ludamax je napisal/-a:Edino nadomestni avto bi bil lahko malo močnejši.Dobil sem namreč Seat Ibizo 1.4 16v.
ludamax je napisal/-a: Dobil sem namreč Seat Ibizo 1.4 16v.
nevermind je napisal/-a:Možno tudi, da se je med transportom avto poškodoval in so ''majstri'' v luki nahitro ''popravili''. Je bila aktualna ena tema nekaj časa nazaj.
Si kupil prav nov avto?
Lp.
ludamax je napisal/-a:Če pa se rja pojavi še enkrat, bodo pa začeli razmišljati o zamenjavi avtomobila. Seveda z manjšim mojim doplačilom.
Black_Racer® je napisal/-a:Vsaki dan mešaj sol v vodo in polivaj pa bo čez mesec ali pa dva prerjavelo da pa še pospešiš pa z šivanko malo barvo prebodi tako boš lahko zahteval novi avto to je moje osebno mnenje kar bi jas naredil sj vem malo nesramno ampak novi avto je pa le novi zakaj nebi če je možnost?
ManIAK je napisal/-a:Black_Racer® je napisal/-a:Vsaki dan mešaj sol v vodo in polivaj pa bo čez mesec ali pa dva prerjavelo da pa še pospešiš pa z šivanko malo barvo prebodi tako boš lahko zahteval novi avto to je moje osebno mnenje kar bi jas naredil sj vem malo nesramno ampak novi avto je pa le novi zakaj nebi če je možnost?
chan je napisal/-a:ludamax je napisal/-a:Če pa se rja pojavi še enkrat, bodo pa začeli razmišljati o zamenjavi avtomobila. Seveda z manjšim mojim doplačilom.
Zakaj z doplačilom?
Tattoo- je napisal/-a:chan je napisal/-a:ludamax je napisal/-a:Če pa se rja pojavi še enkrat, bodo pa začeli razmišljati o zamenjavi avtomobila. Seveda z manjšim mojim doplačilom.
Zakaj z doplačilom?
Mogoče zaradi amortizacije tri leta starega avtomobila?!
chan je napisal/-a:Če gre za popravljanje v garancijskem obdobju ter nezmožnost popravila v skupnem roku 45 dni, potem ni nobene amortizacije!
chan je napisal/-a:Zakon o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB2) je v 20. členu povsem ekspliciten:
(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
Tattoo- je napisal/-a: In če prav razumem mu bodo v primeru, da se rja ponovi (pa to ne velja samo za zamenjana vrata) ponudili zamenjavo vozila...in v tem primeru bo pač moral nekaj malega doplačati za amortizacijo.
Tattoo- je napisal/-a:chan je napisal/-a:Zakon o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB2) je v 20. členu povsem ekspliciten:
(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.
In kaj sploh je enak nov in brezhiben izdelek?! Nenazadnje se je v teh treh letih cena enakega vozila že konkretno dvignila, pravtako pa je v teh treh letih prevozil že xx.xxx kilometrov in zato amortizacija po moji logiki še kako velja! Res pa da nisem pravnik, tako da dopuščam možnost pravne zmote!
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov