Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Škoda Yeti 2009 rja

Napisal/-a INFINITI Pe maj 04, 2012 3:12 pm

No pa poročaj kako je šlo in srečno z reševanjem problema
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Po jun 18, 2012 4:18 pm

Tako. Zadeva je zaklučena. Na uradnem servisu so možje v kravatah povedali, da nam zamenjajo vsa štiri vrata in hkrati podaljšajo tovarniško garancijo za 4 leta. Če pa se rja pojavi še enkrat, bodo pa začeli razmišljati o zamenjavi avtomobila. Seveda z manjšim mojim doplačilom.

To bi bilo z moje strani vse. Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 18, 2012 4:30 pm

Tovarniško garancijo ZA ali NA 4 leta (ne vem kakšna je v osnovi)? In, ali je to na prerjavenje ali splošna?

Drugače se mi zdi, da so ti super rešili stvar. Barvanje bi bila slabša rešitev. Srečno. :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po jun 18, 2012 4:32 pm

No super, dobra novica ;)

ludamax
Nov uporabnik

Napisal/-a ludamax Po jun 18, 2012 10:05 pm

V originalu je garancija 4 leta. (do sedaj sta pretekli dve leti in pol) Sedaj pa bodo podaljšali garancijo od dneva ko dobim avto nazaj, za 4 leta. In to splošno garancijo, ne samo za rjavenje. Sem kar zadovoljen z razpletom.

Edino nadomestni avto bi bil lahko malo močnejši. :cry: Dobil sem namreč Seat Ibizo 1.4 16v.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Po jun 18, 2012 10:46 pm

ludamax je napisal/-a:Edino nadomestni avto bi bil lahko malo močnejši. :cry: Dobil sem namreč Seat Ibizo 1.4 16v.

No no! Tolko pa ni potrebno komplicirati.

:clapclap za uvoznika. Lepo je slišati, da danes nekdo izpade več kot pošten. Upam samo, da avto nima še kakšne skrite napake.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 19, 2012 6:08 am

ludamax je napisal/-a: Dobil sem namreč Seat Ibizo 1.4 16v.

Bod vesel, men so dali seat aroso 1.0 :mrgreen:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 19, 2012 7:06 am

nevermind je napisal/-a:Možno tudi, da se je med transportom avto poškodoval in so ''majstri'' v luki nahitro ''popravili''. Je bila aktualna ena tema nekaj časa nazaj.
Si kupil prav nov avto?

Lp.

Škode za slovenski trg nimajo postanka v luki.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To jun 19, 2012 7:21 am

ludamax je napisal/-a:Če pa se rja pojavi še enkrat, bodo pa začeli razmišljati o zamenjavi avtomobila. Seveda z manjšim mojim doplačilom.

Zakaj z doplačilom?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Sr jun 20, 2012 9:38 am

Vsaki dan mešaj sol v vodo in polivaj pa bo čez mesec ali pa dva prerjavelo da pa še pospešiš pa z šivanko malo barvo prebodi tako boš lahko zahteval novi avto to je moje osebno mnenje kar bi jas naredil sj vem malo nesramno ampak novi avto je pa le novi zakaj nebi če je možnost? :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr jun 20, 2012 2:46 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Vsaki dan mešaj sol v vodo in polivaj pa bo čez mesec ali pa dva prerjavelo da pa še pospešiš pa z šivanko malo barvo prebodi tako boš lahko zahteval novi avto to je moje osebno mnenje kar bi jas naredil sj vem malo nesramno ampak novi avto je pa le novi zakaj nebi če je možnost? :D

:bow

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jun 20, 2012 2:54 pm

ManIAK je napisal/-a:
Black_Racer® je napisal/-a:Vsaki dan mešaj sol v vodo in polivaj pa bo čez mesec ali pa dva prerjavelo da pa še pospešiš pa z šivanko malo barvo prebodi tako boš lahko zahteval novi avto to je moje osebno mnenje kar bi jas naredil sj vem malo nesramno ampak novi avto je pa le novi zakaj nebi če je možnost? :D

:bow

x2 :lol:

Čudno, da potem 3/4 avtov ne zgnije že prvo zimo ko se vozijo 5 mesecev po soli :roll:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr jun 20, 2012 2:59 pm

chan je napisal/-a:
ludamax je napisal/-a:Če pa se rja pojavi še enkrat, bodo pa začeli razmišljati o zamenjavi avtomobila. Seveda z manjšim mojim doplačilom.

Zakaj z doplačilom?

Mogoče zaradi amortizacije tri leta starega avtomobila?! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jun 21, 2012 7:52 am

Tattoo- je napisal/-a:
chan je napisal/-a:

Zakaj z doplačilom?

Mogoče zaradi amortizacije tri leta starega avtomobila?! ;)

Če gre za popravljanje v garancijskem obdobju ter nezmožnost popravila v skupnem roku 45 dni, potem ni nobene amortizacije!

Zakon o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB2) je v 20. členu povsem ekspliciten:

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če jun 21, 2012 8:40 am

chan je napisal/-a:Če gre za popravljanje v garancijskem obdobju ter nezmožnost popravila v skupnem roku 45 dni, potem ni nobene amortizacije!

Seveda, ampak to velja če ti vozilo ne uspejo popraviti v roku 45 dni od dneva, ko so vozilo sprejeli v popravilo...kolikor razumem so njemu vsa štiri vrata zamenjali veliko prej, kot pa v 45 dneh?! ;) In če prav razumem mu bodo v primeru, da se rja ponovi (pa to ne velja samo za zamenjana vrata) ponudili zamenjavo vozila...in v tem primeru bo pač moral nekaj malega doplačati za amortizacijo.

chan je napisal/-a:Zakon o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB2) je v 20. členu povsem ekspliciten:

(1) Proizvajalec mora zagotoviti, da pooblaščeni servisi razpolagajo z vsemi potrebnimi nadomestnimi deli za odpravo okvar in pomanjkljivosti, da takoj sprejmejo blago v popravilo in da napake odpravijo najkasneje v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oziroma pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno odpravo okvare in pomanjkljivosti izdelka. Če proizvajalec tega v tem roku ne stori, mora potrošniku brezplačno nadomestiti tak izdelek z enakim novim in brezhibnim izdelkom.

Zopet ta člen govori samo o primeru, da mu ne uspejo popraviti vozilo (zamenjati rjavih vrat) v roku 45. dni od prejetja vozila v popravilo...

In kaj sploh je enak nov in brezhiben izdelek?! Nenazadnje se je v teh treh letih cena enakega vozila že konkretno dvignila, pravtako pa je v teh treh letih prevozil že xx.xxx kilometrov in zato amortizacija po moji logiki še kako velja! Res pa da nisem pravnik, tako da dopuščam možnost pravne zmote! =P
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jun 21, 2012 9:33 am

Tattoo- je napisal/-a: In če prav razumem mu bodo v primeru, da se rja ponovi (pa to ne velja samo za zamenjana vrata) ponudili zamenjavo vozila...in v tem primeru bo pač moral nekaj malega doplačati za amortizacijo.

V tem primeru gre za enostavno korelacijo prodajalec - kupec, oziroma za zamenjavo rabljenega vozila z novim (bolje rečeno: pospeševanje prodaje) - v tem primeru nima garancija nič pri tem. Resda pa gre v danem primeru za dokaj enostaven primer, kjer je pač možna zamenjava celotnih vrat - drugače bi bilo tretirano, če bi avtomobil rja "prežrla" v celoti in bi bila dokazana tovarniška napaka.

Tattoo- je napisal/-a:
chan je napisal/-a:Zakon o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 98/2004-UPB2) je v 20. členu povsem ekspliciten:

In kaj sploh je enak nov in brezhiben izdelek?! Nenazadnje se je v teh treh letih cena enakega vozila že konkretno dvignila, pravtako pa je v teh treh letih prevozil že xx.xxx kilometrov in zato amortizacija po moji logiki še kako velja! Res pa da nisem pravnik, tako da dopuščam možnost pravne zmote! =P

Dikcija zakona, ki opredeljuje garancijske pogoje, je povsem preprosta in enostavna. Torej, če napaka ni odpravljena v roku 45 dni, mora potrošniku zagotoviti ENAK NOV in brezhiben izdelek. Noben člen niti podzakonski akt ne opredeljuje v garanciji nikakršne amortizacije!
Navajam Urad RS za varstvo potrošnikov pri Ministrstvu za gospodarstvo, ki prikazuje plastičen primer s posteljo, ki se zaradi tovarniške napake pokvari po enem letu in se je ne da popraviti v roku 45 dni. Kako bomo pa v tem primeru računali amortizacijo??? S pisnim dokazilom, koliko je bilo opravljenih posteljnih aktivnosti? =P

Morda le še to: primerov, ki bi bili nepopravljivi v tolikšnem roku je izjemno malo (čeprav tudi so!), proizvajalci pa morajo vzeti v obzir tudi ta procent, ki je možen.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov