Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lotko
Novinec

Re: Pištola za obnovo originalnega izgleda pragov

Napisal/-a lotko To jul 03, 2012 11:44 am

Evo danes sem še slikal kako to zgleda na vratih https://docs.google.com/open?id=0B17tFTshZ3h9NkNQQnNueGFPR1E

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To jul 03, 2012 12:44 pm

popravilo praga( udrtina 20x5x 2cm globine) + lakeranje obeh pragov z metalik barvo v kateri je 25% perle je prišlo čudežnih 100e. da bi se šel jaz zajebavat in sam kupovati materijal in se zezat 2 dni, ne hvala.

aja pred delom na karoseriji se usak del zasčiti. pa mimo grede če se brusi prag odpreš vrata ;) jih iz notraj polimaš( zasčitiš notranjost) , pravtako komplet vrata... dela ni več kot pou ure ;) za cel avto seveda.

saj ko imaš casa uro in pol da zalimaš 3 avte za v šprickit in enega za lakeranje dobiš kmalu prakso. lp

lotko
Novinec

Napisal/-a lotko To jul 03, 2012 1:31 pm

ja, ok no... in kaj sedaj, a lahko tisti flekec brez barve na robu vrat zarjavi, ali so skrbi odveč? :roll:

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr jul 04, 2012 5:38 am

Iz slike je razvidno, da na mestu poškodbe manjka lak in baza, torej temelj je. Rjavelo kar tako ne bo je pa res, da bo mesto poškodbe bolj na udaru v zimskem času zaradi posipanja, soljenja cest.
Osebno bi to retuširal s paličico za popravilo poškodb od letečega kamenja ali s finim slikarskim čopičem. Po možnosti v dveh nanosih baza + lak.

Odlično se da tako poškodbo sanirati s airbrush pištolo. V tem primeru obvezno nanos baze in čez lak. Sam sem pred nekaj leti na ta način odpravil precej večjo poškodbo na prtljažnih vratih.
Zadeva je tako dobro uspela, da je bil še ličar presenečen nad rezultatom.

Uporabil sem pa Fimotool airbrush pištolo katere edina pomankljivost je, da nima teflonskih tesnil. Imam pa še nekajkrat dražjo profi Iwato.

http://shrani.si/f/3j/iS/4xIjAW1W/airbrush-004.jpg
Zadnjič spremenil yashica, dne Sr jul 04, 2012 8:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

lotko
Novinec

Napisal/-a lotko Sr jul 04, 2012 8:00 am

Hvala, za odgovor! Lahko poveš malo več o tem, kaj potrebujem za popravilo in kako bi se lotil le tega? Da bi bilo čimbolj enostavno? :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov