Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Re: vw golf 3, zamaknjen volan

Napisal/-a Skubic So maj 12, 2012 1:01 pm

Avto je, kakršen je in je uporabljen kot vsakodnevno vozilo, brez težav.
Se mi zdi, da se zadaj nič ne nastavlja. Ali je potem kriva salbo opravljena optika ali kaj drugega?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 So maj 12, 2012 4:16 pm

Skubic je napisal/-a:Avto je, kakršen je in je uporabljen kot vsakodnevno vozilo, brez težav.
Se mi zdi, da se zadaj nič ne nastavlja. Ali je potem kriva salbo opravljena optika ali kaj drugega?

Temu sploh ne bi rekel opravljena optika... Žal

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So maj 12, 2012 6:00 pm

zlica22 je napisal/-a:
Skubic je napisal/-a:Avto je, kakršen je in je uporabljen kot vsakodnevno vozilo, brez težav.

Temu sploh ne bi rekel opravljena optika... Žal

x2

Ampak vprašanje je, koliko je sploh možno karkoli zadaj nastavljat in koliko (špura + nagib sta zjahana uff..:S), in če je sploh možno nastavljati zaostajanje spredaj. Ker to je tudi tak podreno, da kr res ni....Pa tudi špuro spredaj bi lahko za malo manj kot mišjo dlako lepše nastavil....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Ne maj 13, 2012 5:13 pm

Hvala za komentar!
Se pravi, da bi se dalo optiko boljše nastaviti? Potem je pametno zapeljat še do koga, ki to rihta? A možno je pa tudi, da se tega ne da popravit al kako (glede na izpis) ?

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Ne maj 13, 2012 6:45 pm

Slabo nastavljena optika. Volan je treba pred posegom fiksirati v center in nato se nastavlja odprtost/zaprtost/nagib itd.

Reklamacija. Pač ni normalno, da imaš volan po opravljeni optiki zamaknjen, četudi gre avto ravno.

Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne maj 13, 2012 7:01 pm

Pa so tavelki seleni na sprednjih rokah OK,so zamenjani??Glede same optike pa bi zadaj lahko most malo naglihali in bi znalo bit bolje,če bi špuro spredaj nastavil točno na nulo bi bilo tud OK,zaostajanja spredaj ti tud ne bo noben nastavil obstaja edino varjanta da ga yebe če si slučajno dobil zglobe na rokah od golfa IV ki sta nagnjena (levi in desni) pa si fasal oba ista in potem enega špona,zarad nagiba zadaj ga pa ne vleče.Je pa res da sem dostikrat pri "strokovnjakih" doživel da so optiko naštelali na idealo pa naredili izpis potem pa zategovali kontra matice takrat pa pride do malih odstopanj ampak ti za njih ne veš,ker maš izpis v idealnih številkah.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po maj 14, 2012 8:19 am

Torej moram ta teden k enim boljšim mojstrom na optiko. Pravzaprav je pri meni problem, da se mi volan odmika iz ravnovesne lege, oziroma je ravnovesna lega malo v levo, ampak takrat avto ne gre na ravnost, ampak v levo... imel sem izkušnje, da je bila lega volana postrani, pa je šel avto naravnost - podrta optika. Pri meni pa se ubistvu vse skupaj premakne.
Puše bi morale biti vse ok in tudi pregledane - lufta ni. Bomo videli, kaj porečejo naslednji mojstri...

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Po maj 14, 2012 8:32 am

Zdravo

Pri meni so tudi zafušali da ni volan sedaj na centru.

Tehnika centriranja optike je običajno malo zgrešena kolko sem slišal. Nemenjano stran običajno naravnajo in rihtajo samo eno stran in zato ni volan več v centru.

Sama optika pa je še vedno OK opravljena.

To se da rešiti tako da se obe ročki za štelanje za enak kot obrnejo da malo popravijo center volana.

Najbolje da sotpiš nazaj in to brezplačno nastavijo da bo volan bolj v centru.

Lp.

Darko

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Pe jun 01, 2012 7:01 am

Včeraj sem bil na optiki pri Špan-Jakšič center. Najprej so že rekli, da imam pri pušah na rokah lufte, ampak so očitno samo tako mehke, da zgleda kot bi bilo kaj narobe. No in potem smo dal avto na optiko, kjer je majstr potem štimal vse skupaj. Rekel je, da je bilo kar fajn zamaknjeno vse skupaj in da bo sedaj bolje. Ko sem se odpeljal, je volan stal v desno, avto pa še zmeraj čudno šel. Sem takoj letel nazaj. Je rekel da bojo to takoj popravili, ker naj bi se to zgodilo ker so amortizerje losali in nastavljali (nekaj takega) in potem je v drugem poskusu tudi volan nastavil na sredino, avto pa se sedaj pa opravljenih cca 20km obnaša bolje. Malo sem še "skeptičen", sej veste kako je, ko kar trepetaš al bo dobro al ne, ampak zgleda boljše no. Sicer me je mal zmotilo, ko sva se šla z zamaknjenim volan zapeljat ko sem priletel nazaj pa se je avto še kar čudno obnašal, pa je rekel da pač pri tolk starem avtu ne morem pričakovat da bo vse ok, ker tut krava lohk daje 10l mleka potem pa naenkrat 8 pa nimaš kej (ja, to je rekel) ampak ko so popravili volan je bilo kar boljše no.

Prilagam izpis

Slika

Komentarji?

Hvala, lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 04, 2012 2:17 pm

Aaaa...sedaj je veliko bolje, kot prej....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po jun 04, 2012 3:00 pm

Zaenkrat ne opazim več začetne težave. Je pa avto tudi v ovinku nekako bolj odziven/vodljiv, čeprav se mi pa zdi, da na ta račun nekako "mehkejši". Morda pa se mi samo zdi :)
Kaj potem, k vargalantu nazaj po € za optiko? :)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 04, 2012 4:11 pm

Lahko probaš ampak pomoje da ga ne boš dobil. Če praviš da so puše (silent bloki) mehke to že ni OK in pejt kupit od Golfa IV R 32 katere so polne in bo avto malo bolj trd,malo bolj odziven in tudi na optiki ti noben ne bo mogel fantazirat da je avto star in da je to to za tak avto...

Puše dobiš tudi kot rezervni del v raznih avtotrgovinah,ne rabiš it kupovat original.Stahlgruber jih sigurno ima ,ker sem jih tam že kupoval.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic Po jun 04, 2012 6:53 pm

Ja za silene sem že razmišljal, da bo treba kaj "boljšega"... te trenutne sedaj so iu stahlgruberja, samo pač za moj avto, tipske verjetno... kaj pa powerflex? Predrago? Ali pa original?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 04, 2012 7:09 pm

Kupi u stahlgruberju za R32 od Meyle-ta pa bo kar ok,sicer zdaj če ti avto leti naravnost pusti en čas saj če je spuščen bo te navadne kmalu zmatralo pa jih potem menjaj,ker moraš spet na optiko.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 04, 2012 8:12 pm

Powerflex je super (zaenkrat)...jih imam sam na fordu...spredaj in zadaj 8)
Tule imaš recimo komplet za obe prednje roke:

http://www.ebay.co.uk/itm/VW-Golf-Mk3-C ... 19cdc9c670

S poštnino vred cca. 94 eur.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To jun 05, 2012 7:51 am

Ok hvala za predloge. Zaenkrat bomo pustili tako kot je, dokler še daje dovolj mleka :lol:
Enkrat ob priliki bom šel pa malo v vargalant povprašat za mnenje :)

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To jun 19, 2012 11:21 am

Danes bil pri vargalantu, menjana zadnja klešča, ker so leta naredila svoje, pa smo še o optiki podebatirali...
Pravi mehanik (Rok, se ful dobro razumeva in si vzame vedno čas zame in moje težave) da bo dal avto na tesno na optiko. In njegova optika kaže skoraj vse podrto. Pravi, da so kolesa "našponana" da gre avto naravnost in da mi bo pobiralo gume. In je vsem čudno čudno čudno kaj je stem, ampak podrta vargalantova optika proti dobri jakšičevi da rezultat dobro vožnjo a hkrati (baje) umetno popravljena kolesa.
NE VEM VEČ NIČ!! Pri jakšiču grem čez cca 1500km nazaj na preventivni pregled, če je vse ok. Če bo gume pobralo jih bo nekdo plačal!! Verjetno jaz... :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 19, 2012 1:34 pm

Čez 1500km pejt k jakšiču, pa boš videl kaj in kako...Pa spremljaj malo obrabo pnevmatik...Če je ni oz. je pač normalna, potem imaš geometrijo podvozja ok.

Uporabniški avatar
Skubic
Stalni uporabnik

Napisal/-a Skubic To jun 19, 2012 1:45 pm

Pa kako je možno da je nekje "uredu" med tem ko drugje kaže podrtijo? To mi ne gre v glavo...
Je pa dobro to, da imam pri jakšiču čez 2500km preventivni pregled (ostane jih še cca 1500) pa bomo videli kako je. Sam še zmeraj... kako pa je možno, da so kolesa tako "našponana" da se avto pelje uredu, pa je baje zamaknjen?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 19, 2012 1:56 pm

Vargalant ima lahko tudi zjebano optiko....V našem koncu, je nekoč zelo priznan mojster optiko nastavljal. Nikoli ni bilo ok. Po vsakem njegovem posegu sem se z avtom peljal, kot z gumenjakom po reki in gume je radiralo ko fukjeno.Volan je bil po vsakem posegu malce postrani.Reklamacij sem naredil za malo morje....po papirjih je bilo zmeraj vse ok...na cesti pa za en klinac.Nakoncu sem popizdu in šel na AMZS. Ko so avto dobili v roke mojstri iz AMZS, so ugotovili zamik špure tudi za 1 cm. Po njihovi nastavitvi je avto šel lepo,ravno in brez pobiranja gum. Pa nisem edini tak primer pri istem majstru.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 19 gostov