Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Menjano vetrobransko steklo, je original?

Napisal/-a primozek68 Po avg 27, 2012 7:46 pm

In sedaj imaš šipo, ki je certificirana v Nemčiji (E1), prejšnja pa je bila v Belgiji (E6).

Tvoja šipa je prišla iz enakega tekočega traku kot tista originalna in je prestala enako mero razvoja in testiranj, kvaliteta je enaka, pač je brez znaka.
Sex turns gay people into Mexicans.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po avg 27, 2012 8:50 pm

primozek68 je napisal/-a:In sedaj imaš šipo, ki je certificirana v Nemčiji (E1), prejšnja pa je bila v Belgiji (E6).

Tvoja šipa je prišla iz enakega tekočega traku kot tista originalna in je prestala enako mero razvoja in testiranj, kvaliteta je enaka, pač je brez znaka.

Kako je prišla z enakega tekočega traka, certificirana pa drugje???
To pač ne bo štimalo!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po avg 27, 2012 8:52 pm

Ma ni tuki problem v šipi,problem je ker Carglass vsako stranko tako nategne zavarovalnici pa računa original šipo (menjava stekla na eni jadni marei 3 leta nazaj je prišla za zavarovalnico 394€,če bi jo šel menjat sam na svoje stroške bi pri Novomatu prišlo cca. 140€ na Carglassu ene 50€ več...)Ampak se mi resnično ni dal zayebavat z njimi,ker so mi obljubili da če ob 8-ih pripeljem bo do 14-ih ziher fertik,pridem ob 14-ih in že res da je v delavnici bil parkiran moj avto ampak ne zato ker so mu menjali šipo ampak ker so z mojim akumulatorjem in to pri vgasnjenem avtu vžigali Espacea 3.0 dci na kable in itak sem začel noret tam kaj se grejo in me debelo gledajo kaj norim.Ja debili ta marea je moja yebo vas gumeni qrac no in potem sem moral še 2,5 ure čakat da so gospoda zamenjali šipo katero sem moral 3 dni sploh čakat da so jo dobili pa čeprav so te trije dnevi trajali 6 dni in čeprav so na Avto triglavu že prvi dan imeli 3 šipe na zalogi in se mi je tista kokoš na šalterju zlagala da so preverili in da jih nimajo niti tam...u glavnem lopovi nategunski.In potem me en indijanc čez kak teden kliče iz zavarovalnice kako sem zadovoljen z Carglass uslugo in se mmu vse povedal pa se je samo čudil saj ukrepali najbrž niso.

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Po avg 27, 2012 9:11 pm

Ti imaš možnost menjave stekel na vseh servis ne glede kaj ti rečejo na zavarovalnici! Če servis nima pogodbe z zavarovalnico neseš edino račun direktno na cenilno mesto. Pač z urno postavko ne pretiravati...

Keč tega je ta, katerega je napisal [ LukL ] ... jaz vedno pogledam, če so vsa stekla z žigom znamke, ker ne podpiram aftermaket delov, zato pa je potem jamranje pa stokanje, (tak za info originalno steklo za renaulta je zgoraj tonirano in je atermično), zgornji pas pa se je pri aftermarket - pilkington se začel luščit pa odtenek modre barve je bil drugačen.!

Eni dobijo bakšiš, da vozijo stranke na servise katere nimajo originalnih delov, ker tam se fino služi! in tak se dela pri nas...

- (vsako vetrobransko steklo mora imeti logotip znamke vozila, da je originalno)

lp
Jernej
Slika

madpanter
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a madpanter To avg 28, 2012 7:48 am

Sem fasal kamen v šipo ampak ni bilo čisto nič videt na začetku, niti luknjice ama nič. Naslednji dan grem prat avto in je tako lepo šipa zacvetela da je joj bilo. Grem na triglav cenitev in sem takoj cenilcu rekel da naj mi da naročilnice in bom sam peljal na servis kjer meni ustreza. Sem šel na vw in dobil vw šipo kljub temu da triglav nima pogodbe. Dokler plačujem kasko bo avto porihtan tam kjer jaz hočem in ne je*em žive sile, ;) Drugače pa Pilkington, Sekurit, Splintex so čist ok stekla in delajo tudi za tavelke fabrke, tvoja samo žiga nima.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan To avg 28, 2012 10:09 am

Jaz sem tudi zavaroval stekla na svojem, pa ne kasko ampak posebej. Prišlo me je okrog 30€ zavarovanje in so mi zamenjali prvo steklo zaradi razpoke od kamenčka z original steklom, še logo Audi je gor.
Cenilec me je sam vprašal, če že vem kje bom menjal. Pa sem mu povedal kje in je samo rekel, da bodo oni uredili papirje in njemu poslali.
Brez problem sem imel vse urejeno v enem dnevu. Avto sem pustil zjutraj, zvečer me je poklical, da lahko pridem iskat.
Cena je bila pa tudi okoli 350€.
Zavarovalnica Tilia.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To avg 28, 2012 8:24 pm

čare je napisal/-a:Ma ni tuki problem v šipi,problem je ker Carglass vsako stranko tako nategne zavarovalnici pa računa original šipo (menjava stekla na eni jadni marei 3 leta nazaj je prišla za zavarovalnico 394€,če bi jo šel menjat sam na svoje stroške bi pri Novomatu prišlo cca. 140€ na Carglassu ene 50€ več...)Ampak se mi resnično ni dal zayebavat z njimi,ker so mi obljubili da če ob 8-ih pripeljem bo do 14-ih ziher fertik,pridem ob 14-ih in že res da je v delavnici bil parkiran moj avto ampak ne zato ker so mu menjali šipo ampak ker so z mojim akumulatorjem in to pri vgasnjenem avtu vžigali Espacea 3.0 dci na kable in itak sem začel noret tam kaj se grejo in me debelo gledajo kaj norim.Ja debili ta marea je moja yebo vas gumeni qrac no in potem sem moral še 2,5 ure čakat da so gospoda zamenjali šipo katero sem moral 3 dni sploh čakat da so jo dobili pa čeprav so te trije dnevi trajali 6 dni in čeprav so na Avto triglavu že prvi dan imeli 3 šipe na zalogi in se mi je tista kokoš na šalterju zlagala da so preverili in da jih nimajo niti tam...u glavnem lopovi nategunski.In potem me en indijanc čez kak teden kliče iz zavarovalnice kako sem zadovoljen z Carglass uslugo in se mmu vse povedal pa se je samo čudil saj ukrepali najbrž niso.

JA DOBRODOŠLI NA CARGLASSU :) :twisted: to se dogaja dnevno, zavarovalnice pa naraje pošiljajo na carglass (seveda zaradi dogovora/pogodbe), samo za raziskat bi še blo treba kdo prejema podkupnino, da se zadeva ne prekine in traja že par let!!!

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Sr avg 29, 2012 8:14 am

Z novo šibo načeloma ne bi smelo biti nič narobe. Služi svojemu namenu. Vendar pa se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi moral na njej biti znak VW. Tudi sam bi pri tem vztrajal oz. bi to že pred samo menjavo izpostavil. Če je vse po pravilih naj bo tudi to. Ravno zaradi takih anomalij pri uveljavljanju škode sem vesel, da sem pri Triglavu, kjer do sedaj nisem imel nikoli težav. Sploh pa ne s tem, da bi mi govorili kam naj peljem popravljat avto.

Če je Avto VW potem naj bodo deli original (primerno označeni), pa četudi "kopijo" izdeluje isti proizvajalec. Verjamem, da je na forumu dovolj poznavalcev, ki prepozna novo šipo kot kvaliteten izdelek, vendar ko bo avtor teme prodajal avto, mu bo potencialni kupec zagotovo sitnaril zakaj nima original šip, pa čeprav smo se naučili, da je le-ta v bistu enaka originalu.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr avg 29, 2012 8:16 am

Dobil sem sledeč odgovor iz zavarovalnice, da malo povzamem.

Pripada mi vgradnja originalnega stekla, kar je zavedeno tudi na polici, ampak naj bi to Carglass spregledal, kao.
Ampak, na polici je zavedeno tudi, "V zavarovalnini se upošteva amortizacija karoserijskih in ličarskih del". Kar bi naj znašalo na to cca. 100€. Sedaj če se zbunim da mi zamenjajo z original šipo, bi naj to jaz poravnal, če ne pa bi se lahko dogovoril z Carglass da to poravnajo oni. Ampak, kolikor je meni znano, so karoserijska dela po domače, popravilo pleha, ličarska, pa "štrihanje" pleha, kar steklo ni eno in ne drugo. Ali se motim?

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Sr avg 29, 2012 8:32 am

Se ne morem strinjat z zavarovalnico. Kakšno doplačilo? Če je menjava je menjava. In to z originalom. Če so se pri Carglassu ušteli, spregledali, je to pač njihova napaka, ki jo morajo sprejeti in odpraviti. Pri menjavi šipe mora biti odtisnjen emblem VW, pa naj bo kar hoče.

Osebno menim, da si upravičen do menjave šipe. Verjamem, da bo pri tem prišlo do določenih težav ampak pod črto bi moral doseči svoje.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr avg 29, 2012 8:40 am

Ampak pri Carglassu ne priznavajo napak, zato me več tam ne vidijo :huh:
Pa tisto sranje, ki so ga oglaševali po TV, za razpoko v obliki kovanca. Oče jih je lansko leto klical, da ima počeno. So prišli na teren, stisnili lepilo noter. Čez pol leta je bila šipa ponovno počena. Ker so ravno na veliko to oglaševali letos, jih je spet poklical, da ima počeno šipo. Ko je prišel mojster do avta in začel z delom, je povedal, da je ta šipa že bila popravljana enkrat. Nakar mu je oče dejal, ja seveda, saj si mi ti to delal. Gospod potem bomo pa to dali pod reklamacijo. Je na novo napocal gor tisto sranje in zdaj se čaka kdaj bo odpadlo. :roll:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr avg 29, 2012 3:14 pm

Pa še nekaj, da omenim glede original/kopija. Na prejšnjem avtu sem imel anteno za radio v šipi in ko sem zaradi poškodbe šipe od zavarovalnice dobil novo šipo sem seveda dobil kopijo, katera ni imela antene za radio. Tako, da sem jim šel nazaj in zahteval original šipo.
Če ima tvoj avto senzor za dež poglej, če ga senzor za dež, če je vgrajen v tej je vgrajen v tej šipi.

Kaj lahko nekdo razloži kaj pomenijo te številke:

DOT24 M203 AS1
43R - 000134
----0
E000259

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr avg 29, 2012 8:04 pm

Ima senzor za dež in ta preverjeno deluje. Ima pa tudi senzor za luči, ki pri nas ni kaj prida uporaben, ampak če je že gor, naj deluje kot mora. To še pa moram potestirati.
Ker nekaj sodelujemo z zavarovalnico ERGO, čakam na jutri ko pride na obisk en od njihovih predstavnikov, pa se bom poskušal še z njim nekaj pomeniti.

Konec koncev me niti ne zanima od koga je napaka ali kdo je hotel kaj zamučkati in z tem tudi kaj zaslužiti...Hočem samo da se to končno reši in se zadeva naredi korektno kot bi se morala že na začetku.

Lp

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr avg 29, 2012 9:28 pm

nevermind je napisal/-a:
Kaj lahko nekdo razloži kaj pomenijo te številke:

DOT24 M203 AS1
43R - 000134
----0
E000259

to je letnik 2000 ali 2010

na ostale številke se pa ne spoznam :/

DOT verjetno datum izdelave (torej 24 teden)

madpanter
Novinec

Napisal/-a madpanter Če avg 30, 2012 10:37 am

Ma mene carglas zaradi točno teh mučk ne vidi. Res je da ne uporabljajo neke leve šipte ampak od OEM proizvajalcev. Če plačam kasko hočem met točno tko kot je bilo pred poškodbo torej orginal. Glej če neboš nič dosegel v najhujšem primeru imaš pa drstični ukrep: kamenček v šipo pa po novo na VW servis.

Dvomim pa da ti bodo odobrili menjavo šipe z orginalno. Oni so delo opravili in njim se je*e. Šipa ima itak vse veljavne a teste in je enakovredna orginalu.
AUTODOC popust za nove uporabnike (velja za naročila nad 50€):
1. Sledite povezavi https://interstitials.onelink.me/1036709825?pid=Sharing&af_c_id=AC31609319 za prenos AUTODOC aplikacije.
2. Vpišite vašo kodo kupona AC31609319 pri zaključku naročila
3. Prejmite vaš 10 € popust

Še moj namig: Ob ponedeljkih, je ponavadi največji popust.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če avg 30, 2012 2:09 pm

Doche je napisal/-a:Ampak pri Carglassu ne priznavajo napak, zato me več tam ne vidijo :huh:
Pa tisto sranje, ki so ga oglaševali po TV, za razpoko v obliki kovanca. Oče jih je lansko leto klical, da ima počeno. So prišli na teren, stisnili lepilo noter. Čez pol leta je bila šipa ponovno počena. Ker so ravno na veliko to oglaševali letos, jih je spet poklical, da ima počeno šipo. Ko je prišel mojster do avta in začel z delom, je povedal, da je ta šipa že bila popravljana enkrat. Nakar mu je oče dejal, ja seveda, saj si mi ti to delal. Gospod potem bomo pa to dali pod reklamacijo. Je na novo napocal gor tisto sranje in zdaj se čaka kdaj bo odpadlo. :roll:

Jaz sem dal letos pri njih popravljat steklo. Isto majhna razpoka. Zaenkrat je še tako kot na dan popravila. Zaenkrat sem z popravilom zadovoljen in nič ne kaže, da bi se ponovno kaj širlo na tistem mestu.
V bistvu bi mogel zdaj dobro ampak res dobro pogledat kje je bila tista poškodba stekla. Zaenkrat kot pravim sem zadovoljen z storitvijo. Kaj bo pa čez pol leta ali leto pa ne vem.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če avg 30, 2012 2:12 pm

Mogoče sem se narobe izrazil.. stara razpoka se ni širila ampak je ponovno pokukala na plano. Tista snov je delovala, kot da je razpadla in je bilo na ogled skoraj enako kot pred sanacijo poškodbe. Mogoče je bilo samo tisti trenutek slabo popravljeno, no nevem. Dejstvo pa je, da za take sanacije kr dober denar ven vlečejo pa čeprav bi si marsikdo z majhno mero iznajdljivosti lahko menjal za to vrednost kar celo šipo (odvisno od vrednosti vozila).

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če avg 30, 2012 3:59 pm

Popravilo razpoke pride nekaj čez 100€, pa še to ne garantirajo, da se razpoka ne bo širila naprej...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe avg 31, 2012 10:11 am

arijan je napisal/-a:Popravilo razpoke pride nekaj čez 100€, pa še to ne garantirajo, da se razpoka ne bo širila naprej...

Okrog 100€ ja. Ja jaz sem jih vprašal glede tega. Pravijo, da garantirajo, da se ne bo širila oziroma, da se ne bo na tem mestu ponovno pojavila ali, da bi kakorkoli "razpadla" tista snov. Men so rekli, da dajo 10 let garancije na opravljeno delo kar sem dobil tudi zraven računa.
Nevem no. Ne bom nič rekel kako je pa potem v praksi ko moraš uveljavljat tako garancijo in kakšen odnos je takrat do stranke.
Zaenkrat se pa še kar dobro drži steklo in ni videti, da bi karkoli razpadlo ali, da bi se razpoka ponovno pojavila.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Pe avg 31, 2012 11:06 am

Meni so rekli, da se med popravilom lahko zgodi, da se razpoka razširi čez celo steklo... :?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov