Veron je napisal/-a:Prej sem vedno montiral in centriral gume pri Španu pa nikoli ni bilo podobnih problemov, vendar so postali že predragi :/ samo za centriranje 16alu 28eur (očitno z razlogom...)
Jaz sem imel pa pri njih podoben problem

Kupljene nove alu feltne ter zimske gume, ki so tresle (nekaj mesecev star avto, na letnih ni tresel nič). In to taki drobni tresljaji med 110-140kmh, ki so še posebej prišli do izraza na daljši vožnji (1000km).
Nato se je začelo:
-centriranje eno, pa drugo.....
-nove gume gor (za katere sem malo doplačal, saj sem s prejšnjimi naredil nekaj tisoč kilometrov)
-vmes je prehitro prišla pomlad, tako da nisem imel možnosti stestirati novih gum. Na letnih zopet milina, ne trese nič.
-čez pol leta ob premontaži na zimske pa spet ista zgodba, trese!

-spet je sledilo centiranje. Mojster v delavnici si je vzel res čas in gume rotiral toliko časa, dokler se nista na ekranu stroja kroga platišč in gum 99% prekrila (to je tak stroj katerega je omenil @sašo5)
-še vedno je treslo
-Tu smo že skoraj prišli na "bojno nogo", saj je tudi težko na kratki testni vožnji v gužvi na LJ obvoznici dokazati, da sploh kaj trese. Naše ceste so pa itak take kot so

-po kratki debati s šefom delavnice smo se dogovorili za zamenjavo plastičnih centrirnih obročkov za kovinske.
-in tresenje je izginilo

Vse stroške obročkov in centriranja so pokrili oni. Tako da z moje strani si zaslužijo pohvale

Tudi nasplošno imam z njimi zelo dobre izkušnje, večinoma v zvezi z motorji.
Se pa po tej izkušnji ter še na dveh drugih avtomobilih verjetno nikoli več ne bi odločil za neka aftermarket platišča. Original je ZAKON! Nič centrirnih obročkov, dvojnih vijakov, iskanja primernih ET-jev ipd. sranja.
lp