Nasveti in napotki ter povpraševanja...

valvoline
Stalni uporabnik

Re: Kako se zaračunavajo stroški defektaže?

Napisal/-a valvoline Po maj 28, 2012 9:52 am

Hm,velka smola ja,še nisem vidu 5 let starga avta z strgano verigo na motorju.Da dobi lufta ja,da se strga pa nikoli,tudi če je avto 20 let star in z 500.000km gor.To je ziher še neki polamano not v motorju pa da je verigo strgalo.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po maj 28, 2012 10:12 am

In sedaj bo glupa stranka odpeljala vozilo na drug servis, kjer bo ponovno plačala celotno demontažo in montažo. Dejansko bi odprava napake bila na istem servisu še najcenejša. :roll: Mislim, kaj to sploh mora v glavi delati, da enemu mehaniku kateremu sploh ne misliš dati odpraviti napake zapelješ da ti razmeče cel motor in odkrije napako, potem ti ga nazaj skupaj sestavi in ti avto pelješ drugemu mehaniku, ki ti bo spet razmetal motor odpravil napako in spet skupaj zmetal motor. :rofl

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po maj 28, 2012 11:11 am

valvoline je napisal/-a:Hm,velka smola ja,še nisem vidu 5 let starga avta z strgano verigo na motorju.Da dobi lufta ja,da se strga pa nikoli,tudi če je avto 20 let star in z 500.000km gor.To je ziher še neki polamano not v motorju pa da je verigo strgalo.

Od kolega bmw x5 2007 letnik z 270.000 km odtrgalo ketno in je šla mašina v franže. Smola pač. Pa je bil 1.lastnik in vse.

Uporabniški avatar
bedolin
Novinec

Napisal/-a bedolin Po maj 28, 2012 1:14 pm

f.taunus je napisal/-a:In sedaj bo glupa stranka odpeljala vozilo na drug servis, kjer bo ponovno plačala celotno demontažo in montažo. Dejansko bi odprava napake bila na istem servisu še najcenejša. :roll: Mislim, kaj to sploh mora v glavi delati, da enemu mehaniku kateremu sploh ne misliš dati odpraviti napake zapelješ da ti razmeče cel motor in odkrije napako, potem ti ga nazaj skupaj sestavi in ti avto pelješ drugemu mehaniku, ki ti bo spet razmetal motor odpravil napako in spet skupaj zmetal motor. :rofl

Pa kaj bluziš? Tukaj je debata o menjavi celotnega motorja, ne pa odpravi napake. A res misliš da če ti verigo odtrga, se jo samo zamenja, kot pri biciklu?

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 28, 2012 2:25 pm

Tole mi ne gre v glavo...

Zadeva je pa taka: AMZS mi je na najbližji avtoservis (pooblaščen) pripeljal vozilo, ker mi je sredi vožnje po klancu navzdol tiho ustavilo, kar naenkrat, kot da bi avto nekdo izključil.

Tole pa lih ni vzrok strgane ketne....edino če se ventili in bati pri tem motorju ne srečajo....hja potem pa res zamenjaš ketno in gas dalje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po maj 28, 2012 3:59 pm

nadomestno vozilo dobiš lahko tudi če imaš zavarovano, recimo asistenco pri triglavu. poglej na polico če imaš asistenco zraven

avtomobilska asistenca= 2 dni
avtomobilska asistena plus=4 dni
avtomobilska asistenca comfort=45 dni nadomestni avto ;)

njihov asistenčni center dela 24/7 (non-stop)

Slovenka1
Nov uporabnik

Napisal/-a Slovenka1 To maj 29, 2012 1:48 pm

Še enkrat; vsem najlepša hvala za odgovore.
Kar lahko v prihodnje naredim je, da absolutno ne naročim več "nekaj" oziroma "defektaže" oziroma diagnoze "avto ne vžge več" na delovnem nalogu.
Absolutno pri naslednjem zavarovanju asistenco!
Preden kamorkoli odvlečejo avto, se pozanimat kam, ker najbližji serviser, ni nujno najboljši - boljše plačat več kilometrov AMZS-ju kot pa OD-večno delo.

Da je gospod vendarle malce preveč razkopaval po motorju so mi potrdili tudi na krovni instanci Fiatovih pooblaščencev, tako da imam kar se tega tiče mirno vest. Tudi vse ostalo smo se načeloma dogovorili :) Dejstvo pa je, da je med (pooblaščenimi) avtoserviserji velika razlika ... pri enem izmed štajerskih pooblaščencev so mi recimo v 5 minutah po telefonu povedali praktično na pamet vse možne napake in rešitve, kar pri prejšnjem avtoserviserju nisem izvedela v zdaj že skoraj 14 dneh.
Kakorkoli, tole zgodbo bom zaenkrat zaključila, morda pa še javim koliko je stalo v celoti popravilo, morda bo še kdo kdaj potreboval to informacijo. Kupovati nov motor bi bilo namreč absolutno nesmiselno, ker stane skoraj toliko kot nov avto, na rabljenega pa nikoli nimaš garancije.

Lep pozdrav!

P.S. Zakaj se je avto praktično neslišno ustavil sredi vožnje pa najbrž ne bom nikoli izvedela ...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To maj 29, 2012 10:08 pm

Slovenka1 je napisal/-a:P.S. Zakaj se je avto praktično neslišno ustavil sredi vožnje pa najbrž ne bom nikoli izvedela ...

Pozdravljeni

Na to vprašanje pa vam mora odgovoriti mehanik, to se šteje pod diagnozo, katero ste vi naročili in plačali.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr maj 30, 2012 6:43 am

Lahko pa še izdaš, za kateri servis se je šlo :).

Slovenka1
Nov uporabnik

Napisal/-a Slovenka1 Sr maj 30, 2012 12:52 pm

@ Pinny: odločila sem se, da prejšnjega serviserja ne bom izpostavljala po imenu ... bom pa vsekakor zapisala ime tega, pri katerem mi bodo avto spravili v red. Prepričana sem, da bo ok. Že danes popoldan smo zmenjeni za prevzem vozila, dobila sem tudi že informativni izračun možnih stroškov od_do_(glede na izkušnje s podobnimi okvarami) in vse to v praktično enem dnevu.

Se oglasim.
LP

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr maj 30, 2012 1:38 pm

Slovenka1 je napisal/-a:
pri enem izmed štajerskih pooblaščencev so mi recimo v 5 minutah po telefonu povedali praktično na pamet VSE možne napake in rešitve, kar pri prejšnjem avtoserviserju nisem izvedela v zdaj že skoraj 14 dneh.

Nevem če je to sploh potrebno komentarja. Tudi mehanik ki ti je razdiral vozilo je vedel za vse možne napake in rešitve. Dejanska napaka pa se bo vedno našla samo v primeru razdiranja motorja.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr maj 30, 2012 3:31 pm

Slovenka1 je napisal/-a:
pri enem izmed štajerskih pooblaščencev so mi recimo v 5 minutah po telefonu povedali praktično na pamet vse možne napake in rešitve, kar pri prejšnjem avtoserviserju nisem izvedela v zdaj že skoraj 14 dneh.

Hehe ta je tudi bosa, zakaj ti pa potem ni kar preko telefona avto popravil :lol:
Ga ni majstra da bo v 5 min vse našteto tudi opravil.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Slovenka1
Nov uporabnik

Napisal/-a Slovenka1 Sr jun 06, 2012 9:05 am

Ob zaključku te zgodbe, bi rada pohvalila Avtoservis Kavčič na Ižanski v Ljubljani :bow

Včeraj sem avto odpeljala domov. Avto je bil popravljen praktično v dveh dneh, cena je bila takšna kot smo se dogovorili, odnos pa tudi takšen kot je treba.
Poleg vsega dogovorjenega sem morala doplačati samo za jermen, ker tisti, ki mi ga je vrnil prejšnji "serviser" ni ustrezal meram za moj motor. Torej mi je dal za popotnico pač nekega drugega, neuporabnega ...

Še enkrat hvala vsem za razpravo na to temo. Kavčiču pa čez naslednjih 20 tisoč.
(Mimogrede, motorja se sploh ni dalo popravit...moja prvotna odločitev o tem, da je v celoti treba menjat motor je bila pravilna, vgradili pa smo prav tistega, ki sem ga našla že času, ko je bil avto pri prejšnjem serviserju. Trma enih ljudi je res neverjetna.)

Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jun 06, 2012 9:27 pm

Pozdravljeni

Lepo, da se je uredilo........................ Redni servis pa vseeno raje opravljajte na 10000 prevoženih kilometrov.................motor in denarnica vam bosta hvaležna.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 16 gostov