Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Zavorni servis Dolenjska

Napisal/-a lancia hf So avg 18, 2012 7:37 pm

Začasna rešitev je samo ta, da ploščice spodložiš, da nimajo lufta. Voziš se lahko normalno z avtom samo prav zdravo pa ni saj ti ploščice tolčejo po čeljusti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So avg 18, 2012 8:03 pm

Glede ropotanja čez neravnine bi te rad opozoril, da obstaja nevarnost, da nimaš dovolj privith vijakov, ki držijo zavorno čeljust na mestu (been there, done that). Če ti čeljust odpade na zgornjem vijaku in imaš dovolj majhne feltne, ti bodo bremze delovale do zaustavitve (samo na ploščicah se bo poznal rob kje bodo prjele) in izgubil boš uteži na alu feltni (been there, done that 2.).

Tebi pa hvala za izkušnje, vidim da temu človeku ni za zaupat avta.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne avg 19, 2012 10:16 am

Aja? A tak je Jenič to porihtal? Sicer je meni zadnjo čeljust uredil b.p., samo ko se spomnem, da je na vsak način hotel avto imeti v delavnici, jaz pa si nisem upal narediti 50+km z neizpravnimi zavorami in sem vztrajal, da mu prinesem samo čeljust na obnovo, sem po prebranem kar vesel, da mojega avta ni imel v delavnici...Povrh vsega ga pa še naši lokalci kr hvalijo...

In kako to, da se za tvoj avto ni ploščic? Seveda je...v vsaki bolj resni štacuni z avtodeli jih dobiš....naročiš pa jih dobiš :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 19, 2012 11:03 am

Trditev, da se zavorne pološčice za astro J težko dobijo je malo smešna pa naj bo to v Indiji Koromandiji ali na Dolenjskem. V Eurotonu(PE Novo Mesto) jih zagotovo imajo. Čisto mimogrede enake imata chevrolet cruze in orlando.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

rogi2
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a rogi2 Ne avg 19, 2012 11:44 am

Meni so do sedaj vse avtomobile zrihtal bp in to OK.Če je bil kak nepredviden strošek ali menjava so me vedno obvestili po tel ali mailu,kaj naj,menjam ali ne.
Račun je bil vedno v mejah normale.Sem tud sam nekajkrat preračunaval,če kupujem sam preko šaletbajzarjev robo od nevem kje,ponaredki china in ostale poceni kozlarije in sem prišel do zaključka: Vedno original račun,original del ,garancija in nasmeh ko se odpelješ.
Jaz servisu zaupam.Kdor pa mu ne naj šraufa doma,pol pa k vse zjebe naj ne vozi na servis popravljat in pljuvat kakšni da so ,...,omenjeni in ostali.
Fantje brez dnara ni muske.Vozte se u jugičih pa zastavah pa boste lahko sami šraufal in pametoval.
Zaradi tega,ker mislim,da reklama ni potrebna,takšna in drugačna nisem omenil kam vozim popravljat.Na servis ,...(če kdo želi osebno priporočilo mi lahko piše)

LP

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne avg 19, 2012 12:52 pm

Kdo je reku da je blo drago? Clovek je posteno placal, na koncu pa slabse kot ce bi naredu nekdo ki se ni tega nikoli delal.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne avg 19, 2012 1:32 pm

Kdo tukaj pametuje :roll: Človek je nekomu, ki se poklicno ukvarja s popravilom zavor pošteno plačal menjavo ploščic, dobil pa manj kot nič.. Neizpravne zavore in nepotrebno letanje ter slabo voljo samo zato, ker nekdo ne loči med obliko originalnih in novih ploščic. Oprosti ampak nekdo, ki pri montaži ne opazi, da nekaj ne štima zame ni mojster.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne avg 19, 2012 2:04 pm

yashica je napisal/-a:Kdo tukaj pametuje :roll: Človek je nekomu, ki se poklicno ukvarja s popravilom zavor pošteno plačal menjavo ploščic, dobil pa manj kot nič.. Neizpravne zavore in nepotrebno letanje ter slabo voljo samo zato, ker nekdo ne loči med obliko originalnih in novih ploščic. Oprosti ampak nekdo, ki pri montaži ne opazi, da nekaj ne štima zame ni mojster.

Se strinjam in mi ni jasno kako je lahko mojster, ki se ukvarja s tem stvarmi sploh dal avto uporabniku in računal storitev, če je vedel, da so ploščice pemajhne. :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne avg 19, 2012 2:20 pm

Nikjer nisem omenjal cene storitve. Da ne bo pomote! Kaj si eni zmišljujete sedaj?

@rogi2
Ja saj je čisto možno, da so tebi super zrihtali. In verjetno še komu. No jaz sem bil sedaj prvič pri njemu pa kot vidiš ni vse tako kot mora biti. Na pooblaščenem bi bila cena storitve za to kar mi je on naredil velik višja.
Problem je, ker je naročil napačno stvar. In mislim, da tudi montaža nazaj ni tako kot bi morala biti. S tem pa nisem zadovoljen. Le kako bi bil če pa imam sedaj tehnično neizpraven avto za na cesto!

Jaz sem se odločil kaj bom naredil. Naročil bom vlečno službo (AMZS), ker sem član in letos še nisem nucal vleke. Tako, da je zastonj do servisa! Bom kar danes poklical če se mi bo uspelo dogovorit kaj danes za prevoz jutri zjutraj. In ga bom z vleko gor pripeljal. Ne bom se zajebaval z avtom po cest...

Montiral mi je pa en poba in ne šefe osebno. Izlgedal je zelo mlad. Neizkušenost? Morda praksa...? Samo upam, da ne. Šefe je samo material prinesu.
Bolje pa, da mi jutri poštima... Če ne v celoti pa vsaj začasno. Potem se bomo pa dalje menil.

Že tako sem čez vikend brez avtomobila zaradi storitve... Če pa ni bil siguren v dobavljivost pravega dela pa bi lahko rekel, da naj pridem čez par dni ali pač kolikor bi rabil za dobavo in bi bila stvar drugačna.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po avg 20, 2012 11:57 am

Da zaključim...
Po obisku danes zjutraj in po testni vožnji (pa tist trenutek ni pokalo, ropotalo...) in po pregledu mi je še vedno trdil, da je vse normalno in da ni razloga za srkbi. Ko sem omenil, da ploščice po kataloški ne ustrezajo je še vedno trdil, da so ok. Ok pač se ga ni dalo prepričat in je trdil svoje še naprej, da je vse ok.
Posebej sem ga vprašal če mi garantira, da je to 100%. Ja garantira.
Na poti v mesto pa je zopet začelo ropotat. Takrat sem imel pa dosti vsega in šel na pooblaščen servis, da še oni preverijo. In so mi ustregli v roku 10minut. Šli na testno z mano in so slišal ta zvok. To ropotanje. Pregledal so mi celo podvozje. Nikjer lufta. Vse ok. Na konc pa še zadnje ploščice...
Niso prave. Se ne prilegajo dobro oziroma vsedejo dobro... Tako, da zaenkrat sem zmenjen na servisu. Mi bodo pač oni menjal.

Če tako pomislim... Je tale pooblaščeni servis super. In sem zelo zadovoljen z njihovim odnosom. Ker sprva je rekel, da pred petkom ne bo časa. Da imajo vse polno. Pa je na konc vseeno nekako najdel čas. Skratka servis kot se zagre. Res, da je pa cenovno malce manj ugoden. Ampak ok. Vsaj avto bom imel poštiman in dejansko izpraven za na cesto.
Rezervnih delov (neoriginal) se mi pa sedaj ne da iskati. Bom pač dal zaenkrat original gor. Konec koncev bo v sredo že vse poštimano.

Njemu bom pa potem te ploščice nazaj nesel pa si jih lahko zarad mene okrog vrata obesi. Če bi imel voljo in čas se ukvarjat z njim bi lahko par mailov poslal okrog. Oziroma bi bil eden dovolj. Če ni usposobljen za delo in če ne ve kaj montira... Tožim ga lahko, ker me je poslal na cesto z tehnično neizpravnim avtomobilom. Kar dejansko je bil.
On pa govori, da ploščice rabijo vsaj toliko in toliko kilometrov, da se uležejo... Kar je po eni strani res. Ampak ni pa normalno, da plešejo po čeljusti... In ropočejo tako, da se vsi za mano obračajo.

Nikoli več!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 20, 2012 9:38 pm

Pa dobro...pa kak more bit en servis, ki je specializiran za servisiranje zavor tulk shavdran, da zmontira napačne ploščice in obenem trdi, da je to vse ok? A jebelacesta...pa to še enem peku,kateri bi se prvič lotil tega posla, ne bi ratalo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig Po avg 20, 2012 9:47 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Pa dobro...pa kak more bit en servis, ki je specializiran za servisiranje zavor tulk shavdran, da zmontira napačne ploščice in obenem trdi, da je to vse ok? A jebelacesta...pa to še enem peku,kateri bi se prvič lotil tega posla, ne bi ratalo.

poznam servis v okolici dolenske kjer so obrnil zavorne ploščice narobe obrjene(informacija iz prve roke)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če avg 23, 2012 8:30 am

@tomzzi: oba tipa ploščic pašeta gor, tako da ni bil problem v tem, ampak v montaži.
Diski se danes več ne drejajo, to je že passe. Sploh pa ne ta zadnji, ki so ponavadi polni in imajo debelino tam 8-10 mm.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 23, 2012 9:01 am

hippo je napisal/-a:@tomzzi: oba tipa ploščic pašeta gor, tako da ni bil problem v tem, ampak v montaži.
Diski se danes več ne drejajo, to je že passe. Sploh pa ne ta zadnji, ki so ponavadi polni in imajo debelino tam 8-10 mm.

Še to povrh vsega. Si siguren, da pašejo 100%? Ker po tej strani nisem siguren: http://opeloem.com/opel/astra_j_2010_/b ... liper.html. Imaš kit za 15" brake system in za 16" brake system. Tudi po fotki niso čisto iste ploščice a ne.
Se pa strinjam, da tudi montaža ni bila izvedena verjetno tako kot treba. To, da se pa diski ne drejajo več mi je potem tudi serviser na pooblaščenem rekel. Mi je rekel, da če te ne moti pusti tako kot je in menjaj diske ko bo čas za to. Edino če se odločim prej kot je potrebno menjat. Je tudi sam rekel, da se je to delalo 10 let nazaj...
Fora je pa tudi, da bi mi tale mojster drejal tudi sprednje. In na mojo izjavo, da bi potem verjetno tudi prednje ploščice mogu menjat mi je rekel, da ni nujno. Da bi jih na steklu poravnal.
Ja ok. Je tudi omenil, da bi bilo to dobro naredit saj zdaj ko trese trpi celotno podvozje in se hitreje "troši". Najbrž, da je to izjavil pač zarad zaslužka. Ali pač ne?

Nima veze. Avto bo jutri poštiman kar se zavor tiče. Ostalo moram še uredit. S tistim se pa ne mislim več ukvarjat. Nasedel sem samo enkrat pa nikoli več. Vsaj mene videl ne bo več gor. Tema se lahko tudi zaklene. Zbriše.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 23, 2012 9:01 am

hippo je napisal/-a:@tomzzi: oba tipa ploščic pašeta gor, tako da ni bil problem v tem, ampak v montaži.

Še to povrh vsega. Si siguren, da pašejo 100%? Ker po tej strani nisem siguren: http://opeloem.com/opel/astra_j_2010_/b ... liper.html. Imaš kit za 15" brake system in za 16" brake system. Tudi po fotki niso čisto iste ploščice a ne.
Se pa strinjam, da tudi montaža ni bila izvedena verjetno tako kot treba. To, da se pa diski ne drejajo več mi je potem tudi serviser na pooblaščenem rekel. Mi je rekel, da če te ne moti pusti tako kot je in menjaj diske ko bo čas za to. Edino če se odločim prej kot je potrebno menjat. Je tudi sam rekel, da se je to delalo 10 let nazaj...
Fora je pa tudi, da bi mi tale mojster drejal tudi sprednje. In na mojo izjavo, da bi potem verjetno tudi prednje ploščice mogu menjat mi je rekel, da ni nujno. Da bi jih na steklu poravnal.
Ja ok. Je tudi omenil, da bi bilo to dobro naredit saj zdaj ko trese trpi celotno podvozje in se hitreje "troši". Najbrž, da je to izjavil pač zarad zaslužka. Ali pač ne?

