Nasveti in napotki ter povpraševanja...

123belt123
Nov uporabnik

Re: Kurilno olje - DA ali NE

Napisal/-a 123belt123 Pe jun 29, 2012 10:32 am

MI lahko še kdo napiše če ve kolikšne so kazni za kurilca.
HVALA in LP!

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter Pe jun 29, 2012 10:56 am

No to ni čisto res da če nasipaš olje iz friteze da te nemorejo cariniki cepit. Maš tu v tej diplomski proti koncu razloženo: http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=15602
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Pe jun 29, 2012 11:08 am

123belt123 je napisal/-a:MI lahko še kdo napiše če ve kolikšne so kazni za kurilca.
HVALA in LP!

400€ plus praznjenje tanka na uradnem servisu to ne vem kolko stane!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a zcmr Pe jun 29, 2012 10:17 pm

lancia hf je napisal/-a:
106 je napisal/-a:Največji specialci si dajo za cviček posebej tank vgradit

Ravno zaradi tega carina jemlje vzorce iz filtra. ;)

Dej ne bluzit neumnosti dej.
Mercedes Benz service

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter So jun 30, 2012 10:27 am

nisem še nikol videl da bi komu filter dol jemal, vedno so iz tanka vzemal, vendar ob poplavi dvojnih napeljav in tankov znajo tudi to začet prakticirat
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 So jun 30, 2012 10:37 am

smrkec* je napisal/-a:Če gre bmw 7 na kurilca bo tudi golf 3 šel bp.
http://tvslo.si/predvajaj/dnevnik/ava2.83504231/0:12:25

Haha, v tanku za bencin so našli kurilno olje :lol:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 30, 2012 11:00 am

virtuoso89 je napisal/-a:
smrkec* je napisal/-a:Če gre bmw 7 na kurilca bo tudi golf 3 šel bp.
http://tvslo.si/predvajaj/dnevnik/ava2.83504231/0:12:25

Haha, v tanku za bencin so našli kurilno olje :lol:

Meni pa ni jasno, kako se sploh odločijo za pregled goriva.
Kar tako, ker nimajo drugega dela al pač naključno, ker je ob pregledu prometnega in vozniške en zavohal da to mogoče ni nafta kar se voha iz izpuha :)
Še posebej, ker je tukaj na videu (sedmica) to normalen avto in neka rjava zjajacana golf dvojka.

Sploh na našem obmejnem področju opažam ogromno teh kontrol goriva (tovornjaki, traktorji, avti) tako na cesti kot tudi v gozdu, na njivah.
Mene niso s traktorjem še nikoli ustavili (sem štejem tudi avto :mrgreen: ), čeprav sem se velikokrat peljal mimo njih (carinikov).
Tako da ne vem ali drugi delajo nemnosti, pa da jim potem pregledujejo gorivo ali je to čisto slučajno.

p.s: kazen 400€?? To je v bistvu zelo malo. Če imaš starega dizla ki pije 5l/100km je to v 100.000km 5000l nafte oz. 6500€ (če štejem 1.3€/L).
Kurilno olje pa bi stalo 5000€ (ca. 1€/L). Za teh 1500€ razlike bi lahko plačal skoraj 4 kazni (seveda če te dobijo). V nasprotnem primeru pa imaš v dobrem še teh 1500 litrov goriva oz. 30.000km.

Pa ne da zagovarjam uporabo kurilnega olja, daleč od tega. ;)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 So jun 30, 2012 11:23 am

zcmr je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Malo začni vrtat po internetu pa se ti bo marsikatero neznano obzorje odprlo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jun 30, 2012 12:20 pm

106 je napisal/-a:
zcmr je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Malo začni vrtat po internetu pa se ti bo marsikatero neznano obzorje odprlo.

Sem bil zraven ;)
Drugače je pa lažje delati tako na traktorjih in delovnih strojih, ker ima čep za izpist kondenza in iz tam jemljejo vzorce.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY So jun 30, 2012 2:21 pm

Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Napisal/-a zcmr So jun 30, 2012 5:37 pm

@ 106 daj ti ki si razsvtljen od vsevednosti ,prilepi link kjer je opisano kako zelenci na cesti podirajo dol filtre.
Link razsvetjenja prosim.
Mercedes Benz service

db
Novinec

Kraj: from MS to MB

Napisal/-a db So jun 30, 2012 6:34 pm

Pred kakim tednom ko sem bil na bencinski, je poleg tankala ful huda blondinka v novega BMW X5, in sevede ko sem si jo ogledoval pa razmišljal, če bi raje mel avto ali njo, sem zagledal kako je natankala poln rezervoar kurilca. :huh: Meni osebno je to res banalno, da ne rečem da bo potem nekdo kupil tak avto star 3, 4 leta dal za njega nevem 30k € +, potem pa bomo tukaj spet brali kako nemško sr... je to, pa ta ma ziher avto zbite km, pa da bi naj mel mehanik zraven itd....
Kot prvo se kdo vpraša zakaj taka razlika med kurilnim oljem in dizlom, proizvodnja dizla je nedvomno dražja, dizel je bolj čist zraven so razno razni aditivi, maziva, dostikrat celo preberem, da so novi dizli tako občutljivi da naftne družbe ne morejo zagotoviti tako kvalitetnega dizla, nevem no jaz glih kurilca ne bi dal v svoj avto, menim da so novi dizli precej bolj občutljivi kot so bili stari.
Je pa tudi res, da eni naredijo tolko km, da se jim splača ne glede na kazen ali okvaro, če pa maš se srečo pa avto leti brez okvare pa še boljše.
Najbolj pa mi je smešno, ko folk kupuje avte za 20, 30 pa več tisoč €, po večini na lizing potem pa tanka kurilca pa vidiš čunga lunga gume na premium vozilih, ampak OK to je že druga zgodba, sorry za OFF.

123belt123
Nov uporabnik

Napisal/-a 123belt123 So jun 30, 2012 7:54 pm

Zdravo!
Mi lahko kdo pove koliko resno jemljejo policajo pregled goriva. Ali naredijo veliko kontrol in ali je možna kakšna pritožba ko te ustavi in pregleda gorivo oz. kak dober izgovor. Mal se heco sliši ampak taki so cajti ni kaj.
Hvala in LP! :mrgreen:

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak So jun 30, 2012 8:29 pm

123belt123 je napisal/-a:Zdravo!
Mi lahko kdo pove koliko resno jemljejo policajo pregled goriva. Ali naredijo veliko kontrol in ali je možna kakšna pritožba ko te ustavi in pregleda gorivo oz. kak dober izgovor. Mal se heco sliši ampak taki so cajti ni kaj.

seveda se lahko pritožiš. Napišeš, da je nafta draga, država si prevelik kolač odreže, ti pa si na ta način jemleš nazaj.
Pa kaj si narod vse ne zmisli jao jao.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jun 30, 2012 8:58 pm

123belt123 je napisal/-a:Zdravo!

Policaji ne jemljejo resno kontrol goriva. To dela carinska uprava republike slovenije ;)

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Napisal/-a 106 So jun 30, 2012 9:05 pm

zcmr je napisal/-a:@ 106 daj ti ki si razsvtljen od vsevednosti ,prilepi link kjer je opisano kako zelenci na cesti podirajo dol filtre.
Link razsvetjenja prosim.

Lenobe ne podpiram tak ,da se boš moral sam potrudit ....

Uporabniški avatar
zcmr
Novinec

Napisal/-a zcmr So jun 30, 2012 11:51 pm

Jaz tudi bluznikov ne jemljem resno ampak taki bluzniki kot ti mi pa vseeno dvigajo holeterol....
Ce si gobec za pisat neumnosti potem daj link kako carina snema filtre na osebnih dizel vozilih....
Cakam.....
Mercedes Benz service

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jul 01, 2012 7:51 am

Ok zdaj ne vem kaj oni delajo sam velika večina novejših dizlov ima cevi pripete z hitrimi spojkami in jo mašsneto v dveh sekundah tako da filtra sploh ni potrebno snemat.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jul 01, 2012 9:20 am

Kot je meni znano, jemljejo vzorce goriva iz rezervoarja, ampak pazi, imajo pooblastilo, da lahko razstavijo vozilo, to pa pomeni, da ti vzorec lahko vzamejo iz filtra.

27. člen

(1) Uniformirani carinik in uniformirani inšpektor lahko zaradi odkrivanja kršitev carinskih, trošarinskih in drugih predpisov, za izvajanje katerih je pristojna slu ba, na celotnem območju Republike Slovenije:

1. ustavita, pregledata in preiščeta vsako prevozno sredstvo;
2. pregledata in preiščeta vsako prevozno sredstvo kjer koli na prostem, kjer se opravlja vtovor ali iztovor blaga ali trošarinskih izdelkov oziroma je ta e bil opravljen;
3. ustavita vsako osebo in pregledata ter preiščeta prenosna sredstva in stvari, ki jih nosi s seboj;
4. ugotavljata namensko uporabo pogonskega goriva v vseh prevoznih sredstvih, delovnih napravah in strojih ter namensko uporabo vseh drugih trošarinskih izdelkov.

(2) Zaradi izvajanja ukrepov iz prejšnjega odstavka je vsakdo dolžan ustaviti na mestu, ki ga odredi uniformirani carinik oziroma uniformirani inšpektor z dajanjem predpisanih znakov, na način in po postopku, ki ga predpiše minister, pristojen za finance, v soglasju z ministrom, pristojnim za notranje zadeve. Na zahtevo uniformiranega carinika oziroma uniformiranega inšpektorja mora dati vse potrebne podatke in mu pokazati blago in trošarinske izdelke, ki jih prevaža ali prenaša.

(3) Pregled prevoznega ali prenosnega sredstva pomeni vizuelni pregled prostorov, prevoznega ali prenosnega sredstva in stvari, ki so v njem.

(4) Preiskava prevoznega ali prenosnega sredstva, ki se lahko opravi v primeru razlogov za sum kršitve carinskih, trošarinskih ali drugih predpisov, katerih izvajanje je v pristojnosti službe, pa pomeni podroben pregled vseh delov prevoznega ali prenosnega sredstva, vključno s stvarmi v njem, pri katerem se lahko za pregled posameznih delov prevoznega ali prenosnega sredstva oziroma stvari v njem uporabijo tehnični pripomočki in prevozno ali prenosno sredstvo oziroma stvari tudi razstavijo.

(5) Lastnik prevoznega sredstva oziroma oseba, ki ga ima v posesti, ima pravico biti prisotna pri pregledu oziroma preiskavi prevoznega sredstva.

Vir: ZAKON O CARINSKI SLUŽBI (ZCS-1)
http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/0/c1 ... enDocument
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Ne jul 01, 2012 12:04 pm

ne vem če to delajo tudi v slo, ampak v franciji te lepo pospremijo do servisa, tam mehanik sname dovodne cevi in vzame vzorec. Itak plačaš še servis, če maš kurilno not :lol: :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov