Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
filip**
Nov uporabnik

Re: kje najceneje prebarvati avto

Napisal/-a filip** So mar 17, 2012 6:49 pm

za 80€ mu je nekdo prelakiral avto???? :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So mar 17, 2012 6:51 pm

Majke mi.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp So mar 17, 2012 6:53 pm

sp. pokrov, blatnik, pol boka in pol odbijača (malo kitanja kosov in notranjega blatnika) v metalno barvo
- barva 140 eur
- delo 140 eur

Pa upam trditi da ni drago

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline So mar 17, 2012 9:14 pm

nevermind je napisal/-a:lancia hf ga je dal prebarvat za 80€ + barva. Če ne verjameš ga vprašaj.

Jah,verjetno samo za špricanje z pištolo. Avto je ziher sam pokital,zbrusil,nalepil in pripravil za barvanje,seveda še barvo sam zrihtal. Če je navadna barva je dokaj poceni,metalik barve so kar drage razlika v ceni je 1:5.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So mar 17, 2012 10:06 pm

Barvo in trdilec sem res sam prinesel, vendar kompletna priprava brez kleparskih del me je stala 450€
Peljal sem pa takega, stem da so vse napol zbrušeno oni dokončali
Slika

Če pa ni prav veliko ličarije, ti pa avtomobil pobarvajo za 100€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking So mar 17, 2012 10:24 pm

Kje to najdete tako poceni? Nazadnje sem ličarja vprašu v Polzeli, mi je reku 200€ za pokrov motorja. Bemti tle pa za tujk denarja pobarvate že pol vozila.

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Ne mar 18, 2012 7:20 pm

Poznat moraš jas sem sosedu pobarval pickupa za 60€ stem da je on kupo barvo pa trdilec, pa dol ga je zbruso pa neke malega pokital blatnik pa zadnjo havbo pa en robek pa je toto :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne mar 18, 2012 8:40 pm

Bmw. je napisal/-a:Poznat moraš jas sem sosedu pobarval pickupa za 60€ stem da je on kupo barvo pa trdilec, pa dol ga je zbruso pa neke malega pokital blatnik pa zadnjo havbo pa en robek pa je toto :)

Pa se da videt še kak dober makro posnetek takih poceni izdelkov? Me prav zanima kako izpadejo zadeve...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Ne mar 18, 2012 10:26 pm

tristan, verjemi da niso brilijantni izdelki ...
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 18, 2012 10:30 pm

tristan01 je napisal/-a:
Bmw. je napisal/-a:Poznat moraš jas sem sosedu pobarval pickupa za 60€ stem da je on kupo barvo pa trdilec, pa dol ga je zbruso pa neke malega pokital blatnik pa zadnjo havbo pa en robek pa je toto :)

Pa se da videt še kak dober makro posnetek takih poceni izdelkov? Me prav zanima kako izpadejo zadeve...

LP Tristan01

x2 :?
Po možnosti pod reflektorji ali pa na soncu.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 18, 2012 10:39 pm

No ajd zbiram ponudbe na privat. Za do 200 eur bi pa še dal Jeepa prebarvat na navadno rdečo barvo ( notranjost je cela pokrita z blendami). Pripravim ga sam.....Jeep pa že tko v osnovi ni pojem lepote....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 18, 2012 10:41 pm

peroRS je napisal/-a:Po možnosti pod reflektorji ali pa na soncu.

Barvajo v peči. Prva slika je vhod druga je pa moj avto v peči že pobarvan ;)
Slika
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 18, 2012 10:47 pm

@lanciahf: ta slika mi nič ne pove. Jaz ti tudi lahko slikam umazan črn avto s takega kota, da bo zgledal kot iz trgovine. ;)

peroRS je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Pa se da videt še kak dober makro posnetek takih poceni izdelkov? Me prav zanima kako izpadejo zadeve...

LP Tristan01

x2 :?
Po možnosti pod reflektorji ali pa na soncu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne mar 18, 2012 11:22 pm

@peroRS
Poglej jih v moji temi jih je kar nekaj, ki ni slikano pod soncem ali reflektorji
Tale je bil pa barvan v kompletu zunaj in znotraj za 100€
Slika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po mar 19, 2012 10:04 am

Če ni rje ni panike,samo štrihanje ni noben bav-bav, če si avto sam pripraviš pa ja nabaviš še eno poceni električno pištolo in sam pobarvaš. V trgovino ti povejo kok trdilca in razredcila das na 1 liter,lepo zmiskas,špricaš 2-3 roke z 15 minutnim zamikom in to je to.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po mar 19, 2012 10:17 am

valvoline je napisal/-a:Če ni rje ni panike,samo štrihanje ni noben bav-bav, če si avto sam pripraviš pa ja nabaviš še eno poceni električno pištolo in sam pobarvaš. V trgovino ti povejo kok trdilca in razredcila das na 1 liter,lepo zmiskas,špricaš 2-3 roke z 15 minutnim zamikom in to je to.

Če si zadovoljen z polizdelkom ali pa neizmerno uživaš v popravljanju napak, ki jih nehote delaš, če nisi vešč tega opravila in uporabljaš <poceni> orodje.
Ja, sploh pri pištoli za barvanje se pozna kvaliteta končnega izdelka, pa da ne govorimo o pomanjkanju komore za barvanje.

Seveda ti nekdo pobarva cel avto za 100 eur vendar verjemi, da opaziš razliko med tem primerom in tistim za 2000+ eur
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Po mar 19, 2012 10:30 am

valvoline je napisal/-a:Če ni rje ni panike,samo štrihanje ni noben bav-bav, če si avto sam pripraviš pa ja nabaviš še eno poceni električno pištolo in sam pobarvaš. V trgovino ti povejo kok trdilca in razredcila das na 1 liter,lepo zmiskas,špricaš 2-3 roke z 15 minutnim zamikom in to je to.

Rabiš še neprašni prostor ane, sej to je problem večine...
Slika

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Po mar 19, 2012 3:17 pm

grega983 je napisal/-a:

Če si zadovoljen z polizdelkom ali pa neizmerno uživaš v popravljanju napak, ki jih nehote delaš, če nisi vešč tega opravila in uporabljaš <poceni> orodje.
Ja, sploh pri pištoli za barvanje se pozna kvaliteta končnega izdelka, pa da ne govorimo o pomanjkanju komore za barvanje.

Seveda ti nekdo pobarva cel avto za 100 eur vendar verjemi, da opaziš razliko med tem primerom in tistim za 2000+ eur

Se strinjam,sam ne bi strihal avto ki je vredn npr 5kE+,za cliota vrednega cca 500e pa res ni potrebe prevec kompilcirat in ce je mal volje in spretnosti lahko kamot sam pobarvas,seveda profi ne bo nikoli.
V bistvu sem ze povedal,brezveze je barvat saj za cliota se ziher dobi rabljene karoseriske dele v originalni barvi k je avto.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po mar 19, 2012 3:33 pm

Grega brez veze je dajati 2000€ za barvaneje avtomobila, če je avto vreden 2x manj Ali kašne poceni dirkalnike za cca 3000-8000€
Ti, ki si šel v generalno obnovo je že bolje tako, da daš nekomu 2000€ in je v nulo (čeprav 50+% ljudi nebo videlo razlike med barvanjem za 2000€ ali za 200€)
Res pa, da naj bo vsaj v komori barvan neglede na ceno.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline To mar 20, 2012 11:55 am

Kalos je napisal/-a:

Rabiš še neprašni prostor ane, sej to je problem večine...

Nekdo se že najde ku ma garažo,pod lepo pometes potle ga polijes z vodo predn gres spricat da se ne dviguje prah in to je to.

:D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 45 gostov