Nima veze. Avto bo jutri poštiman kar se zavor tiče. Ostalo moram še uredit. S tistim se pa ne mislim več ukvarjat. Nasedel sem samo enkrat pa nikoli več. Vsaj mene videl ne bo več gor. Tema se lahko tudi zaklene. Zbriše.

Oziroma prosim, da se zaklene, zbriše tema.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 23, 2012 10:16 am

Ne vem, kako bi lahko ploščice napačno montiral, razen tega da so ali premajhne ali pa zamenjane notranje/zunanja. Tip ti je pač očitno namontiral napačne ploščice.
Glede struženje diskov - zakaj že se to ne bi več delalo??
Če menjaš ploščice in imaš neravne diske, jih moraš postružiti ali pa montirati nove. Saj majo vsi zapisano, na koliko debeline se lahko postružijo. Verjetno se to ne dela več, da ti prodajo nove.
Sicer pa - res je dobro v današnjih časih kaj sam znati in postoriti. In zavore (sploh diski) so izredno enostavna zadeva, vsaj menjava ploščic. Pri mojem avtu odšraufaš en(1) vijak, pa imaš čeljust dol in odstranjene ploščice. Menjava na domačem dvorišču mi vzame pol ure na kolo, vključno s čiščenjem naležnih povšin ploščic.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Če avg 23, 2012 10:58 am

tomzzi je napisal/-a:

Lej, rekel sem da pašejo. Opel ima za 15 in 16" feltne različni kataloški, ATE in TRW pa imata za obe kataloški ene ploščice. :tomidelej:
Energetik81 je napisal/-a:Glede struženje diskov - zakaj že se to ne bi več delalo??
Če menjaš ploščice in imaš neravne diske, jih moraš postružiti ali pa montirati nove. Saj majo vsi zapisano, na koliko debeline se lahko postružijo. Verjetno se to ne dela več, da ti prodajo nove.

Ponavadi je pri hlajenih diskih dovoljenja največja obraba diska -2 mm, pri zadnjih pa 1-2 mm.
In potem boš šel stružit že tako obrabljen disk?! Sej zato pa se potem spet hitro skrivi, ker nima več toliko mesa... To se je delalo, da si prišparal denar na diskih, ki pa danes niso več tako dragi kot včasih (sploh ta zadnji so že skoraj na pol zastonj razen pri kakšnem Renoju, ko imajo diske z ležaji vred).

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 23, 2012 12:34 pm

Ponavadi je napisana minimalna debelina za diske, ne koliko se lahko znucajo. Logično da ne boš šel stružit totalno znucanih diskov.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če avg 23, 2012 3:04 pm

Tema naj kar ostane, ker taki nateguni ne zaslužijo novih strank! Še v naslov zapiši njegovo ime!

Jaz bi mu pa šel nazaj povedat, da so na pooblaščencu zrihtal.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 23, 2012 3:59 pm

C4V4L13R je napisal/-a:Tema naj kar ostane, ker taki nateguni ne zaslužijo novih strank! Še v naslov zapiši njegovo ime!

Jaz bi mu pa šel nazaj povedat, da so na pooblaščencu zrihtal.

Saj tudi verjetno bom šel nazaj! Samo mene itak ne vidi več potem. Ok tudi če naj bi ploščice ustrzale... Pa dvomim v to... Ampak kot pravim, da tudi če ustrezajo to ni kvalitetno opravljeno delo, če tako ropoče, da se vsi za mano obračajo. Še noter je fejst slišat pa ima avto kar dobro izolirano kabino.
Ne moreš dobit iz "servisa" še bolj zjeban avto kot je bil pred servisom no! V bistvu pred njegovim posegom sploh nič narobe ni bilo razen obrabljenih ploščic in rahlo zvitih diskov kar je pa "normalno" vsaj kar se ploščic tiče.

Najraje bi pa šel jutri dve uri prej kot sem naročen pri pooblaščenem k njemu naj gre še en krog naredit, da res vidi da to ni normalno... Samo kaj ko mi bo pooblaščen zdaj rihtal. Pa če mi pooblaščen zrihta... Kar mi bo. Sem siguren...
Nima se smisla ukvarjat več s takimi kot je on. Naj on komu drugemu razlaga, da je že dolg v tem poslu... Tega meni ne bo govoril kako obvlada stvar. Šola za vnaprej.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov