Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hahehihoh
Uporabnik

Re: 1.6 HDI - nepredvidljivo obnašanje turbine

Napisal/-a hahehihoh Sr jul 29, 2015 5:39 pm

Romzis je napisal/-a:
PogachnyK je napisal/-a:Ja tale 1.6 je res srot od motorja.

Super. Zdaj pa bodi še koristen in napiši kako konkretno informacijo ali nasvet.

:mrgreen: :lol:

Folk je res smešen. 8) ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 29, 2015 11:45 pm

Romzis je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:.....ampak nikjer nisem omenjal testerja....

Tudi tukaj imaš prav, samo brez testerja nekaj kao popravljat pa tudi ne moreš.

Spet odvisno od znalca. Za tiste gluposti okoli vakuma in tesnenja tlačnih cevi ne rabiš testerja, le nekaj predznanja in dve normalni roki. Za defektn maf tudi testerja ne rabiš, ampak znanje 1. letnika srednje elektro šole in referenčni podatek (za kar zadostuje autodata).EGR ventili so pri teh francoskih solatah itak znani stalni problem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če jul 30, 2015 5:48 am

Jah poglejte kar je res je res... pa ne si tiscat glave v pesek.
Pac se ve kaksne so napake in niti ne bom nasteval. Velika vecina okvar se je zgodila na nasemu 3008. Pac konstrukcijske napake. Katere lahko le omilis ne mores jih pa odpravit. Od nekdaj vozim citroene od prvega do zadnjega avtomobila in me taksen izdelek zalosti. Ce si ga lastite kaj naj recem... srecno pa cim manj problemov. Ne pa biti zdaj uzaljeni ce sem navrgel resnico. Srcno upam da bo izdelek ki pride na trg leta 17 dober produkt. Verjemite psa ve kako ga je polomil s tem motorjem, ki je bil sicer misljen se za kar nekaj nagradenj( euro norme) zato je ze leta 10-11 najavil povsem nov motor.

Over and out

P.s. hehioh je napisal da so nvi 1.6 motorji odlicni. Pa mu ni nihce rekel naj objasni :D
Slika

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jul 30, 2015 6:17 am

Bom še jaz pristavil moj "kar je res, je res"..

V mojem citroenu že 4 leta (vozilo letnik 2011) deluje brez problema 1.6 HDi 82kW/112 KM, prevoženih slabih 80.000 km, pa je bil kupljen kot testno vozilo (vi skeptiki si lahko mislite, da bi mi moralo že zaradi tega motor zaribat že prvo leto, a ne?).
Kar je bilo doslej menjanega na motorju izven rednih servisov je bilo tesnilo na izmenjevalcu toplote, ker je hladilna tekočina izginevala. Drugih dodatnih stroškov razen rednih servisov, goriva in potrošnega materiala dosej ni bilo. Tudi olja ni popilo nič.

Na službenem Berlingu z istim tipom motorja, ravno tako isti letnik z prevoženimi 145.000 km pa samo nosilec injektorja (mislim, da je bil 4,5€ stroška) in čisto nič drugega razen rednih servisov, goriva in potrošnega materiala.

Zame je stvar jasna..vi pa lahko verjamete komur želite.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če jul 30, 2015 8:43 am

O.K. zgleda, da imamo različne poglede kaj pomeni, da je avto vzdržljiv. Očetov berlingo s starim 2.0 Hdi motorjem s 90km.. Je (dokler se ni zaklenil volan priletel v drevo) obrnil reci piši... 550k km, s prvo turbino. ne rečem, da je avto delal tipi topi, ker je puščal olje, malo je manjkalo kompresije, tesnilo je bilo prepihano (malo), pa se motor ni vdal. To je zame vzsržjiv motor ne pa 80.000 km :D :D
To so današnji rezultati downsizing-a , ah ja kje so časi, ko je bilo konstruktorjem jasno, da 1,5 tone težak avto potrebuje prostornino vsaj 2 litra. Euro norme, ter želja po prihranku, tako našem kot proizvajalcevem. Če pa vsak hoče prihraniti tistih 50€ na leto za registracijo in cestnino, potem pa se kupujejo podhranjeni motorji, ki morajo prenašati prevelike obremintve. (30bar pritiska ob vsakem ciklu na ojnicčnem ležaju, ni malo). Se še kdo spomni besedne veze "trajnostni razvoj"?, ali bomo primorani avtomobile menjati na 100.000km? V garaži je shranjen oldtimer s 350.00km pa se bat še kar premika gor in dol :)

Sedaj pa pustimo lastniku forda, da umeru reši svoje težave, mi pa nadaljujemo v kakšnem bolj primernem času in v bolj primerni temi :D
Slika

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jul 30, 2015 9:28 am

PogachnyK je napisal/-a:O.K. zgleda, da imamo različne poglede kaj pomeni, da je avto vzdržljiv. Očetov berlingo s starim 2.0 Hdi motorjem s 90km.. Je (dokler se ni zaklenil volan priletel v drevo) obrnil reci piši... 550k km, s prvo turbino. ne rečem, da je avto delal tipi topi, ker je puščal olje, malo je manjkalo kompresije, tesnilo je bilo prepihano (malo), pa se motor ni vdal. To je zame vzsržjiv motor ne pa 80.000 km :D :D
To so današnji rezultati downsizing-a , ah ja kje so časi, ko je bilo konstruktorjem jasno, da 1,5 tone težak avto potrebuje prostornino vsaj 2 litra. Euro norme, ter želja po prihranku, tako našem kot proizvajalcevem. Če pa vsak hoče prihraniti tistih 50€ na leto za registracijo in cestnino, potem pa se kupujejo podhranjeni motorji, ki morajo prenašati prevelike obremintve. (30bar pritiska ob vsakem ciklu na ojnicčnem ležaju, ni malo). Se še kdo spomni besedne veze "trajnostni razvoj"?, ali bomo primorani avtomobile menjati na 100.000km? V garaži je shranjen oldtimer s 350.00km pa se bat še kar premika gor in dol :)

Sedaj pa pustimo lastniku forda, da umeru reši svoje težave, mi pa nadaljujemo v kakšnem bolj primernem času in v bolj primerni temi :D

Res je, imamo drugačne poglede..jaz pač imam resnične izkušnje za mojih dosedanjih 80.000 (glede na dosedanjo neproblematičnost motorja bo še veliko več), šef ima dobre izkušnje za njegovih prevoženih 145.000 z istim tipom motorja.

Te razumem, da te je tvoj primerek motorja v vaši 3008 razočaral, tudi mene bi. Ne bi pa posploševal, da je to motor na splošno tako zelo slab. Kolikor vem, se vgrajuje tudi v Volvote, Forde pa še kje..

Ta downsizing pa, kaj čemo? Vse bi se rešilo, če bi se bencin drastično pocenil, pa če bi se še okoljevarstveniki utišali, bi si tudi jaz omislil kakšen big block USA mrcino..ker pa sanja svinja o koruzi, sem zelo vesel, da sem dobro izbral in da (doslej) ni znakov problematičnosti motorja - nemara prilezem do 250.000 km brez večjih problemov, bo pa takrat avto že zelo star, ker ne delam veliko km na leto.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Če jul 30, 2015 1:23 pm

ni več pravih mojstrov to je problem, vsi samo nekaj na hitro, če bo ok bo, če ne pa pridi ponovno...

okorn
Nov uporabnik

Napisal/-a okorn Pe jul 31, 2015 8:56 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
Romzis je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:.....ampak nikjer nisem omenjal testerja....

Tudi tukaj imaš prav, samo brez testerja nekaj kao popravljat pa tudi ne moreš.

Spet odvisno od znalca. Za tiste gluposti okoli vakuma in tesnenja tlačnih cevi ne rabiš testerja, le nekaj predznanja in dve normalni roki. Za defektn maf tudi testerja ne rabiš, ampak znanje 1. letnika srednje elektro šole in referenčni podatek (za kar zadostuje autodata).EGR ventili so pri teh francoskih solatah itak znani stalni problem.

pozdravljen, neuspešno poskušam priti v stik s tabo.
ali bi bil pripravljen pogledat mojega Focusa?

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne avg 02, 2015 3:30 pm

Ne.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov