Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
vinny
Nov uporabnik

Re: težave z vziganjem :(

Napisal/-a vinny Pe maj 25, 2012 8:13 am

Verjetno je problem alternator. Imam isti problem pri Renault Laguni 1.6 letnik 99. Pozimi se zelo težko prižge avto, zdaj ko je topleje tega problema ni ampak se sploh s tem ne obremenjujem, ker mislim avto prodat vlagat v njega pa ne mislim več ker vsakič ko kaj popravim, gre nekaj drugega.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Pe maj 25, 2012 12:52 pm

Meni se pa zdi fantu svetovanje dokaj barabinsko v smislu naj še popravlja naprej avto, ki je očitno vreča brez dna. Naj proda, vzame študentski kredit, kupi kakega 2 do 3 leta starega Puntota slovenskega porekla z malo km ali pa kako rabljeno Kio Pro'Ceed.

Če dobi za tega Cliota kake 1500 € pa še kredita kake 3500 € je to 5000 €, vzame na 3 leta študentski kredit, ki je zelo ugoden in plačuje 100 € na mesec pa je. Če je pa priden pa itak lahko tak znesek poplača dosti prej.

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Pe maj 25, 2012 9:23 pm

Ti si pa biser. Predlagaš človeku puf, še predno bo sploh redno začel delat... In to za Kio... :bow Nč čudnga, da gre svet v ku...

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe maj 25, 2012 10:04 pm

Za študenta je idealno 7 letna garancija ali 150.000 prevoženih. Sicer pa tolko para tolko muzike. Če pa nima denarja naj gre pa na avtobus. Predlagal sem mu pa kredit, ker verjetno bi bila edino to realna opcija.

A naj revež samo za nek star avtomobil dela ter zmeče 1500€ ali še več pa bog vedi koliko že je. Nakoncu pa avto ne bo za nič drugega kot za na Dinos...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe maj 25, 2012 10:42 pm

Pozdravljeni

No ja, 7 letna garancija...........................je potrebno najprej vedeti pogoje te garancije......................v sedmih letih bo na pooblaščenca znosil še za eno novo vozilo, KIO seveda, njegova pa ne bo nič več vredna. V vsakem primeru pa se vsak sam odloča kaj in koliko bo vlagal/vzdrževal svoje vozilo.

Lep pozdrav
Zadnjič spremenil Fan, dne So maj 26, 2012 12:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Pe maj 25, 2012 10:55 pm

Ah a mu bodo računali 500 € za menjavo olja ter filtrov? Urna postavka teh servisov je verjetno okoli 25 € + material, ki pa že nemore biti tako drag. Povprečno verjetno kake 250 € na servis.

student123
Nov uporabnik

Napisal/-a student123 Ne maj 27, 2012 4:05 pm

hvala za nasvete. sprašujem, ker mehanik mi lahko našteje 100 zadev, ki bi jih "moral" menjati, pa niso nujne. Sam pa težko precenim ali so res nujne. Bom povprašal glede alternatorja, hvala... tisto olje oz. bencin je sedaj e davno pokurjen, že več kot leto dni je od tega, tako da čistiti trenutnega gorica ni potrebno?
Se pa poskušam dogovoriti s širšo družino, za posojilo, kredit itd. da bi kupili nov avto,...(Kio Rio, ali pa vw polo diesel)....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne maj 27, 2012 5:23 pm

lej nocm bit pametn amapk jst nevem kaj ti hoces od ns uporabnikou?
pel h enmu da pove kaj je narobe pa bos vedu na cem si,mi ti avta prek neta ne moremo popravt
Ni vse res kar napišem

student123
Nov uporabnik

Napisal/-a student123 Ne maj 27, 2012 6:52 pm

ja saj razumem. bom preveril kako je z alternatorjem... bil sem v dilemi ker mi je en mehanik našteval veliko zadev kaj bi bilo dobro popravljati, pa sem želel še mnenja od drugih ker sam nisem ravno poznavalec tega področja. ste mi pomagali, hvala..
bom poskusil dobiti injektorje kje rabljene oz. obnovljene, če pa kdo ve kje so "ugodne", bom pa tudi hvaležen :)
lep pozdrav

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po maj 28, 2012 9:54 am

Kakšen alternator? :-o
Če se težava pojavlja od takrat, ko ste tankal bencin, potem je treba prečekirat sistem goriva. Napisal si, da ste nekaj časa celo vozili na skoraj čisti bencin, šele kasneje dotočili dizel+olje. Torej je VT pumpa delala kar nekaj časa na "suho" brez zadostnega mazanja. Torej je verjetnost opilkov v gorivnih vodih in injektorjih. Če je pa res, mora pa mehanik pregledat. Torej pregled/zamenjava pumpe, injektorjev, pucanje vseh vodov in menjava filtra.
Drugih stvari ne bi moglo tankanje bencina uničit.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po maj 28, 2012 5:48 pm

Komarček je napisal/-a:Ah a mu bodo računali 500 € za menjavo olja ter filtrov? Urna postavka teh servisov je verjetno okoli 25 € + material, ki pa že nemore biti tako drag. Povprečno verjetno kake 250 € na servis.

samo pa si lahkomiseln

novejši avto -> dražja popravila -> večji stroški
7 let garancije, to je splošna garancija + vseh 7 let moraš tam servisirat

cena pa so:

mali servis 200€, vsako leto ali na toliko km
velik servis pomoje min 500€

kje so še po 5h, 6h letih izredna popravila, se pravi
potrošni materjal itd.. te na pooblašencu olupjo do nazga

tu bo avto popravil za 100, max 200€ pa četudi 500 in bo fural dalje
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 28, 2012 8:36 pm

ja nc nau popravu avta za manj kot 500 eur.ni racunice.
ne kupuj rabljene oziroma obnovljene injektorje ker ti strokovnjak lahko obnovi tvoje in ti da garacijo na to,pa bos vsaj vedel kaj imaš..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček Po maj 28, 2012 9:13 pm

Ja jest razumem 7 letno garancijo ali 150.000 km npr če mi crknejo injektorji mi jih ZASTONJ zamenjajo?!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po maj 28, 2012 10:23 pm

:D :D :D :D :D :D :D in potem svizec zavije čokolado.................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček To maj 29, 2012 7:43 am

In kaj je potlej mišljeno s to 7 letno garancijo? Naj me kdo razsvetli prosim.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To maj 29, 2012 7:52 am

Komarček je napisal/-a:In kaj je potlej mišljeno s to 7 letno garancijo? Naj me kdo razsvetli prosim.

Da mors pogledat drobni tisk..
Slika

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček To maj 29, 2012 10:00 am

Sem se malce za foro pozanima in sicer garancijski pogoji so spisani na 4 straneh in niso nič posebenga. Potrošni material, redno vzdrževanje in podobni pogoji so potrebni za izpolnitev te garancije. Še zmerom vredu.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To maj 29, 2012 10:16 am

Komarček je napisal/-a:Sem se malce za foro pozanima in sicer garancijski pogoji so spisani na 4 straneh in niso nič posebenga. Potrošni material, redno vzdrževanje in podobni pogoji so potrebni za izpolnitev te garancije. Še zmerom vredu.

To ze, sam servisi, kot so fantje zgoraj napisal, niso glih pocen..sicer ne vem, ce drzi, da je urna postavka komaj 25€ na pooblascencu-na mojem servisu je ze dve leti cez 50€. Plus da pri nekih vecjih popravilih iscejo use mozne variante, da nb slo popravilo iz uveljavljanja garancije.. Vrjem, da so servisi tako nastavljen, da delajo profit in ne zgubo
Slika

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Napisal/-a Komarček To maj 29, 2012 2:53 pm

50 € na uro? Jaz dokler sem hodil na pooblaščenca sem dajal max 30 € na uro pa še kao malo jača znamka. Neverjamem da bi bilo za Kio nevem kako drago, morebiti odvisno od servisa do servisa. Sj če daš za servis 250 € do 300 max je še ok. Pa verjetno se da veliko ceneje skos priti, če kupiš vsaj svoje olje.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To maj 29, 2012 3:22 pm

In potem ti garancija ne velja, ker si na servis prinesel svoje olje :twisted:
Za avtorja teme: Povejte iz katerega kraja ste? Tako lahko vam kdo predlaga kak bližnji dizel servis ki se ukvarja samo z popravili dizel vbrizgalnih sistemov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 18 gostov