja in tarča nategatorstva je seveda laik: povprečen človek. Gospodarski stroji, tudi če so 1, 2 ali 3 cilinderski motorji tega klumpa nimajo. Fizično DMF zamenjuje notranje vzmeti in vmesni list na sklopki, omogoča pa bistveno večji torzijski kot s čimer lahko "požre" večje resonance: npr. ko pritisneš na plin pri zelo nizkih obratih, motor namesto da bi "ruklal" naprej/nazaj gladko pospešuje. Pri tem se energija pretvarja v trenje na dušilni plošči, s čimer se vztrajnik segreva, obrablja in povečuje porabo. Ideja mogoče ni niti tako slaba, izvedba pa je pač ....
Problem enomasnih kitov je lahko, da izhajajo iz istih podjetij ki proizvajajo DMF in ti si seveda ne bodo sami sebi šli v "novopečeni kruh", zato mogoče kateri kit ni najboljši.
Vir: stric dela v Stuttgartu na pogonskih sklopih in to že dolgo časa. Enkrat mi je celo kazal grafe glede dušenja s tem DMF. Žal so tudi oni tako kot cela gnila avtomobilska industrija prevzeli to sredstvo za povečanje dobička a kaj moreš. Zdaj že počasi iščejo izgovore zakaj bi jih montirali na bencinarje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov